Премини към съдържание

chasovnik

Потребител
  • От него общо

    305
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от chasovnik

  1. Най-малкото ако въобще продавача даде да се покарат (сега нямам табели, не става и т.н.) да се пробва превключването на различните видове режими: 2Н, 4Н и 4лл и дали светят, а не да примигват индикаторите. Погледни и дали не са се "разчекнали" гумите. Друго не се сещам

  2. Тоя бели бензин нещо му се разминават данните с "първи собственик" - сигурно в БГ?

    Бензиновите по принцип са една идея с по-висок разход от дизела.

    Имал съм старото паджеро 3 дизел и проблеми не съм имал. Тия 200 кс дизел са по-добри от двигателите със 160 кс.

    Пробва ли да покараш някой от посочените в поста автомобили? Как са скорости, раздатки и тн.?

  3.  

    На 12/14/2023 at 4:08 PM , mdinev1 написа:

    Здрасти колега решили проблема защото имам същия шум ?

     

    Човека след 10 години може да е продал колата?

    Имах нещо подобно и се оказа проблемен вакуум разпределител или както се казва, в коша до десния фар. Клапанчето не включваше и стържеше, след смяна не съм имал проблеми. Пробвай в положение 4Н дали ще се появи този шум.

  4. Нормално е дизелов двигател да загрее по-бавно от бензинов.  Не съдете по парното, защото може (не съм запознат) да има допълнителни нагреватели и да започва да духа топло след по-кратко време.

  5. Мода да изкажа мнение за паджеро 3, където дисковете също консуматив и лично за 6 години съм сменил 3 комплекта с накладки (АТЕ). Последните се изкривиха на около 12-13 000 км., така и продадох колата :( . Спреш ли рязко с висока скорост и си ги убил.

  6. Ako говориш за джипови гуми ( а то А/Т не знам да има други) , то да доложа : Карал съм BF Goodrich AT -не бяха добри на никакъв сняг . Cooper Discoverer At -първата зима си бяха ,като зимни ,след това , на спиране тц.Опече ги едно лято Гръчкото слънце и дотам им бе зимното сцепление (Купърите и по ламелчетата в шарката си личи , че имат нещо зимно , ама и в каучука , явно има ). И двата модела -от нови .

    Олл терен ,явно разбират пясък , чакъл и подобни неща из Сахара , и едентуално малко кал ,или мокра трева .

    Паджерото го продадох с АТ на 4 години и 50 000 км. и веднъж на 25К разменени - Hankook Dynapro ATM RF-10 е честно няма такава гума. Обиколил съм половин Европа с тях и не се страхуваха от скорости над 140 по километраж като в същото време не бяха и толкова шумни.

    Единствения ми проблем, който създаде беше зимата на 2018-19 ако не се лъжа беше заледено, а отгоре луга и просто с ниска скорост не можеха да се самопочистят, но над 25-30км/ч нещата се оправяха. Ех колко народ съм изтеглил зимните месеци :) с тази кола.

    На новата каруца съм с комплект зимни и летни отново от любимата марка Hankook.

  7. Това за многото години не важи ли за всички гуми?

    Важи, но все още има собственици на "джипки", които си мислят, че като дадат лоста в позиция 4Н и всичко ще е наред. Преди години спрях до един чичо с паджеро 3/1 генерация с гумите от завода и го попитах не е ли опасно това, той погледна моите и отвърна: като имаш пари си купувай нови, аз имам 4х4. Надявам се не всички да мислят като него, но си е опасно за самия водач да се мъчи с галоши в снега/леда/мокрото.

    До Мирослав - по-добре да не го коментираме :)

  8. Колеги, изгледайте клипчето и ще добиете представа защо АТ гумите не трябва да се карат целогодишно в продължение на многоо години. Паджеро 3, обуто с BFG поне на 7-8 г се мъчи в снега - срам за марката Мицубиши

     

    шоуто е след 5:10 мин. и 13:30 мин.

  9. Сега, се сещам за друг проблем, за който да Ви споделя, вероятно има връзка с проблема с ръмженето, като съм на светофар - например, не превключвам в N или в P, оставам в D, държейки спирачката, разбира се :D и ... усещам го, че сякаш няма търпение да тръгне, сякаш спирачката изпуска, реално не изпуска, но усещането е такова, сякаш кашля и се тресе!

    Иначе, прав сте, съгласна съм с Вас, че при нерешим проблем, като стружки в маслото, няма смисъл да се държи на куп желязо и ламарина, но ... няма начин аз да се разделя с моя джип, ще направя и невъзможното, на всяка цена, за да го оправя, а ако умира, ще умира при мен!... #с_Mitsubishi_в_сърцето . :victory: :heart:

    Не се заричай, че и аз бях така пред години, но всичко с времето си. търкалях го дълги години, но един ден излезе оферта и ... мицу замина след 2 месеца. Това със спирачките го правят всички автомати.

  10. Диджея правилно е обяснил проблема, ако е от вакуума проблема ще е при 2Н и звукът е като от стържещо зъбно колело. Ако е само при 4Н - проблема е в раздатката. При мен беше по-малкия дявол - клапанчетата за вакуума, които се отпред в дясно и шума се чуваше само на 2Н.

  11. Колега, пробвай да отвориш вратата с ключа, а не с бутона от дръжката и виж дали ще измяука. И аз си мислех, че само лепенките на стъклата индикират наличието на аларма, но не искаше да де пусне дори при силен удар по тавана на колата, докато един ден батерията на дистанционното умря и след отключване с ключа алармата се разписка.

    Поздрави!!!

  12. При мен мигаше с оранжева светлина и се наложи смяна на датчици на раздатка, които смених при ДиДжей-я. Ако мига зелено, според мен нещо не зацепва като хората. Препоръчвам ти да я закачиш някъде, а след това пари за части и ремонти.

  13. ДиДжей Тумби е по-компетентен, но моето паджеро 3 зимата , когато запалеше на -10С и веднага тръгвах, а скоростите се сменяха на до около 1800об/мин заради това те питах за студена кутия. Най=простия тест за масло е да я спреш на едно по-сериозно баирче и да дадеш на Д и отпуснеш спирачката, тръгне ли назад - масло ще да е :)

  14. Ако ти, лично не си сменял маслото на автомата и километража показва 250К, примерно може да започнеш оттам + филтърчето 95лв., след това сваляне, разглабяне и т.н.

    Как превключва колата на студена кутия? На по-високи обороти или нормално - 1800об/м. При загряла има ли го този проблем, тласък.

    По принцип автоматите "ритат" леко при поставяне на лоста в позиция P и D

×
×
  • Създаване...