Премини към съдържание

M744

Потребители
  • От него общо

    11
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което M744 е написал

  1. Честито за газовата! Обаче поне в Германия е задължително извода за зареждането да е извън колата. Най - често ги слагат до тази за бензина и отвън не се вижда нищо. Там е и най-безопасно. Мисля, че се слага някакъв друг извод (по-малък) за да се събере на ограниченото място там. При зареждане се ползва адаптор. Идеята е, че ако протече от там в купето може да се натровят хората или да се подпалят. А когато е навън изтича всичко навън и няма подобни проблеми. Другото е, че трябва извода да е поставен от страни на колата а не отзад. Може и да бъркам де.
  2. Аз от както съм си взел колата преди 40 000 км все слушам, че катализатора ми бил запушен, че бил на свършване - миришел на сяра и т.н. Това е дежурна реплика на всеки 2ри Ауспухджия и "Майстор" ! Не се връзвай, ако е тръгнал да се запушва ще се усети по други неща. Катализатора за да работи нормално трябва да загрее прилично а работните температури са доста сериозни. Резонаторното гърне ще ти го издуха за нула време - температурите там са както казах много сериозни за да се слага несериозно гърне точно там.
  3. Хубава кола е спор няма . Но ако Xantia V6 не беше с 5000лв акциз за мен избора щеше да е ясен .
  4. Колега, Явно си виждал Ксантия само на картинки...... а вероятно и Галант. Двете коли седят на паркинга една до друга. Слизам от едната и сядам в другата. В Галанта се чувствам като притиснат. А за отзад е достатъчно да погледнеш дължината на задните врати на двете коли и ще ти светне. Ако искаш комфорт + стабилност и простор си купуваш Ситроен с хидравлика. Ако не си карал читав такъв не знаеш за какво говориме и става разговор малко ала Голф в стил Перник. Да сравняваш окачване на пружина с такова на хидравлика е просто смешно. Ама щом казваш Галанта е най яката кола на света и всичко и е най най.......! Пиис!
  5. Залягах отдолу да я гледам за удари още преди да я купя. Не личи да е удряна. А и е доста ниска и не може да се види добре но от това което видях не личеше да е удряна а и в сервиза не ми казаха да е удряна. А и това тракане при потегляне на 1 и 2ра си напомня точно тракане на каре сега като се заслушах. Дебелака в сервиза каза че дясната полуоска имало луфтове. Днес я отрегистрирах и чакам моя човек да прати автовоз да я докарат до БГ. Dj дай на лични координати къде да я докараме за преглед и оперативна намеса . Мерси за мненията момчета! Поздрави! ПП: Днеска седях и ги сравнявах 2те коли (моята е Ситроен Ксантия Комби). Ако можех от 2те да сглобя една би станала перфектната кола ама не би . Плюс за Ксантия - Окачване - от тук и по-добро поведение на пътя и комфорт, по просторна вътре, по добре изглеждаща задница - по завършена(по секси), По удобни седалки и повече място отзад и т.н. Плюс за Мицубиши - двигателя, муцуната е много готино направена, по модерен дизайн на таблото, много добра акустина и добри стандартни колони - еднакви отпред и отзад докато Ксантията е с по малки по диаметър отзад. С една дума май ще си взема едно такова за допълнителна кола пък някой ден ще ги срежа на 2 и ще направя мелез ;).
  6. Момчета дайте координати на точен сервиз в София! Колата ще идва на автовоз до БГ. С тия карета шега не бива. Смениха накрайниците срещу скромната сума от 190 Евро за 2та. Само накрайниците и някаква гайка струват за всяка страна 37.50 + 19% ДДС. Това за оригинални разбира се. За съжаление проблема с треперенето си остана. Цялата полуоска тук струва 600 Евро (цена вероятно без ДДС) + 200 Еврона за смяна. Карета отделно не предлагат поне в Мицубиши и един друг магазин.
  7. И на мен ми мирише на каре. Още повече, че шума който се чува на 1 и 2ра е нещо такова. Какви пари са тия карета и има ли ги отделно или си вървят комплект? Колко часа според вас отнема смяната, че тук се плаща на час 67 евро в сервиза. Е не се помоткват като в някои сервизчета в БГ но все пак си е цифра. Говорим за официален сервиз на партньор на Мицубиши. Гума според мен не е проблема. Ако беше гума щеше да тресе винаги. Сега тресе само като ускоряваш.
  8. Вчера довлачих колата до вкъщи с 80 -90 по Аутобана - за първи път се радвах на ремонтите понеже там скоростта е ограничена на 80 а аз над тая скорост не можех и да искам да вдигна. Забелязах, че когато не се подава газ колата не трепери. Опитам ли се да ускорявам - особенно над 80 км/ч цялата кола започва направо да играе неистово. Усеща се сякаш повече в дясно. Когато я пусна по инерция или просто спра да и подавам газ колата се движи нормално без вибрации. При спиране също има вибрации от същия тип но по слаби. Кормилните накрайници са и разбити със сигурност - особенно този в дясно но не ми се вярва само от тях да прави такива жестоки вибрации, ама под жестоки имам наистина жестоки!
  9. Мерси! Значи усещането за това тропане беше се едно колата има кардан и е разбит. Спомням си едно време като имахме лада и кардана и имаше нещо разбито по захващането и тропаше така.
  10. Здрасти на всички, вчера ходих да гледам един Галант : http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=3efxhxxizpy Колата според собственика има кормилни накрайници за смяна. От тестовата обиколка която направих установих, че със скорост над 90 предницата почва да играе зверски. Както и да е това ще го сменим но забелязах и друг проблем. При рязко ускорение на 1 и 2ра се чува едно средно силно пат пат пат смесено със фрр фррр. Тва второто вероятно е от циркулацията на газовете в генерацията . Паткането е някъде отдолу - усеща се дори с педала на съединителя - тоест има вибрации и там като се получава тоя ефект. Абе се едно карам драгстера на Себулба на моменти е чувството - ако някой се сеща от Star Wars 1. При плавно и нормално набиране тоя проблем не се усеща. Под рязко набиране имам предвид газ до дупка от място и после на 2ра пак от спокойни обороти яко натискане до дупка. На мен ми се усеща като лагер на полуоска - ако има такива неща по тая кола или тампон някъде да е заминал. Много ли са 243 000 за тоя двигател и какви пари са му накрайниците и евентуално други неща по кормилната система? Колата я купувам за приятел фен на марката (казвам му аз да си взема Ситроен ама не слуша ;). Аз не съм нито джамбазин нито монтьор и не съм в час какъв може да е проблема. Моля за съвет какво може да е и дали да я вземам тая машина .!! Мерси!
  11. M744

    Galant 2.5 V6-24 плюсове и минуси

    Здрасти на всички, искам да питам сигурно ли е, че 120 kW двигател какъвто е 2.5 V6 не попада в категорията акцизни? Мерси!
×
×
  • Създаване...