Премини към съдържание

Много въпроси за еклипс след 2000


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, в момента карам доста ново и хубаво Ауди, но ми стъпва скъпо...И понеже съм в Америка ми изпадат Еклипси на цени между $3000 и $5000, ръчни скорости, с двигатели 2.4 и 3.0, на между 90к мили и 130к мили да речем. Та понеже в понеделник май ще предавам щафетата с Аудито и много ми харесват тия Еклипси, студент съм и съм на 24г., та още ме кефят купенца :) Въпросите са, какви са основните проблеми на тези коли, защото си нямам идея...таралеж в гащите ли е или е здрав автомобил? Ако може бъдете конкретни, аз сега ще пусна линкове към коли, които гледам, да си кажете мнението, макар и по снимка. Та слушам за вашите мнения за детски болести, капризна подръжка...разбирате ли, доста съм в час с колите и примерно на Аудитата им знам слабите места, ама на Еклипса не. :)

 

Между другото, първата ми кола в Америка беше Мицубиши Мираж, което е като Лансер в БГ и ще съжалявам цял живот че я продадох...беше на 180к мили и за 2 години един път не обади проблем! :)

 

Благодаря колеги!

 

Ето примерни коли(да отбележа не търся супер изправен външен вид, по скоро държа на вътрешна красота :)

 

 

http://newyork.craigslist.org/stn/cto/2015271409.html

 

http://newyork.craigslist.org/stn/cto/2013274740.html

 

http://newyork.craigslist.org/lgi/cto/2011189514.html

 

http://newyork.craigslist.org/mnh/ctd/2010758210.html

Редактирано от somalietsa
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

........И преди да са ти се подиграли за правописните грешки,разбирачите,искам да ти кажа купувай 3 литровия мотор,че 2.4 е доста слаб за това купе.Да не те притесняват слабите места..........нали си в щатите,всичко ти е под ръка и на приемливи цени :)))) ,а и всичко е на късмет...дано на теб не ти липсва.Дерзай ХамеРиканецо ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега, добре дошъл във форума!

Собственик съм на еклипс 2.4 2000г.Имам колата от година и един месец и ето какви са впечатленията ми:

Когато взех колата беше на 150хил.км.Внос от Германия.Автомобилът е бил катастрофирал, но всички щети бяха възстановени.Поради тази причина много се чудих дали си заслужава да го взема, но колата изглеждаше перфектно и като се има предвид, че продавачът беше мой човек не му мислих много и я купих.В началото имах дребни проблеми, които се дължаха на факта, че колата дълго време не е била карана или произтичащи от нуждата за смяна на някой консумативи.Имаше нужда от раздвижване на спирачните апарати, няколко бушони за смяна и т.н. общо взето дреболии.До момента съм й навъртял почти 10 000км. и не съм имал абсолютно никакви сериозни проблеми.Едва ли ще забравя един случай, когато връщайки се от Витоша по тъмно на пътя ми изскочи не просто дупка, а направо трап.Карах с около 50.Всичко стана толкова неочаквано, че въобще не можах да реагирам и скочих в него.Предницата направо потъна, откъм окачването се чу зверски удар на метал в метал.От удара чак музиката ми спря и доста време се "ослушва" преди да тръгне отново, а аз и приятелката ми така подскочихме, че едва не пробихме тавана.Казах си край, това беше.Очаквах не само спукани гуми и криви джанти, но и спраскано окачване и какво ли още не.Останах изключително изненадан, когато след внимателен оглед се оказа, че по колата няма и следа от случилото се.Едва след тоя случай осъзнах колко всъщност е здрава тази кола.Вече не помня броя на подобни по-леки случай при които поради една или друга причина съм скачал в дупки, а окачването не е мръднало.Колкото до двигателя...вече е на 160 000км. и работи изключително тихо и равномерно.Не гори масло.За 10 000км. не ми се е налагало нито веднъж да доливам, което също много ме изненада.Изключително съм впечатлен от здравината и до момента не съм усетил да има някакво слабо място.

Колата вози много меко и стегнато.Разходът й е малко висок.По каталог го дават 10.2/100 градско, но колкото и пъти да съм го засичал, разходът не ми е падал под 14.5/100 градско и това при нормално каране(пропуснах да спомена, че е автоматик).Колкото до вървежа, колегата "Vinse" е прав, купето е тежко и 2.4 двигателя според мен му е слаб.Колата не е достатъчно бърза за външния си вид, но определено се усеща, че има мощ.Двигателят е много чувствителен към по-високо октанов бензин.В момента карам само със 100 октанов.Мощта много чувствително нарасна, а разходът падна с около литър.

А за шофирането.., да караш такава кола е истинско удоволствие.Това не е кола, а играчка.До голяма степен е приспособена за градски условия, не е типичния спортен автомобил, но ако решиш да я пипнеш тук там от нея може да стане много добър спортист, защото в тия машини е заложен голям потенциал.

:rulez:

Редактирано от Max_88
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравйте колеги за да не отварям нова тема и аз искам да попитам някой друг въпрос. Колата е гореспоменатия Еклипс 2003г 2.4 16v. Другата седмица ще сменям консумативи и да попитам хората който са запознати с колата. Какво масло е препоръчитело да се сложи. И колко масло събира?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...