Премини към съдържание

TKolev

Потребител
  • От него общо

    130
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от TKolev

  1. Здравейте колеги, имам питане за маншона на вътрешното каре от страната на скоростната кутия за Carisma 1.6 99кс 98г.

    Навсякъде по магазините (онлайн) маншоните излизат в комплект с грес, има ли лагер на този маншон и препоръки от къде да си намеря?

    Поздрави!

  2. OBD2 няма да стане, за тази кола ти трябва MUT II - уред за диагностика, можеш също така и да си направиш самодиагностика без уред като вържеш едно краче на буксата за диагностика към маса и като подадеш контакт започва да мига ламата енджин чек и спрямо миганията се определят кодовете на грешките (ако има). Използвай търсачката на форума за повече информация.

    По точно първо краче, дълго светене на чека =10 , късо мигане =1 , но ти трябва и таблица с грешките.

  3. Здравейте Колеги,разрових се из форума , но не намерих информация, къде се намира датчика за светлините, които светят при включване на задна скорост? Проверил съм лампите здрави са, проблема е някъде назад по веригата.

    Поздрави.

  4. Здравейте колеги, малко стара тема но, имам един въпрос. Тампон на макферсон еднакъв ли е с този на Volvo S40 от същата година? Предложение за магазин където продават такива тампончета на сносни цени.

    Симптоми: по неравности се чува понякога доста сериозно чукане отпред в дясно. Шарнирите са сменени,биалетките нямат луфтове.

    Поздрави

  5. Ако някой от вас знае каде се намира МПХ-а на 1.6 90к.с. 1999г. ще съм много благодарен. Взел съм почистващ спрей и мисля да отскоча при един майстор да го отворим почистим и замерим ако причината е в ЕКу-то не в МПХ-а тази част която е ж Еку-то която гори подлежи ли на ремонт и какви пари г/д. Виждам че тук има специалисти и хора който много разбират от :mitsu-smiley: но аз съм от Мездра и сте ми много далеч. Ще правя тези стъпки и ще държа връзка с вас да ме напътствате . Благодаря още веднъж за отделеното време :) :good:

    Намира се под дроселовата клапа, в дясно има една букса с 6 проводника.

    П.П Много ми е интересно как как ги засичате тези 300-400об след като първата черта е 500об? :)

  6. Здравейте, колеги,

     

    извинявам се, че нахалствам отново, но през последните няколко дни, стрелката на оборотомера ми, след като загрее малко колата (поне за сега тогава се проявява този феномен), стрелката отчита обороти с 1000 оборота в повече.

     

    Пример:

    При подаване на контакт вместо стрелката да седи на 0, тя седи на 1000rpm,

    При неутрална скорост и без подаване на газ вместо да седи на 800rpm, тя стои на 1800rpm

    При форсиране стрелката отчита с 1000 повече до към 5000 оборото при което за момент спира и изведнъж се изстрелва в червеното на над 8000rpm

     

    При студен автомобил, стрелката си отчита абсолютно вярно.

     

    Дайте някакви идеи, от какво може да бъде, това, моля!

     

    Първо си мислех, че се е изместила самата стрелка, но след като на студен двигател, си отчита правилно, тя няма как да си се размества постоянно.

     

    Пожелавам хубава вечер и се надявам някой да помогни да фиксна този проблем!

     

    ------------------------------------------------------------

    Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 1999 Sedan Classic

    Здравейте колеги, и аз имам такъв "проблем", но съм забелязъл, че няма много голямо значение дали е топла или студена. Вече не ми прави впечатление, но ще ми бъде интересно ако някой даде идея за отстраняване на проблемчето.

  7. Смени си майстора! На дроселовата клапа почти няма какво да и стани.Можеби имаш проблем с някой датчик. Сподели какъв е проблема ,че да може някой да помогне ?

  8. Не е алтернатор. Или драивера в компютъра (малко вероятно), по вероятно е товарните резистори. Ремонт за 10мин. На диагностика се хваща лесно, след като има натоварване оборотите паднат, моторчето трябва да ги компенсира....а това явно не става. Трябва да се видят стъпките които отчита при натоварването, и най добре е с осцилоскоп да се видят импулсите на четирите намотки.

    Ще трябва да се види на студен двигател.Значи да търсим проблем в ECU-то.

  9. Как може да се разбере , че има проблем в ECU-то? До колкото знам ,лампата "Check Engine" не свети при проблеми в ECU (моята НЕ свети), при диагностиката няма ли да излезе някакъв проблем? Подлежи ли на ремонт ECU?

  10. Така, както го обяснявате, проблема е в моторчето на празния ход - МПХ,което управлява празния ход и "смукача"........когато е студен мотора, той трябва да държи от 1100 до 1700 об./мин.( средно 1500) за 1-2 мин. след което бавно падат на долу, това става чрез това МПХ.......то държи иоб. стабилни, когато се вкл. консуматор ,напр. фарове, климатик и т.н..........най вероятно МПХ е повредено и се нуждае от смяна, по малко вероятно е драйвера за управление на МПХ вътре в ЕКУ-то да е изгоряло, тъй като ако са се окъсили намотките на МПХ исъпротивлението е по малко ,тогава тока през драйвера е по голям и той изгаря.....има вероятност и защитата да му е изгоряла, което е вътре в ЕКУ-то пак.........трябва да се замерят и проверят тези неща и тогава да се вади извода......

    Това го знам ,но на старото МПХ намотките му бяха здрави (около 30ом всяка), смених го пак със "здраво" и пак същата работа.Ако му беше изгорял драйвер или защита щеше ли да поддържа стабилни обороти като загрее? Когато е загрял мотора, като форсирам и пусна газта оборотите заковават на нормалните без колебания.Но пък като се натовари с някакъв консуматор не си поддържа оборотите на празен ход , а падат.

  11. Остави го дебитомера, имат си проблеми.... ама не точно такива. Значи оборотите ти правят проблем на студено, а на загрял двигател стабилни ли са или колкото повече загрява двигателя по-високи стават. Като завъртиш волана енергично на ляво и надясно вдигат ли се. Като пуснеш климатик вдигат ли се, електрически като се натовари системата какво става.

    Когато е студен двигателят оборотите не се повишават дори са ниски към 600об, след като позагрее са си стабилни около 800об без колебания.Като се натовари електрически, оборотите падат, не се поддържат нормалните.На диагностиката ми казаха, че се подава сигнал до МПХ.Незнам в какво да се съмнявам.

  12. Играе роля, но е изключително трудно да се прецака от самосебе си. Какви стойности показва компютъра? Там на диагностиката гледаха ли ги или само са мерили при МПХ, без да знаят какви стойности да очакват? Може и проблема ти да няма нищо общо. Трябва ти качествена диагностика, а не смяна на части просто ей-така. Сега пресметни колко ти струва новата клапа и дали разкарването до Пловдив например нямаше да е по-евтино.

    Сложна работа е това качествената диагностика тук. При температура 34*С в дебитомера , съпротивлението на термистора (между крачета 5 и 6 )е 1,4кОм. Според графиката за изменение на съпротивлението от температурата,това трябва да са около 50*С.

    Абе аз да имам малко отпуска ще отида ама няма кога :).

  13. Здравейте колеги, вчера смених дроселовата клапа, МПХ и TPS , но при студен двигател положението е същото.Незнам вече в какво да се съмнявам.Какво ще кажете за дебитомера? Дали играе роля?

  14. Тоест стъпковото моторче,нали.Благодаря... :drinks:

    Точно така. Моето го извадих , като дам на контакт се мъчи да да отвори но не успява, само си убира луфтовете от лагерчетата, които се въртят в леглата си.

  15. При мене също не се качват оборотите като е студена, като позагрее няма проблеми.На газ пък работи по добре от колкото на бензин.Като изфорсирам и пусна педала на газта оборотите падат и стрелката се заковава на около 800об ,а на бензин първо падат под оборотите на празен ход и след това се нормализират.Като загрее държи 1000-1100об :icon_hmm: .Възможни причини (знам че са много)?

    Здравейте колеги , днес ходих на диагностика послучай горният проблем.Човека ми каза, че ECU-то подава сигнал към МПХ и го командва но не се знае дали то се движи,май ще трябва да си взема друго и да пробвам. Замерхвах му намотките не са изгорели. Знае ли някой дали е нормално дроселовата клапа да е отворена 4 градуса?

    Някой ако има РАБОТЕЩО МПХ да пише на ЛС.

  16. Здравейте колеги, имам въпрос относно стъпковото моторчи (МПХ). Гледам си аз в Autodata как се проверява дали работи МПХ ,извадих го към крачета 2 и 5 свързах (+) ,а на 1 и 4 (-) и нищо не стана само се усеща еднократно ,като чукване и толкова след това го закачих на неговата си букса и дадох на контакт и пак същото еднократно "почукване". Намотките ги мерих всички са си по 30ом значи няма изгорели. Правил ли го е някой този опит? Не трябва ли просто да се завърти роторчето , след като му подадеш напрежение ( 6V ),а не само да се мъчи и да не може да го завърти? Моля някой ако има опит да го сподели.

  17. Здравейте колеги, имам следният проблем. При по силно натискане на спирачките със скорост примерно 120-130км/ч се чува силно бучене отпред, с по-ниска скорост и по-плавно спиране няма такива проблеми.В педала се усещат само леки вибрации но не и "ритане" ,както при криви дискове.Дисковете са вентилирани, имат ръб по-малък от 1мм. Ако някой има идея каква може да е причината моля да сподели. На първо време мисля да сменя накладките и да видя дали ще се промени нещо (един "майстор" каза че може да се е изпекло феродото , но незнам ). Поздрави !

  18. След като свалиш стария, завиваш само от долната част , намираш някой да стои вътре в колата и да върти ключа за запалването (но не само на контакт , защото помпата се включва когато завъртиш да запали), а ти гледаш филтъра, когато излезе бензин спирате и завиваш отгоре.След това палиш и наблюдаваш известно време да не тече от някъде. При мен се скъса долната тръбичка.

×
×
  • Създаване...