Премини към съдържание

Лупи за Каризма ?


lamer40

Препоръчано мнение

Здравейте колеги.

 

Интересува ме има ли човек успял да сложи лупи на Каризма и ако има такъв ако може да представи малко снимков материал и да разкаже нещо повече за ефекта и как ги е направил :)

 

Благодаря предварително

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Също искам да попитам за мнения за този фар -> http://www.avto-pazar.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7503&category_id=818&option=com_virtuemart&Itemid=71

 

И дали ще стане на Каризма 99г. без да се режат разни части :)

Редактирано от lamer40
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Става, ако е след фейслифта, или ако смениш бронята калниците и капака. По-скоро търси някоя фирма обработваща стъкло, да го обработи да стане равно пред лупата, ако искаш да стане добре. Лупи има такива, които се завиват на местата на крущките, ама не знам дали се събират вътре. Другия вариант е с лупи втора употреба от кола с фабрични такива, но не знам как ще решиш проблема с дългите тогава. Повечето са само за къси, но ще се получи по-добре. Проблема на фаровете е че вътре покритието е много тънко върху никелова основа и след време остава само тя, а не е точно огледална и много се замърсяват отвътре. Ако им възстановиш покритието или сложиш нови фарове и ги регулиращ добре ще свети доста приемливо. Фаровете се отварят най-лесно ако ги сложиш на около 90-100 градуса за около 10 минути във фурна с вентилатор. После намираш магазин където ги продават въпросните лупи и пробваш на място. Ако пък решиш да правиш рефлекторите най-близко е в Стрелча.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, обмислям точно да ги отворя да ги почистя, че единия е замърсен и като гледам това с лупите май няма да го бъде :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Защо да няма да го бъде? Не е казано, че стъклото трябва да е идеално равно, по-скоро проблема ти е да навреш лупата сравнително лесно без да режеш нищо. В Пловдив трябва да има къде да намериш лупи в наличност да установиш поне визуално дали имат шанс да влезнат. Като ги чистиш не натискай върху рефлектора за да не развалиш покритието - покрай крушките може да е полу-изгоряло и да се отлющи. В една друга тема мисля, че съм качвал снимки след като се направи ново PVD покритие на рефлекторите. После след като ги изчистиш уплътняваш с болкит, нагряваш и слагаш скобичките. Ако вземеш лупи обикновено дават с тях нов уплътнител.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 6 месеца ...

И така... Има ли някакво развитие по темата? Някой успял ли е да направи каризма от преди фейслифта с лупи? Върти ми се една такава налудничава идея. Само че стъклото точно отпред където ще се падне центъра на лупата е много оребрено (по средата, където е отбелязано с +). За да се получи трябва да се фрезова стъклото, но за да не стане грозно трябва да е с някаква правоъгълна форма само пред лупата, което вероятно ще е голям проблем.

 

http://img651.imageshack.us/img651/638/6250c199ab7c91740e93869.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...