Премини към съдържание

pepi 77

Потребител
  • От него общо

    69
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от pepi 77

  1. .....през деня няма пушек , защото все пак е работил малко или много преди това и дори и да гооставите за 5-6 часа непален , то релето за свещите няма да сработи при тези температури на околната среда(+ 5-10 градуса ),виж ,ако темп. навън е -10градуса ,тогава след 4-5 часа пак ще пуши ,въобще пушека при първо палене на мотора и последващо нормализиране на работата на мотора след 30-60 сек. след първото палена е породен в 80-90% от случаите от изгорели свещи.....другите 10-20% са кофти разпръсквачи на дюзите, ниско налягане в рейката,кофит "аванс" ( погледнета си клапана ,който седи отзад на комън рейл помпата-вероятно счупена пвъзратна пружина на буталцето, въпреки че ако е това, щеше да има и други симптоми ).....

    Благодаря за информацията, надявам се да установим проблема!

  2. Здравейте, от няколко дни колата прави проблеми. Търсих във форума и намерих само една тема с подобен проблем от 2011 г., но решение така и не е публикувано.

    Сутрин, като запаля ми прави впечатление, че мотора нещо работи глухо и неравномерно, като забелязах лек сиво-бял пушек, който след 1-2 мин. изчезва. Отбелязвам, че колата до момента, вече 6 год. работи абсолютно перфектно, без шумове, пушеци, миризми, с постоянни обороти и т.н.

    Другия проблем, който може би е свързан с промяната в работата на мотора е това, че много често, при подаване на газ, особено при потегляне заглъхва, до степен, че направо не мога да потегля. Иначе след като загрее няма пушек и като че ли работи по-добре, но заглъхването при подаване на газ си остава. С една дума, прекрасната ми джипка от няколко дни не е същата. Забелязах, че от скобата на маркуча за турбото от към двигателя се е показала някаква черна слуз- не знам това дали има значение. Моля запознатите да помагат, за което предварително благодаря!

  3. Т.е да разбирам, че реглаж на клапаните е необходим все пак, но през по-дълъг интервал и като цяло, течната фаза е по-милостива към двигателя? Питането касае принципно Субару Аутбек, 3,6R, но предполагам и за Митсубиши е същото.

    Поздрави!

  4. Искам да ползвам темата и да питам дали се налага процедурата по реглаж на клапани, при газова система с т.н. течна фаза. Четох, че температурата на горене е по-ниска, принципа на работа е по-различен и са избегнати недостатъците на традиционния газов инжекцион. Благодаря!

  5. От опит мога категорично да кажа, че блокажа не е чак такова спасение и не могат да ми се възлагат големи надежди при затъване. Той се явява голямо преимущество, само в ситуация, при която едното колело е без сцепление, а другото е стъпило на твърда и здрава повърхност. Това обаче се случва много рядко. В повечето случаи и двете колела са без достатъчно сцепление /сняг, кал/ и блокажа води до обратен ефект - и това колело, което е върху що годе по-солидна повърхност се окопава, защото започва да се върти еднакво, както другото. При мен специално, в 90 % от случаите на ползван блокаж в такава ситуация, положението стана още по-тежко, защото вместо една затънала гума стават две.

  6. А Л200 има ли заключване на раздатката и блокаж на задния диференциал?

    До колкото съм запознат, всички Л200 след 2006г. са с суперселект и имат заключване на раздатката, но само определени екземпляри са със заключване и на заден мост. Моят например е без заден блокаж, а на DJ Tymbi по спомен май имаше. Ама това със задния блокаж е хубаво, но съвсем не е решаващо.

  7. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21534262915769277

    какво мислите за това? :icon_hmm:

    Така по снимки и хвалби от джамбазина с ГОЛЕМ шрифт надали някой ще се изкаже компетентно. Отиваш на място и гледаш, караш, питаш и т.н. Само за информация: Л200 е по дълъг от П3 (дълга база) с 13 см., ако мислиш, че са решаващи в гората... Големи гуми, лебедка и защити от долу, друго не ти трябва. Един път на три години примерно, ще се случи да окантариш Л200, защото е мако по-дълга, дръпва те лебедката и продължаваш. А всеки път да се буташ с 5 човека, пушки, кучета, боклуци и кал в купето да не е по-добре? Взимай некое хубаво пикапче, дай малко пари за дооборудване и си го ползвай със здраве. Питай патило...

  8. Аз пък имах П3 къса база, 2005 г. и сега карам Л200 2007 г. и съм убеден, че за лов и риболов Л200 е по-добрия избор. Кучета, багаж, кал, мръсотия - с макуча измиваш и си готов. Има си място, има си offroad възможности, слагаш му една лебедка и си готов.

  9. Като че ли и аз ще си взема ръчка за по сигурно.В момента карам Фронтера Б ръчка, може да се каже че съм доволен. Но L200 сякаш по ми е мерак, макар че мои приятели с Фронтери се опитват да ме убедят(за сега не особено успешно) че орела е по добър, но нямам преки наблюдения над Мицубишито. Супер селекта на Мицубиши ми харесва.

    Няма база за сравнение между Фронтера и Л200, това са два съвсем различни автомобила. Фронтерата според мен е ужасен компромис и несполучлив опит за направа на джип - тежък, слабо окачване, ниски носачи, слаб мотор, малък просвет, неефективно 4х4 и т.н. Л200 има само един недостатък според мен - относително слабия мотор (поне този 136 к.с.). Във всяко едно друго отношение пикапа е перфектен.

  10. Понеже имаш L200, кажи колко гори ( ако не е тайна). Чух доста различни мнения, обикновенно казват че горят над 15 на 100.В тех. характеристики пише друго. Вярно че горенето зависи от стила на каране.

    Поздрави.

    Около 10-11/100 градско, 8/100 извън града, ръчни скорости. Винаги пълня до горе и за това отчета е точен.

  11. Благодаря за съвета. Знам че фабричните гуми са тесни, ти с какви гуми до караш (имам предвид размера).А няма ли варианти за утежняване на задницата, знам че на пикапите това им е като недостатък.

    Гумите са BF GOODRICH A/T, размер 265/70/17 и това е абсолютния максимум. Колата стои доста вдигната и вършат прекрасна работа. С леката задница се свиква, просто трябва внимателно каране в завоите, умерена газ и при мокро, студено, заснежено задължително режим 4х4, при който проблема изчезва. Може би има вариант за утежняване, но според мен е безсмислено, ако се спазват елементарни правила. Поздрави!

  12. Понеже темата е за повдигане на Мицубиши L200,от което се интересувам доста.Видях няколко варианта на повдигане. Искам да попитам относно повдигането на купето от рамата с подложки. Видях че има алуминиеви и от пластмаса (не се сещам каква точно). Та въпроса ми е дали може да са от тефлон и какъв им е диаметъра, ако някой може да ми каже? Мисля да му сложа и желязна броня отпред (все пак и жена ми ще го кара :icon_crying: ). Пък и някак ми харесава повече така.

    Имай предвид, че повдигането значително ще влоши стабилността на автомобила, който с тази лека задница и без това не е много стабилен. Казвам го от личен опит, защото карам L200 2006 г. вече 4 години. Според мен, ако не го ползваш за екстремен състезателен офроуд, това не е джип за повдигане, защото се губят преимуществата на високата джипка - просто е ужасно дълъг. Слагай му най-голямите възможни гуми и не ти трябва никакво повдигане, това което ще постигнеш със стоковата не е по-различно от повдигнатата. Колата е прекрасна, но все пак е камион, а не истински джип. За да я направиш офроуд джипка ще ти трябват доста пари, което за твоята цел е безсмислено.

  13. Не съм съгласен. Чл. 106 от Закона за защита на потребителите -

    "За да съответства на договора за продажба, потребителската стока трябва да:

    1. притежава характеристиките, определени от страните по договора, и да е годна за обичайната употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид;

    4. притежава обичайните качества и характеристики на стоките от същия вид, които потребителят може разумно да очаква, като се имат предвид естеството на потребителската стока и публичните изявления за конкретните й характеристики, направени от продавача, производителя или негов представител, които се съдържат в рекламата или в етикета на потребителската стока."

     

    Продавачът е длъжен да отстрани всички дефекти, повреди и недостатъци на стоката, които не се дължат на обичайно технологично износване или амортизиране. В случая не става въпрос за накладки, гуми или чистачки, за които всички знаем, че експлоатацията им е свързана с обичайно износване. Съвсем естествено е, гумените тампони също да се износят, но не е нормално това да стане в рамките на няколко месеца, след закупуване на автомобила. Следователно, гумените тампони в случая са дефектирали преди да е изтекъл обичайния за този елемент срок на амортизационна експлоатация. Това означава, че от технологична гледна точка /поне според мен/ скърцането се е появило далеч преди момента, в който по принцип трябва да се появи, следователно причината не е в нормалното изхабяване, а в конструктивен или производствен дефект. Няма значение какво пише в гаранционните условия на БС - при възникнал спор се назначава експертиза и ако вещото лице посочи, че тампоните са дефектирали не в резултат на експлоатация, а в резултат на някакъв производствен проблем, то продавача е длъжен да поеме гаранцията. Ако пък вещото лице констатира, че тези тампони имат обичаен живот от няколко месеца /в което силно се съмнявам/, то това би било много печално за марката Мицубиши.

  14. Колега, трябва да си търсиш правата. Има нещо много важно, което повечето хора не знаят - гаранцията на продавача е два вида -договорна и законова. Тази на която се позовават БС е договорната, но тя не изключва законовата. В нета има много инфо какво представлява законовата гаранция. Срамота е да купиш кола за една торба пари, да ти се разскърца след няколко месеца и да ходиш по сервизи за да я правиш. Ако проблема е в тампоните, както казва DJ БС нямат шанс да откажат безплатен ремонт!

  15. Май взех да се замислям върху тая идея. След 2006 всички ли са суп.селект или трябва да внимавам. В момента гледам само по обявите ,а там не са снимани лостовете на раздатките,така че да добиеш представа какви са. Дайте направление. Благодаря.

    Не, че ти се бъркам в размишленията, но според мен изчакай малко, събери още парички и си вземи хубаво Л200 след 2006г. Не се занимавай с излишни усложнения. Имам близък, който се мъчи да слага суперселект на Л200 2002г., взе части от морга във Велинград и след една седмица труд ги върна. Хората са си го измислили. Л200 след 2006 е прекрасен автомобил. Имам го три години и всеки ден му се възхищавам.

  16. Мотора на Л200 2,5 не е ли същия като на П2 ? Защо да е трудно да се монтира раздатка суп.сел. Механична кутия,няма елекнроника ? Не знам. Сега събирам информация,ако някой е правил нещо такова или поне е опитвал нека сподели какви са проблемите и трудностите. Л 200 след 2006г е друга бира ,прекалено лъскаво и скъпо ,имам приятел с такова-не е за тая работа,поне аз не бих го заврял в драките и след това да ме е яд как съм го издрал. За това продадох П3. Надявам се на повече мнения,за да реша дали си струва дивотията.

    Вземи си след 2006г., след това няма да съжаляваш. Разликата е голяма и несъизмерима е разликата в цената. А за драсканията в гората - то за това е тази кола, хич да не те е яд.

  17. Всеки всеки, но ако беше толкова лесно нямаше да питам :) Като тръгнах да търся, всичко което знаех е немски и руски коли. Нямах си на представа, че има бавни предавки и диференциали, нямах си на представа, че има 20 вида системи 4х4. Чета и осъзнавам, че вече не е същото и искам повече. Така от Ауди Олроуд през 30 коли стигнах до Паджеро.

    Аутлендъра го слагам при Витара 3 - лично за мен на пръв поглед чудесни коли, но не мога да преглътна салона, който поне на снимки ми лъха на евтино или просто не ми допада. В една кола търся освен покриване на изисквания, също така да се чувствам като у дома си.

    Смятам да си поддържам колата за дълго време. Паджерото, както и други японски коли за тези години е сравнително остаряло от гледна точка на екстри и съвременни тенденции, но пък е едно от малкото возила, които все още са уж здрави. Гледам на него като на последния самурай - и по външен вид, и по тенденцията такива коли да не се произвеждат. Чета, чета и се отчайвам - на новите се скапвала електрониката, не издържали много, защото са правени да ги караш 5 години, набъкани са с ненужни за мен екстри, дори новите модели на Ланд Крузър не били толкова надеждни. (а тук пък веригата е икономия) Също ми прави впечатление, че в Русия си харесват Паджерото, а там наистина има нужда от джипка.

    Звучи като че ли защитавам сегашния си избор, но просто смятам, че съм огледал всичко подходящо. Така или иначе окончателното решение ще бъде при пробно каране.

    Един съвет - спри да мислиш, купувай, явно П4 ти е легнало на сърцето.

  18. Нов автомобил, с гаранция с горепосоченото ниво на оборудване + поддръжка - това мога да си позволя, по-тази причина не карам 239к.с. ;)

    Става въпрос за това, дали разход от 8,5 може да се определи като "икономичен", а не за това кой каква кола може да си позволи. За това дадох пример за 7 годишен автомобил, с по-голям мотор, по-тежък, който дава по-нисък разход. Аз твърдя, че от икономична гледна точка Mitsubishi има върху какво да помислят.

    P.s. Иначе Аудито стува наполовина и повече от вашата кола.

  19. Не е спортен автомобил, но като закача 140км/ч на круз контрола си върви прекрасно - днес за пореден ден направих 500км извънградско - 8.5л/100 - при 1.84лв/л ме устройва като икономичен мотор.

    Е какво му е икономичното? Имам Ауди А6, 3,0 TDI, 239 к.с., Quatro, с разход 7 извънградско. Митсубишитата са всичко друго но не и икономични, за мое съжаление.

×
×
  • Създаване...