Премини към съдържание

защита при палене при високи температури?


dilieff

Препоръчано мнение

Здравейте, карам Мицубиши Лансър 2011 атоматик 1.8 бензин, колата съм я купил 2015г. и досега не съм я карал по време на толкова топло лято както тази година. От време на време последните седмици се случва като запаля софтуерът да не ми даде въобще да мина от "P" на "D" 2-3 минути докато колата не загрее, възможно ли е това да е някаква защита заради жегите - случва се само в много топли дни когато примерно дори вечер късно термометъра в колата показва 30гр. външна температура и цял ден е била карана, случва се единствено след дълго каране на извънградско или поредица от няколко припалвания на градско и никога при "студен старт". Възможно ли е това да има връзка с някаква друга перка за охлаждане а не маслото в скоростната кутия? По спомен съм сменял маслото на скоростната кутия 2018г., от тогава съм навъртял поне 60к км, така че ще го сменя при всяко положение. Опасно ли е да я карам по този начин тъй като съм още 1 месец на морето, тук майстора не се нае да го сменя и ще трябва да изчакам да се върна в София и там да го сменя където и предния път съм го сменял и не е имало проблеми досега. Благодаря предварително

Edit: това със защитата при потегляне не се случва всеки ден а горе долу 2-3 пъти в месеца в най-топлите дни

Редактирано от dilieff
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли, винаги да сте наясно с метеорологичните условия е важно, тъй като е възможно да попаднете под неочакван дъжд, така че често гледам Времето на този сайт https://www.meteoprog.com/bg/. това е наистина сайт, където можете да получите достъп до актуална прогноза за времето. Затова винаги съм готов за всякакви промени във времето. Съветвам ви да използвате този ресурс! Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...