Премини към съдържание

sslavov

Потребител
  • От него общо

    77
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от sslavov

  1. Грешиш .. Когато не се получи от първият път, става чак на третия .. :lol:

     

    Така е...нали знаеш, че втория път е най-трудно...липсва тръпката от първия и опита от третия :icon_blush:

    ...за коли си говорим де!

  2. Мога да препоръчам бояджия, с когото работя от години, има камера и се намира в Дружба и работи безупречно. Ако те интересува, мога да изпратя координати.

     

    Незнам за колегата, ама мен ме интересува :icon_blush:

  3. Спокойно клапата не стои напълно затворена при загасена кола ...и на мен ми бе странно :rolleyes:

    Моя съвет обаче е да я свалиш цялата - гарнитурата се ползва пак и не е проблем това. По-голямата мръсотия е от другата страна на клапата и затова е добре да се свали.

     

    И аз да се похваля...от 2 седмици съм с нови повдигачи :) Ммммм тишина....

  4. Резнах оригиналната букса... :icon_blush:

    С мултицета мерих + и -... а 3-тия е за контрола дали да вдигне или свали антената. Това се търси на системата проба грешка ;) Успех.

     

    Само да ти кажа, че същата антена я намерих в магазин за тЮнинг на ул."Житница" за 20-тина лева, а бях дал вече 35 в Бриколаж! :icon_censored:

     

    А и от там си купих лачени капачки за вентилите на гумите (нищо особено) и вчера някой мизерник ги е свалил. :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored:

    За 2 лева такова проклятие съм му дръпнал, че кожа от сибирски вълк да си увие около главата, няма да го спаси!

     

    Преборих я :) Значи: има един постоянен +12 волта, има един който става +12 когато дадеш на контакт, и 3тия +12 е когато пуснеш радиото. Аз вързах този постоянния +12 на червено и този за он/офф на радиото за сигнала. Работи като слънце. И другия случай с контакта работи, ама дига антената без да му пука че ми е спряно радиото, тоест не мога да сваля антената в движение.

  5. Аз си взех от Практикер . Имаше от 30лв и 50лв. Взех по скъпата, но вече почна да не се прибира добре от време на време, а са минали 4 месеца само. Сега смятам да си взема от TOYAGA и се надявам да е по качествена и да изкара по дълго.

     

    А как се връзва такава? Буксата на Галанта оригиналната е с 5 кабела, а тази на антените от Практикер с 3... червен за +12V, черен за маса, и зелен не знам за какво...

  6. Здравейте и от мен , и аз съм изправен пред същата дилема , Галанта пристигна от Щатите вчера ,моля някои да ми даде координатите на Милен тъй като съм от Пловдив , Мерси предварително

     

    Надали от щатите е ГДИ :) По скоро е нормалния 2.4 автоматик...

  7. Добьр ден колеги не се оплаквам,че някой ми е продал каруца защото на моята кола според моето скромно мнение трудно някой би ме уверил че е над 130000км.Още повече че несьм я купил от форума.За сравнение моето Софийско градско е 9,5 но проблема не е че много харчи а че не вьрви като кола с такива параметри.Неможе 90 коня да са като 150 по набиране и вьрвене.При мен като карам с 50км на 4ск и подьржам едни обороти отвреме на време колата трьгва после пак сьщото нещо каточели се сьбуждат 50коня и после пак мька.Ако изпреварваш хвьрляш боб както каза колегата.Сменил сьм свещите от Ратола ,свален катализатор ,сменени всички ремаци и филтри всичко оригинал.Заредих и Carrera от ОМV никаква разлика.Пак да кажа че проблема идва от това че невьрви а не че харчи.Ако някой има идеи да помага 0878153130 Пламен чичи.

     

    Ако искаш някой от тия дни можем да се видим да пробваш моята и да прецениш дали проблема е в колата ти или в очакванията :icon_blush:

  8. Оттук следва и елементарното заключение - техническите показатели за GDi моторите за средни стойности на разход са, както следва:

    - Градско 9-10/100 km/л

    - Извънградско 6-8/100 км/л

     

    И те така то... ин кен би дон :)

     

    Предлагам елементарните заключения да ги правим на база заводски показатели :icon_blush:

     

    2.4 ГДИ

    Максимальная скорость 215 (205) км/ч

    Время разгона (0-100 км/ч) 8.9 (10.2) c

    Расход топлива в городе 11.4 (12) л/100км

    Расход топлива на шоссе 6.2 (6.6) л/100км

     

    2.5 163кс

    Максимальная скорость 225 (215) км/ч

    Время разгона (0-100 км/ч) 8.6 (9.9) c

    Расход топлива в городе 13 (13.3) л/100км

    Расход топлива на шоссе 6.7 (7.2) л/100км

     

    9-10 Софийско градско за 2.4 ГДИ е малко нереално за нормално каране без да се кара като пенсионер :icon_blush:

    Аз признавам навън варирам от 6.5 до 9...зависи дали карам със 110 или 160-170.

    Градско ...половинката докарва до 11, аз до 12.5-13 в момента без грам жалене и добро настъпване.

  9. А в началото какъв скептик беше ;) И аз потвърждавам - ние с Пламен в рамките на 24 часа си монтирахме и двамата този ксенон на bishi...

     

    Я споделете как се оправихте с фасунгата дето сирко е посочил...че това е единственото, което ме спира още.

  10. Скоро ще мога да дам информация от първа ръка за Каризмата ми сравнена с С40. Честно казано съм предубеден, но ще спечели този автомобил, който има по-малко френска ръчица барала....

    По спомени бордкомпютрите им са идентичми 100%, също външните габарити и концепцията. Имаме обаче двустепенен климатик срещу кожен салон, мотор с около 10-15 коня в "+" и май към литър безоловен в "-". В купето само дето не мога да чуя електронния часовник, а динамиката е с поне 1 идея нагоре.

    Някой ако се сети за предимство от страна на Волвото, нека сподели....

     

    Значи... базирано освен на приятели и на моя опит в тестово каране и на двете :icon_blush:

    1. Изработка и двете са доста добри.

    2. Спирачките на Волво бяха няколко идеи по добри...бяха наистина много добри да бъда откровен.

    3. Ряз и ускорение...амииии 115 коня бензина си е на Волво и е добър...125 коня ГДИ, който се слага от 99а и на Волво го знаем :icon_blush: И двете имат приятна динамика и не мога да се оплача. Волво обаче има и 2.0 литра 136 или 140 коня бе, което вече върви доста...Само дизела мисля, че е на Рено.

    4. Като визия С40 ми допада повече да бъда откровен. Някак си е по елегантен.

    5. Волвото си бе с доста добър климатроник предполагам и Каризма имат, така че надали това е критерий.

    6. Поддръжката на Волвото май си е определено по скъпа...което му е минус.

    7. И двете бяха доста безшумни и балансирани.

    8. Минус на Волвото за мен е Мото Пфое...

     

    Преди година като си сменях колата и гледах С40, В40, Е класа, 525 ТДС... е накрая си взех това: Цък

  11. Каризмата обаче е доста по-качествен продукт от Волвото и дава доста по-малко проблеми :)

    Имам приятели и с двете...е с Каризма покрай клуба са повече де :icon_thumbup: Но и от двете са доволни хората и не мога да дам такава едностранна оценка.

  12. А провери ли, че фаровете или аварийните (особено те) не са пуснати...2 пъти ни се е случвало и фаровете поне пискат ама на аварийни лесно се забравя кола и за 2 дни пада акумулатора от тях.

  13. Благодаря за инфото.Можеш ли да ми кажеш какви са проблемите със спирачките.Аз карам доста ,а имам и малко дете което често возя.Чудно ми е че тези автомобили са малко по пътищата.Факт е че получих отговор след седмица ,а за лансера има мнения всеки ден.

     

    Ами проблема както и на Галант е, че се кривят дисковете и почва да вибрира при рязка спирачка :rolleyes: Но това не е проблем само за тези коли и модели де...

  14. Искам да закарам колата си на диагностика,но в Стара Загора незнам къде точно да отида.Ходих при един мастер,явно кабела и компа не си паснаха и не свършихме работа.Колата я виждате каква е от инфото под nicknam-a.Моля споделете,че не ми се обикаля по пишман майстори.

     

    Мисля, че сервиза на Bosch до КАТ ще ти свършат работата. Можеш да търсиш Валентин там. На моя Галант нямаха проблеми да го вържат, ако не греша дори ми изчистиха грешката за дросела.

     

    Поздрави.

    Слави

  15. Ами май проблема от там е че трябва да плащаш мито,иначе са доста добре поддържани.

     

    Лошата вест е, че се плащат митни сборове...добрата е че вече не се плащат на киловати а на фактурна стойност :icon_blush: Тоест ако там пишете колата по евтина, или тука бутнеш малко пари и оправиш фактурите то може да платиш доста малко...

  16. Здравейте на всички, съвсем от скоро се регистрирах във форума, защото купих Мицубиши Галант 2.4 GDI 2000г. до сега бях по Хондите но ми хареса и го купих! Не ми харесва празния ход на тази колица също ми прави впечатление че като я запаля студена се чува странен шум който за около 30 сек и изчезва също така колата като се форсира изкарва черникав дим което го забелязах на още един такъв модел когато оглеждах коли!!

    Записал съм час за сервиз Рубин който ми го препоръчаха за тази марка, пък да видиме какво ще каже диагностиката там. Иначе съм изключително доволен от разхода от морето до тука с скорост от около 140км/ч някъде под 6.5л/100км та и по малко! Споделете нещо ако имате цжелание за модела и за описаните от мене неща по горе.

    Поздрави

     

    Ами пиши на DJа да ти я погледне колата, би трябвало да ти помогне, може би повече от Рубин.

     

    >с скорост от около 140км/ч някъде под 6.5л/100км та и по малко!

    Това малко ми изглежда като рибарска история и риба с еййййййй такова око :rolleyes: Не мога да повярвам, че на 140 кола 150 коня ще харчи 6.5. Успявал съм веднъж да докарам дотам, но карах със 100-110 без резки натискания на газта. На 140 очаквам да гори 7.5-8-8.5 в зависимост от състоянието на колата и стила каране.

  17. Здравейте,

     

    Накратко целта е да се присъединя към клуба, но ще видим. Номер едно в списъка е тъй наречения модел Галант, та така и попаднах тука. Четох няколко статии, ей това прозвуча доста окуражаващо:

    Та освен да кажа "мерси" на автора, рекох да питам и некои други неща.

     

    За момента си пиша някакви писма с разни германци, които ми казват обичайното: че колата е "гут", че си има "тупешейн" и всички други документи, че е на посочените в мобилето.де километри. Не знам що, ама не им вервам на такива при положение, че е обявил колата за 2000 евра. То твърде хубаво за да е истина, още по-малко, че за тая кола досега лоша дума не съм чувал, а само суперлативи. Верно, нали, че швабите са си националисти и техното е по-убаво от японското, ама тва мислене ше да им е някакъв вид наследство от Адолф.

     

    Другия вариант е да почакам тука да изскочи някоя свестна оферта. В момента има една във Враца и една в Хасково, ама да си кажа честно не ми се бие толкова път.

     

    Та на въпроса: искам Галант 97-99 година седан, да е с АБС и еърбегове, т.е. може и да е скромен откъм екстри. Разполагам със 3500-3600 евра. Мога ли ИЗОБЩО да намеря читава кола за тия пари на пазара или да се ориентирам към нещо друго? :drive:

     

    И без да ме лъжете, нали...

     

    Приятелю...това което гледаш за съжаление са обявите менте май. Популярна измама в мобилето ... ако в даден момент ти поискат да си преведеш пари през Western Union то можеш да си на 200%, че е от опитите за измама...ако пича почне да ти обяснява, че еди си кой го вързал и бил в Англия и т.н пак... внимателно с по евтините коли ...повечето такива измами отговарят главно на мейл. Сериозните рядко... с тях главно по телефона.

     

    Иначе отвори също този сайт: http://autoscout24.de/ Там има малко повече частни обяви, а не на автокъщи държани от албанци, сърби, турци и подобни...

     

    За тези пари се съмнявам да можеш да намериш нещо след 97а...виж 97а 2000кубика може и да ти изпадне.

×
×
  • Създаване...