Премини към съдържание

KOKSARIAN

Потребител
  • От него общо

    130
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от KOKSARIAN

  1. В сделката за моя Лансер ми влизаше 900 рр-а който беше разбит за не повече от месец . Тоя същия си е мислил че 1.3 е кола за ралита и не е успял да го сдуха ! За да стане ясно какъв човек е това ще кажа че до преди да вземе 900 рр-а от мен е карал скутер и на няма седмица искаше да го науча да кара на задна гума . Такъв душманин е рядко срещано явление но беше разбил само ходовата част и количката беше за козметика . Моя извод е че тия коли са супер здрави и в тоя двигател има страшно много живот !

  2. Аз съм с този модел преди това което си харесал . Колата е надеждна и здрава цените на чарковете са доста приемливи - за около 90 лв. двата шарнира и двата накрайника . Като разход на гориво ми дава 8.5 гас в хубавото време а не съм с газов инжекцион . Чувстваш се добре в нея , всичко е простичко и функционално . Сравнена с Европейците в своя клас е по-бърза но никой не си купува кола 1.3 за да се състезава .

    Ако търсиш кола която надеждно да те закара от точка "А" до точка "Б" с най-малко разходи и все пак да не си като в консерва това е твоята кола !!!

  3. Вчера сутрин се прибирах в истинско "оране" . Сега живея на място до което за да стигнеш се минава по стръмен път със завой . Лансера си мина най-спокойно без да има проблеми ! Карам с "Debica" която не е най-добрата зимна гума но явно колата конпенсира .

  4. Аз подкрепям колегата, имам много лоши впечатления от зимното поведение на Лансер-а. Въпреки,че съм с Mishelin Alpin III (като ги купувах бяха обявени за най добра зимна гума според класацията на Германския съюз на автомобилистите). Според мен това се дължи на голямото междуосово разстояние на автомобила както и голямата маса на купето и лекия бензинов двигател. Не съм имал много пъти сериозни проблеми но не е нормално майка ми с Голф III 1.9 TDI с някакви измислени замни гуми за по 100 лева да изкачва големи баири без никакъв проблем, а аз постоянно да буксувам и да спре колата нагоре, че даже и да тръгне назад. Да не говорим за VW jetta дизел от старите модели... тя сравнение с лансер-а минава от всякъде където с моята кола немога и да си помисля през зимата.

     

     

    Дизела има голям въртящ момент за сметка на обороти . Това позволява да не докосваш педала а колата да върви и дори да го натиснеш да не се разсърди ами да си пъшка и да поема плавно . Джетата за която говориш вероятно е чист дизел а Гоуфа му сработва турбото над 2000 оборота така че не изисква умения от шофьора ами си пъшкат по снега без проблеми . Лансер-и има и дизелови ... а в твоя случай по-голяма предавка с по-малко гас върши работа ! Другия вариант е да вземеш една Джета и да си решиш проблема .

  5.  Не, това ми звучи несериозно. Би го имало, макар и в по-малка степен и при други паления. 

    Достатъчно е една свещ да не работи правилно и ето ти вибраций при палене на студено , като се нагрее е ясно че ще пали добре и ще намалеят вибрацийте . От там като единия тампон ти се е одървил а другия е по мек и и имаш клатене на една страна . И не говоря за контакт метал-метал от сорта на капака на главата да бие в калника а да ти разтресе генерацията примерно и тръбата да чука по корпуса .

  6. Части заместители за обръщане на дирекция се ползват от ЕВО 4,5,6 и Колт CJ.До колко това е рентабилно е отделен въпрос и не е ли по-добре да обърнеш дирекцията на едно Ево 6?

     

     

    :good: :good: :good:

  7. Всеки един добър майстор може да го направи стига да има части за това . За Враца мога да препоръчам майстор на който със сигурност няма да му се опре . Момчето се казва Лъчезар и сега работи в сервиза на "Ауто плюс" .

    Колкото до ФТО-то сме проучвали въпроса защото тук има едно на тънки пари и един приятел искаше да го вземе но се отказа точно заради волана . На всички други коли си има отворите за лява дирекция и всички неща които ти трябват за прикрепване докато тука от това се започва , след това трябва да измислиш табло от друго защото няма за лява дирекция на ФТО и трябва да приспособиш предницата като пак трябва да се търсят заместители . Като теглиш черата се оказва че излиза по скъпо от колата .

    Не го ли караш с десен волан няма смисъл да го купуваш .

  8. Аз лично от 6-ти клас карам мотор и бая съм сменил но тук става дума за коли . Почнал съм с Фиат 125р след това беше една Лада 1500 , но пак си взех Фиат 125р дойде ред на един Олтцит ( това беше румънска реплика на Ситроен АХ ) , Опел Вектра А който ми разказа играта , един Ровар 620 тди който в момента кара баща ми и от който съм много доволен и вече Лансера който няма екстрите на Ровара но който ми допада супер много заради разхода си на гориво и лесната поддръжка както и това че въпреки малкото си двигателче върви много прилично .

  9. Вчера изчистих грешките на компютъра. Днес си карам и ми светва чека, колата почва да придърпва. След известно време в движение загасва чека и работата да колата се оправя. Придърпването го има на бензин и на газ, при светнал чек. Да не би да е заминал някой датчик и да прави мизерии ?

     

    Като ти придърпва да не пробва да работи на 3 цилиндъра ? Ако е така вече имаш доста варианти.

  10. Ако става от мотор пробвай при Сашо Ломски . Въпреки прякора му се подвизава в Трудовец - това си е кажи речи в Ботевград ,а това му е телефона 0887230991 но трябва да си по-настоятелен че тия телефони не ги носи много .

  11. Темата е моторджийска, та - материал за размисъл - http://hicomm.bg/future/futuristichna-koncepcija-za-pistov-motociklet.html?read=1&image=37467

     

    Няма агресия в това . За мен лично като форма и визия Хонда Цбр 1000 рр 2010 г. е най-добрия , а като поведение не мога да кажа защото не съм карал такъв . Карал съм 06 г. 1000 рр но е по-слаб от Сузуки 1000 к6 ( к6 - 2006 г.)

  12. Моята теория за ГоУф е че хората които имат вкус към тези коли са си определена група камикадзета . Не казвам че няма изключения но повечето ... Има някаква теория че били здрави с евтини части и тн ... Ама понеже са много здрави и все по сервизите висят , горят си като Жигула , като визия не приличат на нищо и човек с акъла си не виждам какво би го накарало да купи такава кола освен ако не е 4-5 и не е на супер изгодна цена с мисълта после да се оттърве от него с някаква печалба .

  13. Чека свети и самокато карам на бензин. От 3 дни си играх с колата да и загася чека, но след 10 мин. каране по задръстванията, колата почна да губи мощност. При форсиране сама сваля от 4 000 оборота, а педала е настъпен, след откачване на дебитомера, колата работи много по-добре. Мойто заключение е, че ще трябва да се смени.

     

    Може и той да е причината но може да са и полу-запушени изжектори . Преди да го смениш опитай по-лесното - сложи добавка в бензина , покарай така и виж резултата . От това нищо не губиш, а може да ти спести по-сериозен ремонт.

  14. Като караш на газ това ти лъже ламбда сондата и светка чека . Като обърнеш на бензин е нужно малко време да се оправи . Това не ти бърка работата на колата . По принцип може да излъжеш ламбда сондата но ти трябва добър електричар .

  15. Има още една категория шофьори по-опасни и от голфаджийте - това са тези над 60 години . В петък правихме една Хонда 954 и съм седнал да я пробвам . Аз градско карам бавно защото и аз имам деца и знам какво е , та добре че се движех по тоя начин ! Една Жигула с един дърт пилот зад волана си ме игнорира като участник в движението засече ме и си продължи по пътя . Това пред склад за строителни материали , хората които бяха отвън и видяха какво се случи казаха че дъртия цял живот е бил дърводелец и не чувал ама явно и не вижда . Има един вижда не вижда че идва кола , на каквото и растояние да е тръгва и пресича без да му дреме че ще те изненада и може да стане на кайма . Хора са ми казвали че прави така защото така било в Европа и шофьорите сме длъжни да спираме - това е така но поне някакъв знак да даде з не да си стъпва директно да пресича .

  16. %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
    Извинявай за Daewoo Тико, 0.8л, 48 магаренца и 17 секунди от 1 до 100 ли говориш? (най-бавните 5ци са около 13 секунди :) ) ... кое точно те караше да мислиш че горното Тико е някъв резак..(или е друга колата?) или просто си личеше че шофьора на баварията е зле?

     

    Дъртия Баварец тежи в пъти повече от Тикото и на старт и до 80 км./ч. някакде е почти невъзможно Тикото да бъде бито . Пробвали сме едно Тико ( хем беше такси ) срещу Вектра 2.0 и резултата беше един и същи - Тикото се изстрелва като стрела . После сменихме шофьорите и пак Тикото биеше на стартовете . Тикото не е резак просто е много леко и двигателчето колкото и да е малко е достатъчно да бие на старт .

    П.П. - Въпросната Вектра е била доста БМВ-та .

  17. Днес на светофара при "ОМВ"-Враца спрял един пич с БМВ 5-та серия от тези с четирите фара старите и като се пъне да го форсира а до него спряло едно "Тико" . Оня се пъна-пъна докато този с Тико-то не му подсфирна и не пусна аварийни . Светна зелено а Тикото не че го отвея то се изгаври с него :) Аз от смях щях да пропусна да тръгна ама само като си представих физиономията на пънещия се собственик на БМВ-то няма как да не се хиля ! Тико-то на старт и до 80км./ч. някъде е почти невъзможно да се дръпне и аз знаех резултата от този старт ама пак си ми беше смешно :)

  18. Ако ви се гледат цървулски прояви пътя между Мездра и Ботевград е мястото ! Днес един чичка с Корса от новичките с някакви надписи ( явно беше служебен автомобил) тръгнал да изпреварва на най-неподходящото място ни накара около 10 коли да скачаме на спирачките само и само да не се запознае със Св.Петър малко по-рано .

    В рамките на една седмица ми се наложи да пътувам два пъти Враца-Ботевград и обратно с моята кола и се нагледах на олигофрени !!! Ако 100 човека внимаваме и се пазим все ще се намери някой цървул над всичко който да кара все едно е сам на пътя .

    Тенденция е ГоУф-овете да се карат от дебили но дебилите явно са много и са наскачали във всякакви коли !

  19. За мене GPSа, освен да ти показва пътя, къде се намираш и да ти изчисли още няколко неща, извън които е скароста, не става за друго. :icon_thumbup:

    Карам с размери на гумите посочени от производителя и си вярвам на стрелката на скоростомера. :icon_rock:

     

    Километража трябва да ти е вързан към скоростната кутия и размера на гумите не мисля че го бърка . Точното измерване на скоростомер е относително нещо и по тази причина имаш опция в закона според която можеш да оспорваш превишена скорост до 10 км./ч.

    В крайна сметка при високите скорости целта и да си направиш кефа а това дали си карал с 10-15 км./ч. повече или по-малко не мисля че те бърка .

    На мене лично ми е кеф да "карам" в завой а там да вдигнеш , да вдигнеш колко да вдигнеш ? И там даже не поглеждам с колко карам .

×
×
  • Създаване...