Автомоболът е изключително надежден и при добра поддръжка спокойно може да мине и милион километра.
Основен проблем като при повечето японски автомобили е ръждата, ако се оглеждате за нов това е едно от най-важните неща, за които трябва да внимавате.
Друга слабост характерна за почти всички хибриди и електрички е слабата акумулаторна батерия (12 волта), която като падне 2-3 пъти, е за смяна, а падне ли... Колата не може да я мръднете без някой да ви подаде ток.
Конкретно за PHEV, друг проблем е деградацията на батерията, но при сериозна деградация, батерията се сменя от Мицубиши, ако автомобилът е гаранционен.
Купувате си нормална мобилна зарядна станция за type1, която се включва в шуко контакт и зареждате.
Ако не знаете откъде да си вземете, не сте сигурни как да постъпите, мога да ви консултирам и да ви намеря подходяща спрямо вашите условия на цени по-достъпни от това което се продава в повечето магазини (да кажем за 200 лв, най-много 250 лв с консултацията).
Здравейте, и аз имам подобен проблем.
За момента единственото решение, което съм намерил е да оставя колата напълно да изразходи бензина и да карам няколко дни на ток за да спре да се опитва да го пали постоянно.
Подозирам, че е свързано с деградацията на батерията.
Аз се намирам в София и ако имате нужда може да проверим какво е ниво на батерията с диагностика.
Ако сте в гаранция и нивото на батерията ви е под 70%, Мицубиши са длъжни да ви я подменят безплатно!