Премини към съдържание

Outlander лампа за ръчната и нивото на спирачната течност !


Препоръчано мнение

Здравейте колеги ! Вчера правих ремонт по задното окачване , Което ще рече смяна на почти всички тампони по него ( останаха само още два и няма да има несменен тампон отзад ) . Та след ремонта светна лампата на ръчната спирачка . Имаше откачване на жилата за да освободим задните носачи и да сменим тампоните , обезвъздушаване и тн. Събрахме колата и светна тази лампа. Долях спирачна течност , замерих датчика на нивото , проверих и датчика за самата ръчна . Всичко е ОК а тази лампа продължава да свети. Накладките нямат датчик към тях а са и нови. Бяхме откачили датчиците отзад за ABS ,Възможно ли е да е записал някаква грешка от това? Макар , че разкачих акумулатора за 10-15 мин . Някаква идея от къде може да е проблема ? Колата е 2.0 136кс. 2004г.

Редактирано от naskob
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Откачи кабелите на двата датчика (за ниво на спирачна течност и за ръчната спирачка) и виж дали ще изгасне лампата.

Другият вариант някой кабел да дава на маса по купето.И двата датчика трябва да дават NO (нормално отворен контакт) при нормална работа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за отделеното внимание колега ! Проблема се оказа елементарен , но .... . На всичкото отгоре сега си спомням , че аз бях писал в почти същата тема на друг потребител във форума . След като вчера извадих колата от ремонта , при обезвъздушаването , спирачната течност бе паднала до минимума. Днес долях течност и замерих датчика на нивото . Давам на контакт лапата свети. Разглобих пластмасите около ръчната и проверявам там какво се случва. И там всичко е ОК . Давам на контакт и пак свети . Запалих двигателя и всичко изгасна ( без лампата за бензина :) ) . Проблема е бил просто в нивото на течността и това , че не съм обърнал внимание преди , че тази лампа гасне след като се запали двигателя , а не когато е само на контакт .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...