Премини към съдържание

kondov

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Мнения публикувани от kondov

  1. Колеги,

    Слабо върви темата :)

    Да ви споделя днешните впечатления от 350 км силно, да се разбира между 80% и 100% от възможностите на шасито и гумите (заводските Йокохами), планинско каране (Кърджали - Белинташ - Кръстова гора - Кърджали, общо около и под 7 часа).

    CVT-то в автоматичен режим е бедствие за такъв начин на шофиране. Изважда колата от баланс, мудно адаптира предавателните числа, като цяло доста изнервящо.., да не говоря колко трудно го преживяват кучето и жената.

    В ръчен режим има коренна разлика. Успявам да поддържам оптимални обороти, баланс и крива на завоя. Кучето заспа, на жената и мина главата, въпреки значително по-високото странично ускорение.

    Най-интересното, разходът беше само 10.4 (като максимално, при изкачване, достигна 12). За такова жестоко пребиване си е отлично.

    Гумите, при до 20 градуса температура на въздуха, се държат отлично, но след това прегряват и изпускат доста по завоите.

    Като цяло съм доволен, но си изисква повишено внимание, сравнено с други автомобили, заради по-високия център на тежестта и поклащането в завои.

    Определено има какво да се желае и от обратната връзка с волана... малко "на изуст" се случват нещата.

    • Харесвам 1
  2. Ние сме на 12+к км.

    Можел да гори и малко кроса, зависи кой кара.

    Варна-Шумен-Карнобат-Бургас-Варна 6.6 с жена ми зад волана.

    Пуснали са Великденски намаления за автомобили на склад. 4000 лв отстъпка за Intense+ CVT 4x4 плюс 1000 лв гориво.

  3. Здравейте!

    Днес сложих летните гуми с новите джанти КЛИК. На жена ми много и харесват, аз съм със смесени чувства :rolleyes:

    Последните дни навъртяхме 1300 км. Много съм доволен от комфорта на седалките и окачването.Имам забележки относно способността да поддържа движение в права линия - изисква доста корекции, особено при наличие на минимален страничен вятър. Свиква се, но в началото дразни.

    След смяната на гумите поведението на Крос-а драстично се подобри. Захапва и ускорява значително по-добре, почити не изпуска кривата на завоите, ABS-a го забравих, че съществува. Карах с Goodyear Ultragrip Performance G1, но са твърде зимни за нашите условия.

    Започнах да регистрирам по-човешки разход, явно разработката си дава своето (вече е на близо 9к км). Варна - София 9.1, магистрала 140 км/ч, междуградски пътища 90-100 км/ч. София - Варна 8.1, магистрала 140 км/ч, междуградски 100-110 км/ч. Shell V-Power 100.

  4. http://eclipse-cross.ru/forum/viewtopic.php?f=7&t=23

     

    Тук може да прочетете малко повече. Като цяло казват, че MPI работи постоянно, а MPI+DI е за high performance.

    Пропуснах да спомена най-доброто нещо в Крос-а според мен, това са фаровете. По-добри не съм имал!

    • Харесвам 1
  5. Да запиша още един Еклипс Крос. Октомври го взехме. Вече наближава 5000 км.

    Като цяло много балансиран автомобил.

    Дразни шумното окачване, особено потропва отзаде.

    Карам доста динамично и личното ми мнение е че системата за стабилност не е особено добре настроена. Като цяло се намесва късно и много грубо. Изкарва цялата кола от баланс. Трябва си свикване, защото определено се поклаща по завоите.

    CVT-то работи много добре, но понякога и трябва време, за да вземе решение.

    Двигателчето е много живичко. Икономично в града, 10-11 (Варна, силен трафик) и много лакомо извънградско. Под 9 не съм я свалял. Със 130 гори 9+. Но е 4х4, 1600 кг... не могат да се очакват чудеса.

    Като цяло, за тези пари по-добро няма.

    Сега, да ви попитам как ви се държат колите при студен старт?

    Моята е в подземен гараж. Всяка сутрин първото палене, след няколко секунди работа, започва едно леко прекъсване и се усещат вибрации по купето. Като включа на D и ми падна оборотите всичко се оправя.

    Карам я само с V-power100. Да не е някой дефектен инжектор... това директно впръскване не могат да го доизпипат нещо.

×
×
  • Създаване...