Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Качаване на музика в оригинална мултимедия


biskata

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,моля помагайте,как се записва музика от Mp3 в Music Server на оригиналната мултимедия на лансер 2010г.Благодаря.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

като начало искам само да вметна, че процедурата не е много лесна и изисква по-задълбочени познания - не става само с копиране на mp3 файлове в диска на системата. Освен това съвета ми е да правиш копия на всички файлове и директории които променяш.

Хард диска на мултимедийната система е криптиран и ако се опиташ да го свържеш с компютър след като го свалиш, няма да можеш да го достъпиш. За целта първо трябва да се разкодира. Проблема е, че ти трябва старичък компютър който поддържа IDE (Paralel ATA) интерфейс (не става с емулатори!) както и преходник към mini IDE. После се използва програмка с която се сваля защитата на диска. Едва след тази процедура съдържанието е достъпно и може да го свържеш към по-съвременен компютър с помощта на "mini IDE to USB" конвертор.

Самия диск е разделен на няколко дяла, като този на музикалния сървър съдържа директория наречена AVUNIT в която се намират музикалните файлове. В останалите дялове са файловете на навигацията, CDDB база (за разпознаване на заглавията на оригинални CD дискове), кода на мултимедийната операционна система и т.н.

Тук идва още един проблем - файловете са организирани в база данни и не става просто да нахвърлиш вътре твоите музикални файлове. Освен това форматът не е *.mp3 - използва се формат на Sony (нали лансера е японец ;) ). За да станат нещата трябва да се инсталира Sony media library, както и още няколко програмки, като с едната си конвертираш твоите mp3-ки във въпросния Sony формат и после с другата се прави базата данни. Т.е изхода от последната програмка е директория AVUNIT, която вече съдържа твоите файлове. Копираш тази директория в дяла на диска на мястото на старата такава и си готов.

Описах ти процедурата малко обобщено, за да добиеш представа за процеса. Ако искаш да се занимаваш мога да опиша подробностите (ще трябва да си ги припомня че последно беше преди 4-5г когато се занимавах с това ;) )

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като стана дума за MMCS-a , поразрових си записките и намерих един линк към руски форум, от който четох когато се занимавах с моята медия:

http://mmc-forum.ru/viewforum.php?f=19

Всичко е описано доста грамотно, така че мисля ще помогне, ако някой реши да се занимава.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...