Премини към съдържание

iordan81

Потребител
  • От него общо

    45
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от iordan81

  1. Колега много благодаря за изчерпателната информация, ще следя нивото, а ако нещо не е в нормите ще предприема някакви мерки, било то и механични :). Ако има нещо ново по темата ще ви държа в течение.

  2. Пре предишната принудителна регенерация в Балкан стар, ми казаха, че DPF бил добре, нямало запушване. Сега смених маслото, но не съм го карал в Балкан стар за регенерация, но ако сега започне да вдига нивото на щеката - какво да го правя ? Така ли да го оставя или.... започвам да обмислям вариант за механично премахване на DPF + един ремап

  3. Колеги здравеите, много се извинявам може ли малко помощ? Става въпрос за Паджеро 4 3.2 дизел 200к.с. Остават 1000 км до смяна на маслото и е вдигнали нивото 5 мм. Над максимума. Маслото е Мотул, нормално ли е това, казаха ми че имало връзка с регенерацията и било нормално когато наближи смяната на масло да се повиши малко нивото. Иначе джипа не пуши при каквито и да е ситуации, маслото за 15000 изгаря около 500 грама.

     

    Порових се, но нищо не намирам по въпроса, освен за стари автомобили, маслото е чисто без миризми на антифриз или нафта, няма проблем с вървенето ускорението и т.н.

    Преди смяната на маслото беше направена принудителна и успешна регенрация в Митсубиши.

  4. Здравейте колеги, след покупката на въпросното Паджеро (къса база) ме дразни това,че няма греди на тавана - които освен за по добра визия, ще се използват и за пренасяне на багаж, монтиране на багажник и т.н. Закупих си греди 2-ра употреба,които ще пребоядисам в цвета на автомобила. Гредите са от Паджеро 3 (след консултация разбрах,че стават и на 4). На гредите има болтове (наподобява шпилка), който се захващат с гайка за самия таван. След консултация с техническо лице (майстор) ми беше обяснено,че се сваля тапицерията на тавана и се разпробива дупка за да може да се поставят гредите. Въпроса ми е - правил ли е някой тази интервенция, защото не намерих подобна тема и ако може някой да ми препоръча майстор във Варна , който може да ми свърши тази работа. Причината по която се въздържам да си ги монтирам сам са опасенията при по проливен дъжд или зимно време в следствие на по обилен снеговалеж да не почне да ми тече джипа.

  5. Мой колега има проблем със скоростната кутия на галанта 2.5 (тъй като той не е мн в час с PC-то,пиша аз :) .... до ден трябва да я отворят и да кажат кое точно е за смяна, а не искам да купувам китайски лагери или уж оригинални. Самняваме се за лагера на първичния вал, но не се знае още какво ще излезе.... от кой мога да си поръчам оригинални лагери, или техен добър заместител...

  6. Ще споделя и моя опит.Преди 4 години си купих галант v6 автоматик 98 г с обикновена ск.кутия.Още първият месец маслената помпа на автоматичната скороста кутия се чупи и то на 200 км от Плевен.Когато казах това на дъщеря ми която живее в чужбина съвета и беше-продавай я веднага, в англоезичните форуми реват от тази скоростна кутия.Но как да продам нещо за което бях дал само преди месец 6000 лева и то не беше в движение.Със съдействието на дъщеря си купих от немска фирма рециклирана помпа за 1200 лева-изобщо не проверих в Балкан стар, там нова струва доста по-малко.Ремонта, заедно с маслото и тегленето ми излезе около 2000 лева.Мислих си, че съм решил проблема, но не минал и 30 000 км. помпата отново се счупи.Този път извадих късмет, стана до нас.Тогава реших да се отърва от тази кутия и я заменя с ръчна.Момче от форума продаваше такава от английски галант.Мой приятел автомонтьор отиде и лично свали всички нужни чаркове, записвайки си кое как е и два дена купувайки нов съединител смаяната стана.

    Вече не помня, но за частите дадох 600 или 700 лева.Отделно съединителя. За труд ми взе 200 или 250 лева.така за малко повече от хиляда лева карам наистина доста различна кола.Много по-динамична е.За дълъг път автоматика не ми липсва, но понеже карам често в София, мога д а кажа,че за градско е голямо удобство.

    В заключение бих искал да кажа на всеки който иска да си купи Галант, че колата е страхотна и въпреки че я карам четвърта година и съм навъртял 50 000 км още и се кефя.Просто трябва да се избягва модела с автоматична кутия.

     

    :good: :icon_rock:

  7. Ей, този човек е майстор. Варналии непременно да му приберат координатите.

    Е сега ще ида да мерна тия пусти пружини...

     

    Долна част:

    - вътрешно 52 мм

    - външно 73 мм

    Горна част:

    - вътрешно 93 мм

    - външно 114 мм

     

    Аз не можах да измисля как да им подложа и купих нови.

     

    Нови какво пружини ли ? Защото моите са червени ....

  8. Много добре, браво! :) :mitsu-smiley:

    Това май е първия такъв проект, за който се споделя в този форум :)

    До колкото разбрах - 850лв за части (2ра употреба и нов съединител) и труда е в тези пари :) (освен ако няма промяна нещо накрая).

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
    Сигурно галант раздела е единствения в авто форумите, в който се обяснява как колата от автоматик да стане ръчка ама не знам защо това ме радва :) Смърт за автоматите хехе :) :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

     

    Да това е крайната цена :)

  9. Колега, ако беше питал преди месец (тогава правих едни интервенции....и аз повдигнах задницата малко, но по друг начин) щях да ти сваля каквито размери искаш на пружината. Имам едни предни ...мога да ти сваля размери на тях, но май няма да ти свършат работа. Виж в раздел "Продава" - ако някой продава задни пружини, може да го помолиш да измери каквото ти трябва.

     

    П.С. Гумен тампон няма да можеш да сложиш в долната част на пружината...пробвай в горната ;)

    Благодаря много колега :)

  10. Кажи сега как ти се струва вървенето като си ръчка? Пъргавелка ли стана или се тая?

     

    Най - голямо впечатление ми прави това че предавките мога да си ги сменям на 1500 оборота, и даже и 3-та да и вкараш с 5 км/ч пак си тръгва без да се зори... За такъв голям двигател ръчката си е голям кеф (поне според мен), не че с автомата не е (там забравяш че караш :)

    Най - вече сам доволен че всичко стана и мога да си карам колата - 2 седмици без кола ужас ! :D

     

    Ето и малко снимки за колегата http://iordan1234.snimka.bg/automobiles/galant.768540.31155965

    Остана да сложа два по високи тампоня отзад на пружините да повдигне малко задницата че ми се вирна предницата с един пръст заради ръчната кутия (нали е доста по лека) а впрочем някой знае ли диаметъра на отвора на задната пружина колко е защото подложките са универсални и нз дали ще станат за галанта...

  11. По-добре кажи майстора ако нещо ни затрябва :)

     

    Сервиза се намира в "пиво варна" (бирената фабрика по пътя за тополи) точно до силозите .... ако ти трябва повече инфо пиши ми на ЛС :)

  12. Малко се забавих с отговора ... Колата стана идеално - все едно че никога не е била автоматик. Варви като самолет няма хлопания тропания всичко е ок. Някой ако иска да прави подобна интервенция за района около варна да драсне един ред ще го насоча към майстора :)

  13. Не намерих такава тема във форума и реших да пиша тук. Със спортно окачване съм само пружини и нали направихме галанта от автомат на ръчка (ръчната кутия е доста по лека) ми се отвори предницата с ч пръст нагоре. Мисълта ми е мога ли да сложа по дебели гумени тампони (тези който са под пружините) за да вдигна задницата с 2 сантиметра. Има такива който са унивесални дали те ще станат и също знае ли някой колко е отвора в долната част на пружината кадето ляга на тампона

  14. Е то най-добре 6-ст кутия да мога да навра от някаква злобна преднячка, ама не виждам от каква...

     

    Е това е много хубава тема ... може ли да стане ?? :) Някаде бях чел че примерно на рено лагуна ставало от рено 19.... Та въпроса е може ли на нашият модел да се сложи друга скоростна кутия било то от митсубиши или каквото и да е, някой правил ли е подобни проекти :)

  15. Утре оставям колата в сервиза ... Намерих скоростна кутия, маховик , .... всичко необходимо, съединител ще слагам чистоно нов с притискател и аксиален лагер. Полуоските са същите, а относно паленето - прави се "мост" на компа да дава че колата е постоянно на P или N. Горната помпа на съединителя като гледам ще се хване само с 2 болта вместо с 3 (за третия няма място) :) частите ми излязоха 400 лв. втора употреба + 200лв. ремонт + 250 лв. комплект съединител..

×
×
  • Създаване...