Премини към съдържание

Ужасен проблем


Препоръчано мнение

:help: Вчера докато карах из квартала изведнъж усещам, че колата почва да 'пресецва'. помислих, че горивото, но после заредих стабилно и пак същото. На 2000 оборота като стигне оборотомера, когато подам газ малко се вдига до 2100, 2200 и пак се връща на 2000 и мотора все едно се 'дави'...Ужасно е. Докато не е загряла т.е. действа автоматичния смукач няма проблеми, а когато загрее на нормалната си работна температура проблема пак се появава. Моля за съвет или съдействие преди да отида в някой :icon_censored: сервиз. Благодаря предварително.

:rulez: :(

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш газова уредба, пробвай дали и на газ се получава. Ако не, тогава е най-вероятно някои от датчиците около двигателя (има 2 на около 30 санта надясно от VIN-а). Отиваш някаде да ти ги зачистят и трябва да си 6.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Нямам газова уредба. Разбрах проблема и бих да споделя. Дано да съм полезен с информацията. На датчиците нищо им нямаше. Колата пресецваше и повече от около 2100 оборота не мовеше да дигне и гаснеше, ако не се изключи от скорост или със съединител. Предния ден мих колата с пароструйка, без да отварям предния капак. Ненадейно отстрани е влязла вода от пароструйката през процепа на капака. Оказа се, че в делкото се е образувал конденз и като изтине колата се получава концентрирана влага. Когато загрее достатъчно или измина около 8, 9 км проблема изчезва и все едно не го е имало. Тия дни времето беше топло и доста карах, което се отрази.. Днес нямах никакви проблеми. Явно времето и продължителната работа на мотора са повлияли благоприятно за 'изчезването' на проблема. Надявам се не ви отегчих, но на мен за пръв път ми се случва.

 

Поздрави! :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

хех от каде е влязла тази вода ненадейно че пък и делкото точно уцелила. Като знам разположението му много ми е чудно :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми беше доста чудно..явно пароструйката на ОМВ е дефектна :icon_confused:

Не подценявайте силата на водната стихия :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...