Премини към съдържание

Drive-Maniac

Потребител
  • От него общо

    398
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Drive-Maniac

  1. Защото липсва. Взех един автомобил, който го бяха подкарали на части и съответно първото нещо, което липсва е делкото. Знам че са проблемни и масово се сменят, затова питам ако някой си пази старото, да го закупя и да си го отремонтирам.

  2. Така и не разбрах от какво е, а и ми писна. Спря да се включва от само себе си. Сега ще видим на лято, като я напече слънцето, тогава го правеше най-често.

    Това с бутоните, всичките съм ги прегледал и почистил, не е от тях. По скоро ми се струва че проблема е някъде в модула на самата аларма.

  3. Колега, доколкото съм запознат някои имат, някои нямат такъв бутон.

    При мен всичко се пуска от него.

    http://img14.imageshack.us/img14/341/strelki.th.jpg

     

    Както спомена колегата по-горе КАТ наистина се заяждат за пуснати халогени, затова най-добре да си ги направиш отделно. Аз лично моите не ги ползвам и отдавна съм ги разкарал :)

  4. Да,за пръскалките е моя грешката ....може да има ,може и да няма...За другото съм за че издържа на ПАУЪР http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

    Именно, точно за теб се сетих. Ти нали си турбиниран. Двигателя че понася, понася. Просто настройките в този случай трябва са се правят по-прецизно, на леко по-богати смеси за да се намали риска от детонации. Защото детонираш ли много с атмосферните бутала, ще стане белята. :)

  5. Колеги, прочетох по-нагоре разни грешни неща и искам да ви кажа със сигурност:

    Както всички знаем 4G63 двигателя се среща в 6 и 7 болтов вариант. При 1Г след май 1992 започва да се слага 7 болтовия. Разликата в турбо и атмосферния двигател са БУТАЛАТА.

    Главатае една и съша, валовете са различни. Коляновия вал е един и същ. Скоростните кутии са различни.

    Също така не е вярно че атмосферните мотори са без пръскалки, аз лично съм виждал вече 2 разглобени такива с пръскалки. :) В това може да си сигурен само като го отвориш и погледнеш.

    Лично съм на мнение че атмосферния мотор може да понесе 1 бар налягане, че и повече с добри настройки и разгъстен по някакъв начин....

  6. Колега аз карам 4х4 и смея да твърдя че доста голямо усилие пада на задните колела. На този Еклипс от клипа най-вероятно му е заварен дифа, но според мен не е чисто задно, теглят и предните.

    А по въпроса за RWD, аз съм влюбен в тази:

     

    Black Betty е уникална, ем това е старо клипче, където била "само" около 900 коня. Доколкото знам в момента е над 1200к.с. и я продадена за 15000$. :)

  7. Добре бе колега, провери си кабелите, щом като ги размърдаш и се оправя. Ако имаш възможност даже ги поогледай на тъмно. Така ще видиш ако имаш лош кабел и прехвърча нанякъде искра. Комутатор и бобини също са възможна причина, както каза колегата по-горе.

  8. Супер е брат,дано да те радва много.Може да напишеш кви модове си и правил и как,и какви парички ти излезе до сега?Макар че,това не е от значение(парите) за крайния резултат-КЕФА.Чакаме клип,ще е хубаво да я видим в действие!!!

     

    Благодаря! Всички модификации до сега са в "гараж" секцията, с приложени снимки :)

  9. Ето така изглежда колата в момента. Все се каня да правя и видео за трансформацията, но имам още някои работи докато е напълно завършена и тогава мисля...

     

    http://img14.imageshack.us/img14/4927/dsc04601j.th.jpg

    http://img853.imageshack.us/img853/5248/dsc04600d.th.jpg

    http://img143.imageshack.us/img143/8828/dsc04602b.th.jpg

  10. Здравейте, радвам се че някой ми е изровил темата :)

    Колата е в почти този си сетъп. Премахнат е дебитомера и е с нова електроника и мап-сензор. Успешно я настроих до около 1 бар засега. Първоначалната ми идея беше да я карам като "daily-driver" но с тези цени на 100-октановия бензин я изваждам все по рядко от гаража.

    Ще направя някоя и друга снимка тези дни.

  11. Колега, тези които аз съм дал на линка са читави, а и не са никак евтини. Просто в БГ са СКЪПИ. Също така бих препоръчал и TOPLINE, но не знам дали ги има за вашия мотор. Някъде срещнах че били еднакви с тези на 4G63, но не бях сигурен и затова.

  12. Поръчай си от Е-бей. Тук ще ти одерат кожата и няма да получиш като качество, това което искаш. Аз вече съм вдигнал ръце и почти никакви части не купувам от тук.

     

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-0L-2-4L-MITSUBISHI-DODGE-16V-LIFTERS-4G63-4G64-4G94-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5d2c8f6604QQitemZ400179553796QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

  13. Колега, повдигачите не можеш да ги разбереш кои чукат и кои не. По принцип се сменят всички, но инвестицията не е малка. А и ти не си сигурен дали е от тях. Погледни това видео, така тракат повдигачи:

     

    Това е как да се опиташ да ги позакрепиш, но не е гаранция че ще спрат да тракат. Моите съм ги правил по този начин, като стояха накиснати в нафта за 1 ден и след това всеки един по отделно пълнен и изпразван поне по 2 пъти докато излезе цялата лайнария от тях. Вярно голяма играчка беше но резултата е повече от добър.

     

  14. Що не вземете да я заключите тази тема, че гледам "разбирачи" почнаха да дават всякакви акъли и никой не поглежда датата на темата.

    Колега NASDAQ, незнам кой ти е наговорил тези глупости, но Мотул е едно от най-добрите масла. Пълен абсурд са затегнати лагери и темподобни от такова масло, ако е ИСТИНСКО разбира се. Ако се позаинтересуваш малко ще разбереш че наистина присъстват на всяко състезание и доста хора карат с тази марка.

  15. Да, тъкмо и аз това щях да кажа. Най-добре става с 2 catch can-a. Ако го направиш по начина по който си посочил, там където сложиш филтъра, пак ще ти омаслява около него. А пък и не е добре да ти бяга измерен от дебитомера вече въздух от системата. Ако пък оставиш PCV-то и сложиш catch-can само на breather-a, пак ще ти влизат маслени пари, когато ти е отворен PCV.

    При наличието само на 1 catch-can аз бих затапил едната система и бих го сложил на другата. В твоя случай, ти не си турбо и няма да имаш толкова голямо количество картерни газове. Просто виж кой от двата е с по-дебел изход на капака и остави него.

    Разбира се най-добрият вариянт е да инвестираш в още един catch can. :icon_thumbup:

  16. Принципно ако не ти държи или ти държи по-слабо единия от предните апарати, при рязко спиране колата задницата си бяга на страната на неработещата страна. Да, провери си наистина регулатора на налягането дали е там. Има и нещо друго. Вземи дръпни бушона на АБС-а и изпробвай без АБС как е? Моят правеше някакви подобни глупости и това си беше една от причините да го изхвърля. Сега се чувствам доста по-сигурен в спирачките си и мога да заява че даже и спира по-добре. Все пак това е доста поостаряла система...

  17. Абсолютно съм съгласен. Няма да видиш кола правена за Япония с ляв волан и луд японец да я кара. По скоро може да е правена за страни близо до Япония, както ти дадох аз пример с Дубай и нашето Митсу Лансер '93. И аз доколкото съм запознат Еклипсите или по-точно ДСМ-ите са се произвеждали само в САЩ. Вземи пусни поне едни снимки да го видим.

  18. Ако алармата засича, че някоя от вратите, багажника, предния капак...не са затворени добре, то при включването й би трябвало да издаде различен звук от този, който издава, когато всичко е нормално.Примерно 3 поредни пискания е знак, че нещо не е наред(при различните аларми може да е различно).Ако не направиш нищо по въпроса след около 20-30сек. алармата се включва.Алармата се включва и ако си забравил колата на фарове, но това го изключвам като вариант, защото едва ли си толкова разсеян, че да го правиш постоянно.Ако при включване алармата ти издава нормалния си звук и на таблото не свети лампичката за отворени врати, то тогава най-вероятно проблема си е в самата аларма.Това е доколкото разбирам аз.

    Да ама не! Това е фабрична аларма от 90-та година. Нали се сещаш че там нищо не изписква и нищо не мига. Както на Ладите едно време, вързана е към клаксона и вдига шум до небето, и не може да се изключи ако не отидеш до колата и отключиш с ключа (няма дистанционно). Лошото е че ако и изхвърля управляващия блок от схемата по-горе, то няма да ми работи централното.

×
×
  • Създаване...