Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

„КУПА ДРАКОН“


Препоръчано мнение

ОФИЦИАЛНА ПОКАНА

Писта ДРАКОН има удоволствието да ви покани на новоучреденото СЪСТЕЗАНИЕ за наградата на пистата

 

„КУПА ДРАКОН“

 

Надпреварата за наградата „Купа ДРАКОН“ ще се проведе в три ежемесечни състезателни уикенда. 1-ви кръг 5-6 септември 2-ри кръг 10-11октомври 3-ти кръг 7-8 ноември.

 

КРАТКО ПРЕДСТАВЯНЕ

 

Главната ни цел, като организатори на „КУПА ДРАКОН“ е да направим няколко надпревари максимално достъпни за всички авто-фенове. Правилата и изискванията, ще дават възможност, всеки с бензин в кръвта да покаже уменията си в няколко различни състезания на писта Дракон.Изненадата, която сме подготвили за всички участници е инструктаж от професионални български пилоти, които ще ви напътстват в реално време, седнали до вас във в вашия личен автомобил.В рамките на три обиколки всички участници, ще имат възможност да чуят съвети и препоръки за подобряване на уменията в управлението на личния си автомобил от нашите гост пилоти. Друга новост, която въвеждаме е при класиранията. Освен класиране по класове, ще се обявява и класиране по Марка- производител и класиране на авто-клубовете, които ги представляват (клубно класиране). Класирането, ще се определя от точките, които са спечелили представителите на дадена марка производител във всички състезание през уикенда . Авто-клубовете , които ги представят, ще получават съответния брои точки за завоювани призови места. Надяваме въвеждането на това ново класиране да мотивира авто-клубовете и техните фенове да подкрепят активно своите представители и по този начин да популяризират дейността си.Искаме да дадем възможност на всички марки да покажат, коя е най-добра сред тях, и кой клуб работи най- добре и ще заслужи приза “ КУПА ДРАКОН“

 

 

„КУПА ДРАКОН“ ще се провежда в два състезателни дни.

Първи ден ще има обучителни сесии с нашите гост пилоти, последвани от няколко тренировъчно-състезателни сесии и награждаване за най- добро време постигнато през деня.

Втория състезателен ден ще има две надпревари .

Първото състезание.

Участниците в него се разпределят в сесии от по 4 автомобила. Автомобилите се позиционират на стартовата решетка,която ще бъде с по-големи разстояния между автомобилите с цел безопасност. Стартират едновременно и правят 3 + 3 обиколки в състезателно темпо, като победител е този с най- малко общо време. В тази надпревара ще се излъчва и класиране за най- добро време за обиколка.

Второ състезание се провежда по класическите правила на италианско преследване. С цел състезанието да стане още по атрактивно, вместо два автомобила стартиращи един срещу друг, ще стартират 4 автомобила разделени в две двойки 2 + 2 един срещу друг.Победителите се излъчват след полуфинали и финали.

Победителите в състезанията ще се излъчват в 8 различни класа както следва;

6 стриит класа и 2 състезателни

Стриит класове.

В тях могат да участват всички стриит коли с напълно оборудвани салони , допускат се леки подобрения ,които ще са описани в регламента.

1. До 1600 куб см.

2. До 2000 куб см

3. Над 2000 куб см

4. Клас ДИЗЕЛ - В този клас даваме възможност на хората с дизелови автомобили да премерят сили. Колите в този клас, трябва да са с оборудвани салони. В класа няма да има ограничения за кубатура и наличието на турбо .

5. Въвеждаме нов клас “Клас ТУРБО“

Поради правилата на ФИА за коефициентите за турбо агрегатите, се получава така, че всички турбо коли независимо от кубатурата си отиват в клас над 2000 куб см. където участниците с атмосферни двигатели биват поставени в неконкурентни условия. Затова създаваме клас Турбо в които, ще участват стриит коли с турбо без ограничение на кубатурата.

6. Клас UNLIM 300/ПРЕМИУМ-Участват луксозни автомобили

7. Клас Състезателни до 2000

8. Клас състезателни над 2000

В клас състезателни влизат всички коли, който не отговарят на изискванията на стриит класовете.

 

Изисквания за участие

В състезанието ще може да участва всеки водач с личния си ежедневен или състезателен автомобил.

Участниците трябва да имат валидна шофьорска книжка и валидни документи за техническа изправност на автомобила , платени застраховки.

Всеки участник преминава през технически преглед на автомобила в деня на състезанието и през проверка за алкохол.

Във всеки клас един участник ,ще може да участва само с един автомобил. Допускат се двама участници с един автомобил при условие, че са с отделни номера и платени такси.Участник с два лични автомобила може да участва с тях при условия, че с в различни класове.

Състезателните номера се определят от организаторите, в зависимост в кои клас попада автомобила ви.

Заявки за участие се приемат до 3 септември 2015 г.

Такса участие- 30 лв. на ден

 

Програмата на събитието е така структурирана, и има за цел, участниците първо да получат максимално добра теоретична и практическа подготовка от нашите гост пилоти.След което в няколко сесии (4) от по 10 мин даваме възможност на всеки да покаже, какво може, какво е научил и да натрупа опит и увереност на пистата. По този начин участниците, ще могат да се подготвят максимално добре за предизвикателствата на състезанията от втория ден.

В състезанията през втория ден всеки участник, ще има възможност в условия на пряка конкуренция, да провери уменията си да получи признание за постигнатите резултати.

 

За повече информация,мнения и препоръки ,заповядайте на нашата фейсбук страница. https://www.facebook.com/kupadrakon2015?fref=ts

Там ще се публикува актуална и подробна информация за регламента и програмата на събитието и съпътстващите организационни изисквания.

Организаторите си запазват правото да правят промени по регламента и програмата до 15.08. 2015.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:) идеята е хубава, но като гледам датите за 1 и 2 кръг...... хайде РД на клуба си е наше вътрешно мероприятие, но 2ри- съвпада с драга на Сливен... според мен трябва да се следи и календара на БФАС , иначе , успех с новото начинание
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...