Премини към съдържание

Паджеро 3.2 DiD - Мига оранжевата лампа по средата на колата на таблото


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Смятам да сменям Галанта с Паджеро 3.2 DiD 2002г. Харесах си едно, днес го карах.. всичко супер , но тази лампичка която е на таблото - по средата на нарисуваната количка мига и не се променя/Съжалявам че така се изразявам но досега не съм имал джип и съм малко некомпетентен по темата/. Искам да кажа че при превключване на малкия лост на различните позиции само оранжевата лампа мига и нищо не се променя /не светват предните колела, както и всичките когато е на последната позиция/ Има един бутон пред лоста който също превключих /предполагам че това заключва диференциала/ и пак пробвах да сменям позициите на малкия лост но нищо не се променя. Струва ми се че и поведението на колата не се променяше при превключването.

Искам да разбера какъв може да е проблема и колко може да струва да се оправи за да мога да се пазаря разумно с продавача.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не можах явно да обясня за коя лампа става въпрос

http://i43.tinypic.com/169rrte.jpg

Търсих и из не-български форуми относно проблема .. някои казват че трябва да се разкачи някаква връзка за да се изчисти грешка на ЕКУ-то, при други има проблем с Вакумна помпа , а при трети е проблем в 1 от 6 датчика на скоростната кутия.

 

Поразрових се във форума но не можах да намеря някой сервиз във Варна в който имат опит с Паджеро за да я закарам за преглед преди да я купя.

А Балканстар във Варна стават ли ? Имам предвид дали си вършат работата или само вземат пари както повечето по тези "официални" сервизи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега имах същия проблем. След като проверих всичко на канал се оказа, че проблема е в самия лост. Свалих маншона на лоста и видях, че се беше се събрало много боклу. При смяна на раличните режими явно нещо даваше на късо и мигаше лампата. Почистих го и се опрви ;)

Редактирано от jasonstorm
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А когато превключваше от един на друг режим самия режим включваше ли се въпреки че лампата си мига?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...