Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Привет колеги!

Търся отчаяно помощ, защото се боря с проблема от 7 месеца неуспешно.

Търся специалист, който познава този двигател или колега преборил се с подобен проблем.

По въпроса: Двигател бензин/газ,3.0л номер 6G72,V6 Преди 7 месеца усетих,че двигателя започна да прекъсва- и на бензин и на газ.На диагностиката се оказа грешка Бобина-сменена, без резултат. Отново диагностика в сервиз "формула" в ПЛОВДИВ.На третия ден вдигнаха ръце. Проверена компресия-нормална, без записани грешки, въртели за дюзи и свещи...Безпомощни!Локализиран 6-ти неработещ цилиндър.

Следващ майстор...След смяна на кабели за високонапрежение и проба с комутатор,който управлява бобините, от работещ двигател,се даде заключение за механичен проблем т.е.клапани или повдигачи.

При третия майстор-диагностика с въздух под налягане в цилиндрите-не изпуска налягане нито от всмукателен,нито от изпускателен колектори, нито от щеката за проверка на маслото.

Тук направихме още една диагностика- проверихме сигналите на дюзите- на бензинови и на газови.Време на отваряне и форма на сигнал-без проблеми.Без каквито и да са записи на грешки.И тук човека реши на направи тест на всмукването- един цилиндър се оказа, че има лоши характеристики на всмукване,т.е. всмуква слабо-работи на 10-15%.

Четвърти майстор: отвори повдигачи и намери на 4 и 6 цилиндри разглобени повдигачи.След смяната им отново прекъсва.

Пети майстор: Декларира че един от трите канала на компютъра, управляващи комутатора/бобини, не подава нормален сигнал.Последва смяна на Компютъра, след което се разбра нещо интересно: След форсиране до 5000 об./мин цилиндъра тръгва,не прекъсва.Работи гладко, но не работи на 100%,като след спиране на двигател отново започва прекъсване в работата на цилиндър.Искаше да отвори повдигачи и евентуално глава, но реших да направя отново тест на всмукването преди форсиране, с прекъсване и след форсиране и нормализиране на работата. Оказа се,че при прекъсване повече от един цилиндър не всмукват пълноценно.След форсиране до 5000 об./мин всмукването се нормализира, но не напълно.Пробвах добавка в маслото за промиване на отлагания,поработи около 10 мин на празен ход.След смяна на масло и маслен филтър- без резултат,отново прекъсва.

Концентрирахме се около повдигачите.

Шести майстор отвори хидравличните повдигачи.Двигателя отвътре изглежа чист, без чернилка. Оказа се, че има един обърнат повдигач(!!!) на едната глава и няколко разглобени на другата-сменени всички повдигачи и нови свещи. Без резултат.Прекъсва и след форсиране до 5000 об./мин прекъсването се оправя, но след спиране на двигателя отново прекъсва и кюфка/пука в смукателния колектор.Отново ще проверя всмукването.Готов съм за сваляне на глава,но имам съмнения за причини около клапаните, защото компресията и теста с въздух показват,че клапаните не изпускат.

И СЕГА МОЛЯ ЗА СЪВЕТ,АКО НЯКОЙ Е СРЕЩАЛ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ.ИМАМ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ КОМПЮТЪРА НЕ ЗАПИСВА ГРЕШКИ ПО НЯКАКВИ ПРИЧИНИ, А ИМА ПРОБЛЕМ С ДАТЧИЦИ-МОЛЯ ЗА СЪВЕТ ЗА ПРОВЕРКА ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ЗАПИСИТЕ НА ГРЕШКИ.ПИШЕТЕ АКО ИМАТЕ ИДЕЯ И ЗА ПРОВЕРКА НА ЕЛ ИНСТАЛАЦИЯТА ПРИ ИСКРООБРАЗУВАНЕ- ПРОБЛЕМИ С МАСА и т.н Масата между двигател и акумулатор е проверена

Очаквам препоръки с нетърпение.Помогнете,че ми побеля косата.Търси се компетентен майстор. E-MAIL: zilchev@yahoo.com"]Изпрати ми Email

Редактирано от zdraveca1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подобен проблем на дизелов автомобил на приятел доведе дори до смяна на глава и проблема остана. На малки обороти прекъсва (не работи втори цилиндър ),на високи изчиства и работи добре. След известно време човека се сети,че преди време е спрял под някакъв капчук и при стартиране двигатела не е искал да превърти. Пуснал на скорост и превъртял,но се е получил воден удар. Съмненията са за крива биела и за това както и при вас има компресия ,но цилиндъра не работи на 100%. Не казвам,че при вас е така,не познавам тоя двигател,просто тема за размисъл.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...