Премини към съдържание

Как се обезвъздушава Каризма Td?


eti

Препоръчано мнение

Здравейте,

Наскоро си купих втора каризма дизел 97г., но в казанчето за охладителната течност видях, че има масло. Закарах колата в сервиз на Рено, където и смениха гарнитурата на главата и промиха системата, но майстора каза, че ще излиза още масло понеже не могъл да промие цялата система хубаво и каза да карам така и да сменявам водата докато се изчисти. В последствие като покарах видях, че в казанчето пак се е събрало масло и източих водата от пробката в долния край на радиатора след което налях нова, но не съм обезвъздушавал, защото не знам как.

Моля някой ако е правил тази процедура или знае как се прави да опише, че вече фалирах и нямам пари за майстори.

Благодаря Ви.

Редактирано от eti
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има две гумени съединения, който влизат към купето и са за радиаторчето на парното. Ще ги видиш отзад са където е турбината. Че на едното гумено съединение има нещо като кранче, отвива се врътката /червена е/ и от там се обезвъздушава.

Пълниш си системата от гърловината на разширителния съд с течност до горе. Палиш двигателя и го оставяш да си работи, наблюдаваш нивото в разширителния съд. Като спадне пак пълниш. И така чакаш да ти загрее добре колата докато се включи перката на вентилатора. До тогава трябва да е поело вече достатъчно течност по системата - т. е. да се е запълнила нацяло. Когато си сигурен, че нивото си стои и не пада, тогава затваряш капачката. При работещ и загрял добре двигател /поне веднъж да се е включил вентилатора/, тогава се развива малко това червеното кранче за обезвъздушаване. Ако изтича лека емулсия изчаква се докато потече чиста и бистра течност и се затваря. Това е.

И дано майстора ти да си е свършил добре работата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...