Премини към съдържание

Проблем с авансаторния клапан на 1.9TD 97г.


eti

Препоръчано мнение

Здравейте,

Днес с ужас установих, че от клапана, който е завит отпред на помпата и от него излиза кабелче (мисля, че е авансаторен клапан) капе нафта и мисля, че капе точно от там дето излиза кабелчето. Кажете ми моля ви този капан колко струва, съвместим ли е с клапан от рено с F8Q двигател, възстановява ли се или се сменява с нов? Като го гледм е направен да се отвива с гаечен ключ, ако го отвия и го заменя с друг всичко ли ще си работи нормално или трябват допълнителни регулирания? Тези дни трябва да пътувам с нея до Германия, но незнам опасно ли е да се кара с този проблем. Иначе всичко по колата си работи нормално не се нблюдават никакви странични ефекти с изключение на това, че от време на време ми свети "check engine", но сега почвам да си мисля че свети заради въпросния клапан - възможно ли е?

Благодаря Ви!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега този клапан струва около 200 лв. Аз скоро го смених защото ми правеше проблеми (трудно палеше и прекъсваше двигателя)но нямах теч на гориво от него.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...