Премини към съдържание

asen76

Потребители
  • От него общо

    13
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което asen76 е написал

  1. Благодаря колега за напътствията,но така както ми описваш ситуацията си мисля (може и да бъркам)че проблема с муфата може да доведе само до невъзможноста да се включи или изключи предния диф,а аз го включвам! но оттам нататък се получават нередностите,които описах по горе.
  2. Здравейте колеги,притежавам Мицубиши Паджеро 94г 2.8 дизел.От скоро се появи проблем, когато превключа на който и да е от режима 4х4 започва да дърпа на една или друга страна,завиването на асвалт става почти невъзможно или с много придърпване и свирене на гуми.Явно има нещо което е блокирало.Въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем? Възможно ли е да се отремонтира или да се търси нов диференциал (или ново Паджеро).Благодарности предварително.
  3. Приятелю аз притежавам паджеро 2.8 и косицата ми побеля от това чуда на техниката,,повярвай ми доста автомобили съм сменил от този по чупен не съм имал.Проблеми може да очакваш отвсякаде като почнеш от гарнитура на глава,самата глава,елинсталация,нафтова помпа,турбо,и откъде ли още не.Незнам отзивите за П3какви са но ако питаш мен сигорно ще е по добро от П2 2.8.Виж ходовата част и скоростите са що годе добре но джигателя е пълна скръб.Дори ще те посъветвам(с риск да си навлека гнева на пове4ето от участниците във форума) въобще да не се спираш и на тази марка..ориентирай се към тойота или нисан аз имам и тойота лендкрузер 98г.дизел,ако ти кажа че от 10 години само наливам нафта и карам сигорно няма да ми повярваш.Това е.
  4. Здравейте приятели отскоро ми се появи следния проблем в джипката.Преди десетина дни при опит да го запаля усетих че стартера върти бавно и тромаво абе едва запали.Помислих 4е е от акумолаторите понеже бяха старички (4 годишни).Купих си два чисто нови но за голяма моя изненада въртенето на стартера си остана същото- бавно, даже на пресекулки.Посъветваха ме че може да е от четките на стартера??-незнам.Моля за вашите съвети.
  5. Здравейте отново,виждам, че има доста които са посетили темата ми но няма нито един отговор. Затова реших да споделя как се справих с тези "лоши" клапани, и ако може да бъда в полза занапред. Като казвам "справих" имам предвид, че майсторите се справиха. На първият ми въпрос който се отнася за хлабините на клапаните: смукателен 0,20мм, изпускателен 0.30мм. Разстоянията се измерват със специални пластини, които са със съответните размери. Регулирането се извършва по реда на работа на цилиндрите: 1-3-2-4. При центроването клапаните трябва да са свободни, т.е затворени. При това положение гърбицата на разпределителния вал не трябва да го натиска. Измерва се разстоянието между противоположната страна на гърбицата (петата), и чашката на клапана. В моя случай клапаните бяха натегнати защото бяха шлайфани и бяха потънали малко в главата. Затова отново върнах главата в сервиза, където я шлайфаха (понеже си я бях прибрал като мислех, че ще се справя сам) и там момчетата разглобиха клапаните и всеки пул (чашка ) го престъргаха на специална машина, т.е ги истаниха, но и това не беше достатъчно. Трябваше да се отнеме и от самите клапани защото чашките не могат да се истаняват много. Общо взето това беше цялата философия, която хич не беше проста за мене. Сега ще спомена и сервиза който е на топ ниво. Там може да си оставиш главата и да ти свършат цялата работа по нея, като почнеш от диагностициране за спукване, шлайфане на глава и клапани а също и на блокове и свършиш със самото регулиране на клапаните. Цената в моя случай беше 150 лв.Сервиза се намира в Пловдив името му е "ОТО -100" или по известен като "при Чарли".Надявам съм бил полезен.
  6. Здравейте приятели,наскоро моето "любимо" Паджеро( 2.8 дизел модел 94 година)запо4на да ми създава обичайните за модела проблеми със загряване и изхвърляне на водата от радиатора.Понеже го ползвах за работа потъркалях го още малко, докато положението стана доста сериозно и се наложи да свалям главата.И понеже сам си ентусиаст реших да спестя някой лев и си я свалих сам(което се оказа не толкова сложна работа).Занесох я на майстори дая я проверят дали не е спукана(за голям мой касмет се оказа здрава)след което,шлайфаха клапаните и главата.СЕГА ВЪПРОСИТЕ МИ СА: 1.Разбрах 4е след като сам шлайфал клапани сега трябва да ги регулирам което става с шлайфане на пуловете.КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСТОЯНИЕТО НА СМУКАТЕЛНИТЕ И ИЗПУСКАТЕЛНИТЕ КЛАПАНИ. 2.КАК ТОЧНО СЕ ИЗВЪРШВА САМАТА РЕГУЛИРОВКА -ОТ КОЙ ЦИЛИНДАР СЕ ЗАПОЧВА,ИМА ЛИ НЯКАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И РЕД ДРУГИ ПОДРОБНОСТИ КОИТО МОГАТ ДА МИ БЪДАТ ПОЛЕЗНИ. бЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
  7. Здравейте приятели искам да споделя с вас следния проблем с който се сблъсках отскоро с моето Паджеро 2.8 дизел, модел 94г.При пълно навиване на волана по време на движение или на место двигателя започва да губи обороти,от ауспуха започва да дими здраво и угасва.Смених всички филтри(горивен и въздушен)но проблемът си остана.Повиших ниските обороти от нафтовата помпа но пак същото..Искам да добавя че отскоро имам малки проблеми и с турбото(мисля че е за смяна или рециклиране защото започна да шуми много и като цяло джипката загуби доста мощност но горе доло още движи ще го поправям след месец два защото сега ми трябва много).Та искам да попитам дали може да има връзка между двата проблема..Благодаря ви предварително.
  8. Здрасти коеги, както ми бе препоръчано отново свалих маркуча на турбото и проверих за аксиален луфт на перката ...такъв не констатирах въобще. Обаче ми направи впечетление следният факт-свалих също и маркуча който е от интеркулера към колекторите и забелязах че е омаслен, не много но като си прекарам пръста по него отвътре и по4ерня от масло.Струва ми се че това също е неблагоприятен признак??????
  9. Ами може и да не сам се справил.. неможах да проверя за аксиален луфт но нищо не ми пречи да повторя упражнението..а относно другия луфт какво да кажа-усещам 4е пЕрчицата мЪрда ЛЕКИЧКО, сега милиметар ли е? два ли е? точно немога да преценя но по-вероятно е да е под 2мм.
  10. Здрасти колега макар и със закъснение направих това ,което си ме посъветвал.Разхлабих маркуча, свалих го и наръка се опитах да разклатя перката на турбината.Немога да кажа че марда или шава осезаемо просто има някакъв луфт от горе доло 1-2 милиметра най-много почти незабележим,незнам дали трябва да е така? дали това е нормално?
  11. Здравейте колеги ще се опитам да ви опиша следния проблем с който се сблъсках от скоро с моето Паджеро 2.8 модел 94г.Отскоро забелязвам или по скоро дочувам "странно" свирене от турбото при ускорение...под "странно" имам впредвид че доскоро при подаване на газта си свиреше много чисто и даже приятно но от известно време насам когато го настъпя, турбото започва да свири, но не както преди а по- особенно, по-глухо все едно има вода в него,иначе джипката си върви хубаво.Искам да попитам дали вече е към края си това турбо и ако ми се наложи да купувам колко струва 2ра ръка.Благодаря ви предварително.
  12. Здрасти,както посочи колегата преди мен това явно е обичайно за Паджеро,и аз го имам абсолютно същия проблем но сутрин когато го паля му подавам лекичко газ докато изчисти.
×
×
  • Създаване...