Премини към съдържание

Странен проблем (пистов ремък или серво помпа)


Lachko

Препоръчано мнение

Здравейте колеги ! Карам Каризма 1,8 ГДИ 1998 125к.с. ! Преди около 3 месеца опитах да запаля колата но се чу силен пищящ звук от ремъците и така 3-4 опита след което се оправи и проблема изчезна !След това се появи звук като жужене (най-вероятно от сервото) ! Проверих серво маслото беше на между мин. и макс. , но все пак му долях малко декстрон 2! на следващия ден жуженето изчезна ! Месец по късно смених маслото на двигателя ! Когато опитах да запаля пак започна да пищи ремъка но този път като чели нещо затягаше двигателя и го гасеше ! И пак след 3-4 опита проблема изчезна ! за малко пак се появи жуженето но изчезна ! За последните месец и половина навъртях на колата около 5 000 км предимно по магистрали и проблем нямаше, но последните няколко сутрини като паля колата проблема се появява отново и сега жуженето не изчезва !

Преди 20 тина дни бях на сервиз и там майсторите забелязаха че един болт от стойката на сервото е развит напълно ,единствено рогът на купето не му позволяваше да изпадне , но тогава колата си работеше перфектно! Забелязах също че последните 2000 км с един резевоар минавам 70-80 км по малко !

Моля ако някой знае нещо да помага !

Благодаря !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко пробвах да сваля пистовия ремък , но без успех при разхлабване на болта на оптяжната ролка тя не помръдна дори милиметър , както и ремъка !

Редактирано от Lachko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...