Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Manolov

Потребител
  • От него общо

    63
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Manolov е написал

  1. Manolov

    Свещи за ГДИ

    Здравейте бивши колеги... разчиствах гаража и открих четери броя свещи от мойто GDI, здрави са и работят, смених ги, но се оказа проблем в кабела... Мога да ги дам на някой, ако има нужда. За символична сума. В София, Младост 1. звънкайте на 0884451176 че рядко влизам вече.
  2. Manolov

    Новият ми проект

    Автоматична пауза при вкл./изкл. Контакт: Автоматично вкл и изключване при контакт:
  3. Manolov

    Новият ми проект

    Ами аз ако мога да допълня само, че изработката на детайла на таблото за момента след доуформянето ще служи само за калъп... Така, че в последствие ще бъде съвсем про
  4. Здравейте, колега с радост искам да заявя, че най-накрая започнах проекта за CARPUTER...поръчал съм всичко необходимо, ако имате идеи с удоволствие ще ги взема под внимание.. няма добър външен вид още... но това е по простата причина, че не съм решил дали да използвам кожа или фолио имитиращо карбон, метал или друго. Но до една седмица и това ще реша ВЪзможности: - Стартира се само когато колата е на контакт (изгася се когато се изключи от контакт като не необходимо време за стартиране... - Слушане на музика, видео и т.н. - Навигационна система по ваш избор Google Navigator, Google Maps, Sygic, iGO и т.н. - Моментна скорост, средна скорост и прочие... - Софтуер по избор... - Може да се сложи и OBD четец, но така и не намерих такъв, който да е за Carismata... Бъдещи възможности: ( в рамките на няколко седмици ) - Следене на трафика пред колата разстояние от предния сигнализиране при бързо спиращ автомобил или бързо приближаващ... - Видео парктроник - Четец на флаш устройства - Контролер между седалките за по удобна работа с КАРПЮТЪРА Има много други възможности! Ще направя скоро видео с тях... Какво мислите?! Автомобила е от описанието!
  5. Здравейте, търся да закупя стопове за CARISMA седан до 99г. 2бр. може и счупени, дори много, най важното са леглата да са здрави пластмасата отвън не е толкова важна... Благодаря предварително.
  6. Manolov

    Проблем с климатроника

    Имах, счупено зъбче, намазах празното място с поксипол и малко преди да изсъхне го оформих като липсващото зъбче... Проблемът е решен!
  7. Manolov

    Свирене на ремък

    Колеги, оказа се, че има едни (шайби/ролки) които също се сменяли... сири ми една от тях, смениха ми ги и нямам вече никакъв проблем, в общи линии на японските коли се сменяли с ремъците, така ми обяосниха...
  8. Manolov

    Свирене на ремък

    Ами, незнам дали са стари, но дали има начин да го оправя това нещо, дали не е от сами климатик нещо да го товари или за смазване да има нещо?
  9. Здравейте, може да прозвучи малоумно, но ремъкът ми свиреше (някой от двата), смених ги и двата с чисто нови (уж оригинални), при което спря да свири за определено време от около месец. После незнайно защо, в момента в който пусна климатроника засвирваше на ниските обороти и трябваше да подам газ за да спрът. А от няколко дни го прави при първото палене за деня и си свири първите няколко минути отново, като паднат оборотите. Преди два дни ходих за смяна на масло и помолих да ми го натегнат, но същата работа... Пак си свири, от какво може да е това, дори и да не съм пуснал климатроника пак просвирва, направо откачам вече...
  10. Manolov

    Бели циферблати!

    Аз имам няколко идеи за HAND MADE, но трябва да обмисля точно как да стане, ще направя една тема по-нататък. Този вариант съм го правил и не бях очарован от ефекта, но това е "ИНВЕРТИРАНЕ" на оригиналния панел... Как се прави най-лесно: 1. снимаш с изключително качествен фото апарат таблото си на тъмно на светнати фарове 2. измерваш реалният размер и ги нагласяш да пасват с оригиналните във Photoshop или друг обработващ софтуер 3. в повечето шорткъта за инвърт е Ctrl+I 4. после принтираш и боядисваш стрелките черни П.С. Няма голям смисъл защото на тъмно ще се вижда пак същото както при сегашните.
  11. Manolov

    Проблем с климатроника

    Благодарско, колега... порових, но пак ще разгледам...
  12. Здравейъе, колеги, от дълго време се каня да питам дали знаете как да разреша проблема със щракането при изключване на климатроника или при пускане на опцията да върти въздуха в купето. Намерих кое щрака въпроса е как се оправя...Carisma
  13. Manolov

    Цена за Каризма 1.8 GDI

    3000 нормално ли е или е много? или е малко?
  14. Здравейте, колеги и за много години. много съм доволен от колата, но след като смених свещите и оставих над 100лв за тях и още колко за сменяне се оказа, че е доста над бюджета ми и би следвало да я продам, докато още е в състояние и държи цена... Кажете каква цена да и искам... От мобилето ми пращат средна цена тя е към 2500лв. Но не съм сигурен дали да я пускам на такава цена тъй като е в доста по - добро състояние от повечето. Предложете някаква цена и това, че GDI-то няма възможност за ГАЗ дали влияе на цената... Незнам, аз я взех нов внос за 2400 след всички разходи по нея за регистрация и простотии... Както и да е... Кажете каква цена да е?! Mitsubishi Carisma 1.8 GDI EXE Sedan Classic - Син - 09.03.1999г. Подгряване на седалки, климатроник, ел пакет отпред всичко си и работи. Оригинално CD Philips със оригиналните колони, които имат уникален звук, незнам дали при всички е така или е преправяно нещо, просто уникално баса чак те рита в гърба :D
  15. Според мен са меки пружини или друг проблем и аз съм със заводски 14ки и доста високи гуми, и не влиза под калника...
  16. За огледалата, незнам никога не са се изпотявали, но на задното стъкло се оказа, че съм имал реле което е специфично, не разбирам какво точно му е специфичното, но половината ми от релето работело, смених го и вече си се изчиства добре. НОВ ВЪПРОС... С климатроник съм! Пускам да ми обдухва предното стъкло на автоматичен режим, изпотеното изчезва, но спръ ли климатика (звездичката) продължава да духа същия въздух, но се запотява, да не говорим за страничните стъкла, до сега на никоя кола не съм имал проблем... ЗАЩО само като работи агрегата на климатика, се изсушават прозорците при положение, че температурата не се променя!?
  17. Здравейте, колеги. Днес смених свщите между другото намерих от един фр. на прилични пари свещи японски ngk., както и да е... четвърти цилиндър, като извадих свеща имаше адски много масло, дори имаше по камъчето на ключа за свещите... Помислих, че е била заминала свеща... сложих новата, запалих колата изфорсирах я няколко пъти и свалих свеща, отново същото, но не чак толкова. Има компресия, искра и всичко е нормално, въпросът ми е дали има някакво оплатнение не свеща, и ако има какво е и зашо подяволите има масло до свеща? Закарах я на сервиз, някакав и ми казаха, че е сегменти и да съм им я оставял, обаче предпочитам да се посъветвам с още хора. Смисъл дори не я погледнаха. И ако са сегменти къде да я закарам да ми ги сменят, защото аман от майстори. Извинявам се ако се доблира темата, но не открих решението никъде... Много благодаря предварително.
  18. Здравейте, имаше нещо, като накъсиш някои от пиновете на OBDII буксата и спорет това как ти мига, лампичката на чек енджина. Можеш да разбереш къде дава грешки. Може ли да ми дадете литература за това как става и прочие... Търсих темата, но не я открих. Изтрийте я ако се повтаря, но ме насочете плийс.
  19. Manolov

    Custom Стопове за Carisma Sedan

    Аз това с диодите отдавна го направих, само, че на мен целта ми е да има различна по - съвременна визия, а като сложа вътре каквато и да е лента и форма, след като стъклото(пластмасата) отгоре и напеавена и разделена както не ми харесва, не ми върши работа. Искам чисто прозначно плексигласово стъкло, а вътре моделирането може да се направи по 1000 начина. А иначе знаете ли някъде в София да поставят фолио, по скоро в раьона на Младостите?
  20. Manolov

    Custom Стопове за Carisma Sedan

    Хора, нищо не стана... направих формата всичко, но тъпото фолио ме дразни... не иска да стане гладко и хубаво само се криви и... както и да е, ако някой може да прави затъмяване кажете. Иначе стана мега яко
  21. Аз май нямам... или копче нямам поне нз...
  22. Manolov

    Custom Стопове за Carisma Sedan

    Аз в момента ги завършвам щв пусна снимки от процеса на работа.
  23. Здравейте, колеги, от както взех Каризмата не ми работи подгряването на стъклото. Копчето не светва, но при натискане св чува релето как отваря и затваря, само че не го открих. Иначе бушона е здрав. знаете ли къде е това реленце или как да театвам дали ходи ток до отзад.
  24. Manolov

    Custom Стопове за Carisma Sedan

    Значи, варианта, който направих е облепен отвън, тъй като отвътре няма ефект. Отгоре се облепва със затъмняващо фолио през което не се вижда облепеното. Още го мисля. Ако има идеи, ще се радвам да ги споделите. Ако някой знае пък кой може да ми направи плексигласово стъкло по калъп имам и проекто идея за къстъм стопове с лед осветление, там ефекта е уникален. Сега си мисля дали няма като ги затъмя да ми праят проблеми полицаите.
  25. Manolov

    Custom Стопове за Carisma Sedan

    Ето и няколко не реализирани идеи, които пък нахвърлях на компа:
×
×
  • Създаване...