Премини към съдържание

mav4o

Потребител
  • От него общо

    92
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от mav4o

  1. Здравейте колеги. Както се вижда от заглавието на тема, ще се радвам вещите лица във форума да кажат някоя дума за този мотор на Ауди-2005г.(200кс) Най - вече дали е проблемен, защото чета разни неща от сорта:

    - тъй като горивото се впръсква директно в цилиндрите, всмукателните клапани се зацапвали и работата на мотора се влошава

    - гори много масло

    - имало няква цедка на маслената магистрала към турбото, която се запушва и може да стане беля

    - проблем с дюзите

    Единствения плюс, че бил икономичен за конете си.

    Разбира се, много мнения и много "разбирачи". Затова, ако някой е имал досег с този мотор, ще съм благодарен да сподели.

    Няма да предам любимата марка. :) Не е за мен колата... Поздрави :icon_bye: :rulez:

  2. Искам да благодаря на Вики (Тасо) за прекрасните календари. :first: На година могат да се направят и малки за бюро или маса. Това е само предложение от моя страна, разбира се. Иначе респект и уважение за положените усилия... :icon_rock: Благодаря отново!!! :rulez:

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif

    пп Имам същите завивки :icon_doh: :D :D :D

  3. Здравейте колеги!!!Имам проблем със скоростите на моя Галант.При движение когато реша да сменя предавките от трета на втора не иска да влиза втора скорост ако скоростта на колата не падне до 20 км.Скоростите не хъркат и най интересното е че на място си влизат с два пръста.Ако може някои да даде съвет ще съм благодарен!!

     

    Здравей колега. Проблема ти е в синхронизатора. Това е често срещан проблем за Галантните :) . Аз също съм правил тази операция. Имаш 2 варианта- караш така, като подаваш междинна газ при свалянето на втора(като бегачка :D ) или ремонт. Тук има колеги, които могат да ти помогнат с набавянето на синхронизатори. А за цена е 200-250лв за 2-ра скорост. Поздрави.... :rulez:

  4. Ти да видиш :D Това е нова модификация. Колега, това лъскавото щипки ли са? Да не би те да се махат и там да е филтъра. Не вярвам да няма. Нека кажат и по - запознатите колеги.

  5. Здравейте колега. Този тип двигател на Галанта не позволява чип тунинг. Има тема, в която се обяснява защо е така. А за по голяма турбина забрави или рискуваш най - малкото да спукаш главата. А за по-голям мотор можеш, но дали си заслужава разправията, нервите и парите.... Поздрави :icon_bye:

  6. Здравей Анди. Не е нужно да ги "готвиш". :D Ако намериш едно приятелче и пистолет за топъл въздух, работата става за 10 минути с почистването на черното нещо, уплътняващо стъклото. Аз се бях притеснил с това готвене, че ще разтопя фара и действах с пистолета. А относно китайците, да ти кажа учудващо добре светят. Да не повярваш. :D

  7. 1.8Т, да. Едно време бе 1.9тди vs 1.8, 320д и некви малолиражки, а доскоро - 1.8Т vs олл дъ уърлд. Тръца с чип ще ни раздаде биноклите и затова ги не гоня :D . Те стоковици не останаха.

     

    SLX, направи ли AVI-то? Може и някое HD :rolleyes:

     

    Съжалявам колеги за спама, но Анди почна първи и не се сдържах. :D И аз се посмях доста на това. Прочетете първото мнение на "възбудения" колега. Не е Гоуф 4, но е 1,8 тръц с чеп :icon_doh: :D Отново се извинявам за спама. :mitsu-smiley:

  8. Добре де, как да му кажем да смени клемите, като клемата е парче желязо (месинг, олово) - може да е спукана, може да е окислена - това се установява визуално.

     

    (китайските клеми от 2 лв. може да са боядисани отвън в черно/червено - но боята обикновено е в повече и покрива голяма част от вътрешната контактна повърхност.) След изчегъртване на излипната боя си вършат идеална работа.)

     

    А замисляли ли сте се - като кажем на някой да почисти клемите, има варианти:

    - може да ги почисти отвън,

    - може да ги почисти и отвътре,, но например с парцал и бензин, с меглио, с ВД40 и др..

    - може да ги изчегърта с нож до блясък, което е правилно, но да не изчегърта и съответното място на електродите на акумулатора.

    - също кабелните обувки трябва да са здраво стегнати към клемите, както и самите клеми към акумулатора - не трябва да са хлабави.

     

    Изобщо да се има предвид, че метал покрит с някакви окиси най-вероятно не прави добър контакт. И е важно да се свали окисния слой в мястото, където се допират двата метала -- с шкурка, с нож, с каквото е подходящо.

     

    За един човек тези неща може да са очевидни и даже да не му дойде на акъла да ги обяснява. Друг може да се опита да свърши работа по обяснения и да пропусне нещо елементарно, но съществено.

     

    Аз не съм му казал - "отивай да сменяш клемите". Просто споделих за същия проблем и как реших нещата. При мен клемите бяха хлабави и не можеше да се стягат повече. Вече колегата дали ще чисти неговите или ще си вземе други, си преценява сам. А може и да ги пропусне и да почне от стартер, акумулатор, генератор.... Поздрави.

  9. При мен беше същото. Видимо никъде проблем. Почнах от най - лесното. Закачих акумулатора да се зареди, но греда. Разбира се, всички кабели и връзки бяха проверени, изчистени, напръскани с контактен спрей. Решението беше две нови клеми от 2лв, малко мед (да няма окис) и :plane: Така, че колега отхвърлете по-дребните и лесни за проверка варианти и след това вижте колегите както те съветват по - горе. Поздрави :rulez:

  10. Айде пак да повдигнеме темата. Отправих запитване за по-горе споменатите лупи H7. И ето какъв беше отговора: "Здравейте. В описанието на продукта много ясно е описано. При поръчка заявявате избор, в случая Н7 и съответно лупите ще са модел с Н7." Това е добре. Но гледам те са 12,5см. Дали ще се поберат без да се реже от рефлектора. За черната пластмаса ми е ясно, че ще се пили, но рефлектора....

    Утре ще поръчвам, но пак да питам :) Поздрави :icon_bye: :rulez:

  11. А такааааа. Взимам пуканки и биричка, щото следва екшън. :D

    Сега по темата. Колега щом си карал Галант основното го знаеш. Има доста теми дизел - бензин и кой мотор. Гледам сега бензина е на "мода". Слагат газ и :plane: . Дизелчето на Галанта не е от капризните. Сипваш гориво, редовна подръжка и забравяш. Ти решаваш. Незнам какъв Галант си карал, но ако имаш възможност покарай и двата, и сам ще разбереш. Поздрави :rulez:

  12. За джантите няма проблем. Зимните и летните са ми 15 ки. Моят е 97ма и съм с малките дискове, които са криви. Времето се затопли и трябва да оправя проблема. Милсих да престържа сегашните, ама май няма снимсъл. И затова питах, ама и тука няма да се мине леко май. :D

  13. Здравейте колеги. Я кажете на дизеловия галант, може ли да се сложат по-големите дискове от 2.5, без да се сменят апаратите (на моят са еднобутални) или и тях? Че това е по-евтиния лек ъпгрейд, пък и ме устройва засега. Поздрави :mitsu-smiley:

  14. Това е лагера на първичния вал. И ДЖ-я го е казвал много пъти. Аз като сменях съединител и синхронизатори, смених всички лагери, без този на първичния вал. :icon_doh: След седмица тишина и приятни моменти - так так, трак :D Симтомите са като при теб Анди. Едно към едно. Не е страшно да се кара известно време, но не до безкрай, че иначе страшно. Айде със здраве. :rulez:

  15. То ако нямаше,досега да съм ги взел и аз. Стават само с H1,даже ги питах тия от bk-то.

     

    Греда :D Но погледнете колега, тези май ще станат http://zaggituning.com/index.php?route=product/product&path=77_87&product_id=176 Пише, че са H7 и би трябвало да мога да си сложа старите крушки. Не за друго, но те са Филипс. Дадох добра сума за тях и не искам да седят за украса. :yes3:

  16. Стават, аз съм с такива лупи.

    Поради дължината си се налага да се изпили долната черна пластмаса която се намира вътре във фара, за да може да не опират лупите. Изпилява се съвсем малко, точно за върха на лупата.

     

    Благодаря колега. :good: :rulez:

  17. Привет колеги. Първо да се извиня на колегата, че ползвам темата. Искам да попитам тези лупи дали стават за Галанта http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2706. Питам, тъй като колегата mmotors, каза по - напред, че не трябва да са малки, а от по -големите. А и гледам, че коплекта е с крушки, та ще останат и резервни. :icon_dance: Поздрави :rulez:

  18. И аз съм "за" теглич. Най - вероятно е свален, а жичките са оставени някъде неизолирани и в това време се бъзикат. :icon_thumbup: На другата кола има теглич и такава лампичка, която не е фабрично. Като вкараме буксата от рамаркето в гнездото на колата и тя светва. Може би показва, че има контакт между двете (а може и да съм изръсил някоя глупост :D ) Поздрави :rulez:

×
×
  • Създаване...