Премини към съдържание

Tinko

Потребител
  • От него общо

    39
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Tinko е написал

  1. Може да се трие темата.
  2. И аз предполагам,че е така,но преди време ходих до 1 сервиз уж компютъра беше ,180 лв се дадоха за поправка и разлика ГРАМ нямаше,пари хвърлени ей така...а вашето място къде се намира?
  3. Ами,да се сложат сички валове (балансиращи,колянов,распределителни) на белези и колата да работи нормално,в момента е центровата странно,върви прилично,но смърди на бензин много,придърпва постоянно сякаш ти свършва бензина,самия мотор не "спи" както казват когато работи перфектно,а се клатушка работи странно,държи когато колкот си иска оборота като започнеш от 1000,понякое време 1500,и понякое време 2000 на място,след 2-3 минути каране започва да свети и чек енджина,уж гледах по схема и сложих сичко на белези,мотора утихна и не миришеше на бензин,но пак държеше високи и вървеше по зле като корса 1.0 моно на метан,после в този сервиз ми казаха че единия от балансиращите ми е бягал с 8 зъба,и сега всичко било наред,само дето мирише на бензин,придърпва и бонус има вибраций в купето от който понякое време не се чува и двигателя вече и незнам...по електрониката ли са проблеми,мехалнично ли е ако някой има какво да предложи сега е момента.
  4. Някой да знае добър сервиз в София,в който разбират(ама найстина) от 1Г. еклипси,да могат да го центроват нормално,и да могат да го закачат на компютърна диагностика,защото минах през няколко сервиза в който по-стари модели автомобили като еклипсчето немогат да го диагностицират и се чудят повече от мен какво се случва.
  5. Все пак утре ще погледна дали не съм се объркал и на коляновия вал белега не е като на клипчето от към маслената помпа,макар че пише до 92 год. са от тази страна а след това от ляво както аз го сложих но ще се гледа утре,но ако някой има мнение да сподели.
  6. Здравейте,проблема с еклипса е следния,мотора придърпваше не държеше обороти и миришеше много на бензин,казаха ми че много вероятно от центровката,след което отворих да я погледна пак,направих я точно като по клипчето http://www.youtube.com/watch?v=lRwecE8OOLU и отстрани има линк към втората част,единствената разлика е че на коляновия вал белега не е като на клипчето а е от другата страна защото клипчетата са за 90-92 моделите моят е 94,обаче след като уж сичко е на място - горните белези са точно,коляновия вал също и маслената помпа която незнам дори защо играе с центровката,но няма значение нагласих я и нея,и колата започна да върви по зле също така мотора започна да бучи и да вибрира като е на по високи обороти,което е точно мисля когато балансиращите валове не са центровани както трябва,добре но тях не съм ги пипал и не съм свалял нито малкото ремъче което ги върти зад ангренажния,само дето на място започна да работи по нормално,иначе стана по зле,зад зъбното колело на коляновия вал е това на балансиращите и мисля че като коляновия и маслената помпа са на белези не трябваше да го има и тоя проблем,някакви мнения?
  7. Добре мисля,че направих сичко точно като по клипчето и значи при мен е здраво...та други идей защо оборотите падат и по някое време гасне,също така преди 2000 оборота трудно се форсира.
  8. Ами ревизия не на нито едното,ТПС и ЦАС ако ми кажете какво е ще е добре и също така къде се намира тва прословуто стъпково моторче?
  9. Понеже прочетох пък и моите спомени бяха, че педала трябва да е много чувствителен и без да се замисли да се форсира, но при мене от доста време не е така и даже като е студена, доста след като натисна педала се дигат оборотите. Та мисълта ми е ако може да се изредят евентуалните причини :icon_n_king:
  10. Незнам дали тука е мястото да попитам,но се пак какви са възможните проблеми ако не иска да се изфорсира веднага?
  11. Ясно,благодаря ви много :icon_thumbup:
  12. Ето това е въпросната лампичка,но незнам охладителна течност си има... http://imageshack.us/photo/my-images/856/0319h.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/856/0319h.jpg/
  13. Ясно мерси много,ще го погледна утре :rolleyes:
  14. Под оборотомера има 3 лампички,светна ми най-дясната,жълта на цвят и прилича на нещо като решетка някой има ли идея?
  15. Трудна задача става без белезите долу... :D
  16. Балансиращите валове не са пипани,но ще се пробва с нова ценровка и така..
  17. Мерси ама много не го разбрах,но се пак мерси
  18. Ангренажа да,балансиращия не е пипан,но понеже шайбата на коляновия вал се счупи и белезите избягаха и...
  19. Да попитам понеже след около 3000 оборота започва да се чува 1 виене и вибраций,та бях чел някъде че ако центровката не точна става така,колата е еклипс 1Г,някой да даде мнение :help:
  20. А ясно мерси,иначе да мотора го скапах и ще трябва бая да се прай и пари да се сипат та така и така се чудех и може да се напрай и тая гимнастика :D и за тва исках да знам кво е положението.
  21. Здравейте,въпроса ми е за какво служат балансиращите валове при еклипс 1Г и ако се премахнат какво би било в + и -
  22. Tinko

    Eclipse 1G

    Катализатор попринцип има 1Г,на моята е сложена права тръба още преди да я зема е направена така,иначе е имало...та по въпроса за вървенето е от това че не и стига бензин та ми казаха да се даде аванс,да се почистат дюзите и да се смени горивния регулатор,и ако пак дава проблеми да се смени и помпата..та ако някой има регулатор да свирка
  23. Tinko

    Eclipse 1G

    наистина няма катализатор...или поне не се вижда такъв на обичайните места
  24. Tinko

    Eclipse 1G

    Ами и аз бях чел преди,че може да е от него,само че 1 ден свалих све шайби и ремъци освен ангренажния и шайбите на распеделителните валове и коляновия и като я запалих пак си беше така.Ще се пробват различни варианти тия дни и се пак ако някой пак има идей да споделя ^^ а ако го оправа ше споделя от що е било :rolleyes:
×
×
  • Създаване...