Премини към съдържание

uck

Потребител
  • От него общо

    87
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от uck

  1. Виждам ,че съм позакъснял , но се е случвало на няколко Галанта копчето за регулиране на фаровете да се прецаква , когато дълго време не се ползва.Първо можете да проверите какво имате на пиновете на копчето :(2-) ,(3)+ ,(4 управлението), което трябва да се променя когато мърдате врътката. Понякога се оправя като го размърдате горе-долу-горе-долу няколко пъти. Ако не стане пробвайте да го отворите и почистите с контактен спрей.

  2. Жълтата серия на ЕБЦ е състезателната серия и тя е предназначена за писта. Направена е така ,че да работи добре на високи температури и респективно никаква я няма в ниските температури. Когато колата спира интензивно дисковете и накладките загряват много повече от колкото при обикновено шофиране. Надупчените дискове също загряват. Просто жълтата серия не е за шофиране в града. Червената серия на същата марка също иска малко загряване преди да заработи оптимално . Като цяло аз не съм доволен от ЕБЦ. Карах с техните дискове и накладки , но пак се изкривиха . Просто дисковете са тънки за Галанта. Решението идва с последната генерация на спирачките на ЕА5А - еднобуталните с 278мм диск на 26мм дебелина. Тези дискове трябва да се сменят, когато се износят до 24мм. На по-старите модификации дисковете идват с дебелина 24мм и би трябвало да се сменят когато достигнат 22мм. (карам го по спомен)

    Има много изписано във форума за тия кашкавалени спирачки. Сърчни малко и всичко ще ти се изясни. И за дразнещия шум при надупчените дискове даже DJ-я беше мерил температурата на едните и другите.

  3. От 3-тия пин на делкото можеш да си хванеш оборотите. Ламбдите ги остави накрая. Когато всичко ти работи закачаш на кабела на едната и гледаш на компютъра какво ти показва. Мисля, при мотора кабела беше син , а в колата при еку-то стават бели. Моите ламбди и обороти са закачени вътре при еку-то. Но аз съм с другото еку (три редово)и 4 сонди . Не ги хващай двете заедно. Гледам имаш възможност за две сонди по схема.

  4. Според мен е по-добре да се качиш и да го пробваш как върви и после да мислиш за каквото и да е било. От 0-100 не е критерий за един автомобил. Доускорението ми се струва по-важно , а там 2.5 е доста добър. От място голямо и тежко купе с предно предаване само пушат гуми.

  5. Здравейте, прочетох темата и ... даа имаше лампа, която светеше когато водата в казанчето за чистачките намалее обаче къде беше не я помня (оптитронно табло е моето). Направих най-лесното - отворих книжката и там пише (тоест е нарисувано) на долния ред от дясно на ляво втората иконка . Бегом при колата давам на контакт обаче не свети нищо там. Помислих нормално е има течност затова не свети. И задържах пръскалката докато течността не свърши. Обаче лампата не светна.Викам ясно крушката. Отвертката и таблото долу. Да ама тя здрава. Остава в казанчето да търся проблема , но беше 21:00 и го оставих за през седмицата.

    Та мисълта ми е ,че има такава крушка и работеше. Не знам от кога не работи при мен изобщо не се бях замислял, че не съм я виждал да свети скоро докато не прочетох тук, а със сигурност работеше. Зимата ми беше замръзнала течността и може нещо тогава да се е прецакало. Ще разглобя и после споделя.

    Ако някой се сеща за нещо да помага.

  6. Лесно се проверява като откачиш сигнала от едната бензинова дюза. Веднага газовата на същия цилиндър също спира. А за нашите коли може да откачиш едната сонда и ще видиш как импулсите на съответната глава скачат. ГИ следи бензиновия импулс за всяка дюза .

  7. Значи искаш да ми кажеш, че щом моята чек лампа не ми е светвала никога до сега за толкова изминати километри на газ, нещо не ми е добре колата и да ида и да кажа на майсторите да ми я направят така,че от време на време да ми светва лампата, че и аз да съм като другите колеги със правилните настройки на газ ??? Моите настройки на газовия инжекцион са базови и не са променяни и не съм я виждал тая лампа никога, а сега кой е правия и кой кривия ???

    Карам на темпомат много километри и пак не иска да светне чека. Запалителната ми система не беше в ред, смених свещи, бубини и двете,кабели с лули и хоп,мощността дойде пак като преди, но тая лампа пак не светна. Вече и аз се чудя, дали и има нещо на тая кола.

    Нищо не искам да ти кажа понеже нищо не си ме попитал , нито мен нито , който и да е от потребителите в тази тема. Но след като си се обърнал към мен с въпрос ще се опитам да ти помогна с намирането на отговорът.

    Казваш ,че настройките на газовото ти са базовите. Базовите настройки не са идеалните настройки , те са средни стойности , които да пасват на всяка кола така , че като сложиш газта и превклиучиш да може да работи (винаги на богата смес , защото ако се получи бедна рискуваме да повредим двигателя).Самата инсталация при всяка кола е различна. Едната пробита точно до бензиновите инжектори, другата на 20см от тях - едната с 15см маркучи , другата с 5см. Всичко е от значение в един или в друг момент. След базовите идват автоматичните настройки , които също са далеч от идеалните тъй като не минават през целия диапазон от обороти, на само на празен ход и най-много през определени стойности примерно 2000 или 3000 обората (различни видове настройки и различни марки ГИ). При този вид настройка (автоматичните) се взимат под внимание данните от ламбда сондата (ако е закачена понеже много 4есно това се спестява) , която от своя страна най-често е лекажна и вместо да помогне тя всъщност пречи на самата калибровка. И така стигаме до ръчната настройка , която иска много време в ръчкане на шосето , наблюдение и и финно донастройване. Малко са хората на , които им се занимава , тъй като ефекта не е поразяващ.

    Моделите с две сонди са малко по-frendly настроени към газовите тъй като са с по-широк диапазон на допостима "грешка" . Имам предвид ,че по-късния модел с 4 сонди е по-екологичен и при него вредните емисии са по-малки и съответно еку-то е по-критично към това, което излиза от ауспуха. Предполагам , че ти stevensgr си от първия модел.

    В крайна сметка ако си доволен що се питаш наистина ли си доволен?

     

    Човек, ламбда сондата мери кислород - при идеална смес и на бензин и на газ количеството в изгорелите газове ще е еднакво, въпреки че гориво-въздух е различно (14.6:1 и 15.5:1) :icon_bye: .

     

     

    При работа на газ отзад не излиза ли само конденз? Газта и бензина са различни и като горене и като състав нали. Нали газта е екологичното гориво точно заради това ,че след изгарянето и не остава нищо само вода. Химията ми е чужда и признавам , че имам пропуски.

     

     

    Въпросът е, че за шестак специално, от втората модификация с многото сонди, трябва да се ползва ГИ което управлява по два канала - по един на глава, т.к. така управлява бензиновия контролер. А тези с ОБД-то дето уж ГИ си било "говорело" с бензиновото ЕКУ, нали се сещате защо не ви свети чека .. грешки си трупа ама ГИ веднага ги чисти. Т.е. ако е въпроса да не ви светва лампата, със същия успех може и да си я махнете просто :icon_hmm: .

     

    Има такива ГИ с два канала , но каква е гаранцията че на тия 15 годишни коли сондите им са в час? Всички ходят на диагностика, но повечето програми и диагностици не могат да видят работата на всички 4 сонти в реано време. Виждат по една най-много две. Отделно никой не ги сменя щото си мисли ,че не е важно понеже и така минава годишния преглед. Отплеснах се.

    Говорих преди време по скайпа с един от техническите директори на една от марките за ГИ и той ми каза ,че тяхната ГИ "гледа" данните от ламбдата само в режим на настройка. През другото време не се съобразява с тях само ги отчита като стойност.

    За ОБД говорящите и аз знам ,че само трият грешките , които са най-вероятно записани от разликите при работа на газ. Сега ако има някакви нови бързодействащи ГИ , които в реано време да корегират собствените си горивни таблици.... незнам .Там "не колегата" да каже марка и модел. Аз ще я проверя.

    Тия коли са направени да работят с безоловен бензин. Нека никога не го забравяме.

  8. Не мисля ,че да ти светне чека заради работата на газ може да се нарече проблем. Нормално е ,когато нямаш изгорели газове колата ти да те уведоми. Това само по себе си означава ,че горивната ти смес е настроена идеално на газ. Лампата може да не светва ако ги накараш да ти обогатят малко сместа. Тогава ще имаш някакви изгорели газове и сондите ще си мислят ,че всичко е наред, но разхода ще е лекичко завишен.

    Можете да сложите емулатори на ламбда сондите , които да лъжат ЕКУто , че всичко е наред(някой го беше споменал по-рано). Това е по-нормално решение.

    Бях чувал някъде ,че всички коли произведени след 2000г. имат ОБД 2 . Нещо като спогодба или закон или нито едно от трите. :)

    Грешка от бедна смес се появява понякога и след зареждане на определена бензиностанция. При мен светва винаги, когато заредя на Шелл на крайбрежната в Бургас, но пък мотора работи страхотно с тяхната газ.

    Чека светва предимно при постоянна скорост , което се постига предимно извън града.

    Грешката от ламбда сонда се изтрива след откачане на акумулатора за моделите след 2000г.

     

    Относно треперенето на двигателя на празен ход при 2.5 в6:

    газта не изгаря със същата скорост с която изгаря бензина, затова и се налага леко предварение , което е различно в различните обороти и няма как да се докара без допълнителен хардуер. Необходимо е обаче да се намали така наречения GAP на свещите от 1.1мм на 0.8мм. Вповечето случай това е напълно достатъчно , за да изчезне неравномерния ход при работа на газ.

     

    Естествено говорим си за напълно изправен от към запалителна система автомобил. Ако не е перфектен на бензин няма как да е перфектен на алтернативно гориво.

    Според мен ... вижте каква е грешката. И тогава предприемайте мерки. Да не се окаже ,че няма никаква връзка с газта.

    Пиши след това , за да не те мислим :)

  9. Същата работа е и при мене. Тамона TG-Stream с редуктор Томасето и дюзи Раил. Монтажа мое дело. Никакви проблеми. Навсякъде чета всички потребители много разбират и все скъпо слагат. Имам постоянен поглед върху 5 различни (2 галанта и 3 други японеца) автомобила с Тамона TG-Stream. Чудесно работят всички. Сега пак някой който няма Тамона ще каже "да ама туй.... да ама онуй..." ами давайте си парите за Италианска електроника. Само как звучи ,а ?

  10. С реле. Когато палиш да е нормално затворено и да "лъже" , че си на паркинг. Като пуснеш темпомата от on/off бутона да щрака релето и да "лъже" , че си на D.

  11. Някой може ли да помогне с ОЕ номер за предни подкалници за Аванс изпълнението? Намерил съм нови на хубава цена, но по снимка не мога да преценя кои са моите. Или някой с Аванс да си даде VIN, пак ще ми помогне (:

    JMBSREA5A3Z000171

  12. Колеги,

    Някой сблъсквал ли се е с въпросните грешки: P0170 и P0173 (Fuel trim malfunction bank1 и съответно bank 2). След много гледане на клипове стигнах до извода, че може да имам утечка на някой вакуум. Дали действително е така, или си има някаква особеност на 6А13? Бих се радвал на някакви съвети.

    На газ ли я караш? Имаш ли някакъв проблем изобщо или просто се чудиш на грешките който се натрупват. Свети ли ти чека?

×
×
  • Създаване...