Премини към съдържание

doktora_mz

Потребител
  • От него общо

    80
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от doktora_mz

  1. Това е нормално да се чува ;)При мен го има същото.Маслото в скоростната кутия е много рядко и при тези обороти се плиска в стените на кутията. Каризмите не са толкова шумоизолирани и поради тази причина се чува доста :) все едно си пуснал вода . Колата ти е напълно ОК за мен . Колегите да кажат ако мислят нещо различно по темата :)

  2. Колега прави се адаптация на дросела :) Може всичко да ти е Ок , но когато не е настроено няма как да работи. Имах ама точно такъв проблем като твоя и след като отидох на Пловдив при Milen_z точно за 30 мин. ми направи колата. Прочети стари постове и ще намериш решение на проблема. Ако Милен ти е далеч има и други колеги по градовете Поздрави !!! При смяна на дросел задължително се прави адаптация т.е закачва се на комп. и се настройва. Когато не е настроен TPS -a, дросела ( болта който си въртял) и ако не ти е Ок стъпковото ( при теб е Ок виждам) няма как да се подаде инфо на компа на колата ти и той се бърка. Нз дали ме разбра колега , но споделям какво беше при мен :)

  3. При мен го има същото карам така от 2 години . Казаха ми лагер на първичен вал, като изключвам от скорост на място ( без съединител) леко се опитвам да бутна на 5-та скорост ( казвам леко )шумът изчезва. Като натисна съединителя пак изчезва. Сипал съм 80 w 90 масло в кутията и сега почти не се чува. Като загрее хубаво и разбие маслото вътре тогава много леко се долавя на ухо зъзненето в кутията.Също така ми споменаха за някакви вилки..... Общо взето мисля да карам така и ако се опраси кутията от морга 2-ра ръка ( но пак не се знае колко е здрава и тя) Еми нз колеги мнения по темата ако имате БЛАГОДАРЯ :)

     

     

     

    Колеги искам само да вметна,че лекият шум се появява много рядко, ( Ако е лагер как ту шуми ту не????? ) Не виждам логика в това което се случва. Дори когато се появи е много слабо, но се чува.Да кажем ,че има хлабини ( Е как ту е хлабаво ту не ???? )

  4. Чети по-внимателно!

    Ползвал съм я лично тази добавка три пъти в двигател и веднъж в скорости(механични)..........заслужава си всяка стотинка дадена за нея(скъпа е)!

    Ако реши някой да я ползва да изчете внимателно инструкциите и винаги да я сипва с ново масло(двигател,скорости,диференциал)!

     

    Колега маслото в кутията ми е на 2000км.сипал съм 80 в 90 манол и са ми меки скоростите доста.Сипал съм такова масло не за друго а защото имам лек шум в кутията :) С това масло поуплътни малко .Чува се чат пат явно някой лагер си е тръгнал :) Тази добавка ще позамаже ли малко ситуацията подчертавам понякога ми се появява шум в кутията ( едвам доловим като къркорене) Благодаря предварително :)

  5. При мен го има същото карам така от 2 години . Казаха ми лагер на първичен вал, като изключвам от скорост на място ( без съединител) леко се опитвам да бутна на 5-та скорост ( казвам леко )шумът изчезва. Като натисна съединителя пак изчезва. Сипал съм 80 w 90 масло в кутията и сега почти не се чува. Като загрее хубаво и разбие маслото вътре тогава много леко се долавя на ухо зъзненето в кутията.Също така ми споменаха за някакви вилки..... Общо взето мисля да карам така и ако се опраси кутията от морга 2-ра ръка ( но пак не се знае колко е здрава и тя) Еми нз колеги мнения по темата ако имате БЛАГОДАРЯ :)

  6. Колеги привет !!! Ситуацията е следната.Сменени свещи ,кабели и бубини.При потегляне между 1 и 2 до 1500 об. Съвсем леко имам зачудване (като лакатушене на колата).Като загрее почти го няма .Процедурата на Milen_z съм я правил 50 км включвам на 5 та до 100км няма прекъсване. Внушавам ли си или колата ми е Ок?? моторa e 4G92 1.6 16v c газов инжекцион.От място като тръгна 1.2.3.4.5 колата излита .... зачудването се проявява само при много плавно ускорение между 1 и 2 предавка и на бензин и на газ .Колеги какво мислите по въпроса ???? Колата е с 15 ки джанти а не с 14 ки заводски

     

    бобините са ITN на 10 хил. км a свещите са BOSH Super 4 на 7хил. км

  7. Колеги привет !!! Ситуацията е следната.Сменени свещи ,кабели и бубини.При потегляне между 1 и 2 до 1500 об. Съвсем леко имам зачудване (като лакатушене на колата).Като загрее почти го няма .Процедурата на Milen_z съм я правил 50 км включвам на 5 та до 100км няма прекъсване. Внушавам ли си или колата ми е Ок?? моторa e 4G92 1.6 16v c газов инжекцион.От място като тръгна 1.2.3.4.5 колата излита .... зачудването се проявява само при много плавно ускорение между 1 и 2 предавка и на бензин и на газ .Колеги какво мислите по въпроса ???? Колата е с 15 ки джанти а не с 14 ки заводски

  8. Колеги имам въпрос относно + кабел на усилвателя. Сложил съм 16 кв. кабел многожилен но с леко по дебели жила. Всичко е направено с преса а усилвателя е модел Pioneer GM- A 5602 1 x 450w rms сложил съм и Thunder TCA 4090 и храня 4 елипси с него. За бас съм сложил HERTZ ES 380 15ka 450w rms 4 ohm. Кондензатора ми е 1 фарад хифоникс.Дотук добре Нооо ;( при продължителна работа на Pioneer - a много грее. Чисто нов е и в гаранция темппературата която вдига е доста висока ( немога да си сложа ръката на усилвателя ). Музиката не изключва и не влиза в авариен режим. Нормално ли е да грее толкова???? чисто нов е !!! Не съм сложил + бушон и подчертавам жилата са леко по дебели пак е многожилен но с по дебели жила. Имам познат свири с 15-ка като мойта без кондезнатор 1 фарад с 10 квадратови кабели но усилвателя е по нов модел и не загрява грам . Усилил съм го на мах. gain high bass bost 12 .... Hz 40 LPF OFF като му дам Оn свири по слабо. Музиката е доста силна но ме е малко страх да не изгоря усилвателя... + кабел върви от акумулатора до под седалките от там се разклонява за тъндъра без да минава през кондензатора. От разклонението тръгва друг кабел влиза през кондезнатора и после в пайнера т.е кондезнатора го позлвам само за баса. Колеги до колко е нормално това греене ? Така свири от 6 месецаи никога не е влизал в авариен режим. Имам приятел със същия + кабел (16 квадрата за заземяване на ел. табло жълто зелен ) и не му пече усилвателя :) ако свири слабо не грее само на мах в продължително свирене около 30минути. Колеги чакам съвет :) Благодаря че прочетохте темата :)

  9. Каква каризма съм виждал във Враца, може да участва в бързи и яростни. Не прекалено наточена просто със стил направена !

     

    Колега да не е БОРДО ? :icon_angel:

  10. Колеги карам каризма 1.6 90к.с. Нямам проблем с температурата стрелката не мърда от средата даже леко преди средата :) Не ми включва перка и т.н. Въпроса ми е нормално ли е да са корави маркучите системата работи при налягане 0.9 , така пише на капачката на радиатора:) При напълно заграл мотор са доста корави стискам ги но се усеща налягане. Не губи антифриз нито избива някъде от маркуч или съединение.Колата като е студена не е палена маркучите се стискат и даже си допирам 2 -та пръста толкова са меки :) Като загрее колата са доста по твърди. Колеги нормално ли е това ???? Подчертавам колата я карам от 4 години стрелката никога не е минавала средата а перката дори и лятото много рядко включва . Благодаря предварително !!!!

  11. Мисля, че корите са еднакви. На мен също ми беше трудно да се реща да режа кората и затова си направих друга, та това което се вижда на снимките е правената. След това си отрязах и оригиналната, но не съм я снимал. И двете ги рязах със зеге. Ако много държите ще снимам и как стоят същите говорители на оригиналната кора. Правената я махнах, защото не я бях направил да се прегъва по средата и не можех да събирам по-обемните багажи, а и потропваше.

     

     

    Здр. колега!!! Аз отзад сложих 16.5 Херц от 65лв. и е доста добре. Сега се чудя за отпред.Качи ако ти се занимава някоя снимка.Аз в момента се чудя дали да срежа кората или да сложа малки на мястото им 13см. Какво е вашето мнение ??? Ако се изрежат ще свирне много добре със едни 16.5 отпред ;)

  12. При мен се намират към десет комплекта /от двата вида/ стикери :mitsu-smiley: , който е наоколо в района и има желание може да се обади.

     

     

    Колега 2 броя за гр.Мездра да ти се намират поемам си доставка всичко !!! :mitsu-smiley:

  13. приятелю аз съм от Русе - Пловдив ми е твърде далечна дестинация- в краен случай ще се издумкам 60 кинта за диагностика в сервиза на Митсубиши, просто според мен проблема (надявам се де) е нещо простичко и рекох да го споделя ...Пловдив определено не ми е вариант

     

     

    И на мен ми беше далеч от Мездра до Пловдив но Milen_z ми оправи колата и сега е на часовник ;). Като минеш в Русе при 2,3 майстори и ето ти ходенето до Пловдив :)

  14. Колеги мотора е 1.6 90hp. Новия мотор с 2-те бобини и 2-та кабела. Колата прекъсва на бензин в ниските обороти между 1000 и 2000.На GAS колата работи много добре и не прекъсва. Сменил съм кабели TESLA и свещи BERU.Не съм сменял бензинов филтър.Отначало имах гърмежи на GAS и от тях се съсипа една ламаринка вътре в дебитомера ( като мрежичка). Сега съм сложил други ламаринки и съм ги залепил пред дебитомера,защото ако я няма тази ламаринка оборотите играят много. Както съм залепил мрежичките оборотите направо не помръдват доста са стабилни :) Като карам на бензин колата си ускорява не страда от недостиг на бензин , но само между 1000 и 2000 има леко като спъване !!!. Много странно прекъсване а би трябвало да прекъсва на GAS (като е по капризна.) Но пак подчертавам колата не прекъсва на GAS а само на бензин. Прекалено скоро сложих GAS за да се е запушила някоя дюза. Колеги дайте си мнението :)

  15. Колега имал съм подобен проеблем без да огасва колата.Оказа се че е за центроване дросела.Може и намотка да е окъсилана МПХ-а, ЕКУ в компа да е заминал и т.н. Потърси специалист тук във форума и си решаваш проблема. Не ходи при измислени майстори и аз бях така като теб. Успех !!! Ako си за стъпков мотор имам един перфектен на 1-3 пин дава по 32оhm имаш 3 отгоре 3 отдолу 4-6 пин пак 30/32оhm. Успех в меренето ;)

  16. На моята каризма 1.8 гди 2000 г. изобщо не светят задни светлини..крушките са наред..бушоните са здрави..моля за идеи

     

     

    Прекъснат кабел или датчик на скоростна кутия. Намира се долу ниско до полуоската.Въртиш пълен десен излизаш от колата и от страната на шофера клякаш и ще го видиш ;).Прецаква се пружинката в самия датчик и палчето засежда -(светлините светят постоянно) или друга механична повреда на самия датчик- (въобще не светят ) това е колега успех !!!

×
×
  • Създаване...