Премини към съдържание

Налягане на маслото


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,от 4 дни съм горд собственик на Еклипс 1-ва генерация.Колата е жестока по всички параграфи или иначе казано много се запалих по тази кола!!На втория ден си смених свещите и се случи нещо странно...нищо друго не съм пипал и изведнъж спря да ми работи уреда за налягане на маслото..!?Ако може кажете какво може да е причината и къде се намира този датчик..?Благодаря предварително...поздрави!! :) :rulez: :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Гарантирам ти, че си дръпнал жицата, която свързва сензора за налягането на маслото с компютъра. Или си я скъсал, или се е извадила от сензора. Сензорът се намира под колата, близо до лявата гума и би трябвало да е включен в така нареченият "oil housing". Ако свалиш гумата или вдигнеш колата на лифт, ще получиш достъп до него. Жицата минава зад така нареченият "intake manifold" и когато си сменял свещите, сигурно си я дръпнал, без да обърнеш внимание. Отвори капака и погледни дали няма да забележиш някоя висяща жица зад intake manifold-а. Ако не забележиш нищо под капака, ще трябва да погледнеш под колата, като или махнеш лявата гума, или вдигнеш колата на лифт. Може и в монтьорска дупка да слезеш, ако имаш достъпна такава и да погледнеш в зоната, която ти описах по-горе, за да видиш дали има висящи или скъсани жици. Аз нямам Еклипс, но имам 3000ГТ, а то не би трябвало да е много по-различно подредено... Нищо не ти струва да опиташ.

Редактирано от ilian51378
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията колега :yes3: всъщност когато вдигнах колата на крик и свалих лявата гума и полегнах отдолу се оказа че наистина виси една жичка с кабелна обувчица...в крайна сметка намерих и датчика от където се е измъкнала кабелната обувка...закачих я и запалих колата и уреда проработи..!!!Благодаря за инфото беше ми наистина от полза :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем, колега! Нали затова сме се събрали в този уебсаит - да си помагаме... :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...