Премини към съдържание

Хибридна EVOлюция


k1k1_

Препоръчано мнение

http://spisanie.mobile.bg/public/images/articles/hibridna-evoliuciia/thumbs/thumb_hibridna-evoliuciia_0.jpg

На миналогодишния автомобилен салон в Токио Mitsubishi за първи път демонстрира своите достижения в областа на хибридните технологии. Онагледи ги концептът PX-MiEV. Сега ръководството на компанията одобрява идеята за създаване и на Lancer Evo XI, който ще бъде разработван на базата на шоу-кара PX-MiEV.

 

На този етап конкурентите от Honda и Toyota дават тон в областта на хибридите. Именно поради тази причина от Mitsubishi бързат да се присъединят към тази група. Идеята е това да стане с Lancer Evo XI Hybrid.

 

Конкретните технически данни засега не са съвсем ясни. Според едни двулитровият турбомотор ще остане, а според други той ще бъде заменен от агрегат със същия обем, но без компресор. Всички специалисти обаче са единодушни, че двигателят с вътрешно горене ще предава въртящия момент на задните колела, а предните ще се задвижват от електромотор и йон-литиеви батерии.

 

Хибридната система ще работи в синхрон с фирмената 4х4 схема S-AWC (Super All Wheel Control). Очакваната сумарна мощност на хибрида ще е 350 к.с., което ще доведе до подобряване на динамиката в сравнение с предходния модел.

 

Сегашното поколение на Lancer Evo ускорява до 100 за 5.7 секунди, а специалистите са на мнение, че EVO XI ще свали времето под пет секунди.

 

Песимистите обаче твърдят, че автономното движение на автомобила само на ток ще е прекалено кратко. Очаква се автомобилът да получи също кормилно управление Active Steering и активно окачване с регулируеми амортисьори.

 

По предварителна информация Mitsubishi смята да внедри серийно хибридната си технология през 2013 година, което означава, че новият свръхикономичен вариант на Mitsubishi Lancer Evolution ще постъпи в продажба най-рано след четири години.

http://spisanie.mobile.bg/public/images/articles/hibridna-evoliuciia/thumbs/thumb_hibridna-evoliuciia_1.jpg

 

Източник: мобилен.бг

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...