Премини към съдържание

kal4o

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от kal4o

  1. И на мен ми харесва по твърдия волан но в движение, а не когато трябва да паркирам!

     

    Всичко е 6 значи просто ще си се напъвам малкоhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif

  2. Здравейте!

     

    Понеже намирам теми в които са описани проблеми с хидравликата на галант, но никъде не сте споменали твърдостта на волана!?

    Та при мен проблема ако мога така да го нарека е ,че ми е доста твърда хидравликата и в движение и на място! Гумите са 195/65/15 на 2.1бар.

     

    Преди Галанта съм имал Лансер и Каризма там нещата са коренно различни , волана се въртеше с 1 пръст !? Нормално ли е или имам някакъв проблем?

    По предницата всичко е 6 последно смених аморт. но това няма отношение според мен към завиването!

  3. В момента при мен не може да се говори за комфорт и мека возия. Причините са, че три от ключовите компоненти, от които зависи возията най-много, са не добре поставени. Това са пружини, амортисьори и гуми. Отзад съм с усилени пружини, отпред са оригиналните но спорт едишън (които са малко по-ниски и по-твърди от елеганс и аванс); отзад колата е с монро рефлекс, газови. Шефът ги нарече кокали. А те наистина са кокали в комбинация с усилени пружини и гуми без капка възможност за деформация. Същински бакелит. На практика всичко пада върху окачването. От гумите никаква помощ през неравности. Разликата в преминаването през напречни фуги е много голяма между предния и задния мост - докато отпред има някакво филтриране и омекотяване, то отзад е все едно с цял мост с листови ресори ... на пикап без товар. И третата компонента - гумите - 17-цолови 215/45, много остарели и на всичкото отгоре с борд. Бонус е че задните бучат още 30 км/ч и че са шумни заводски (гудиър-ки). Няма как да се очаква някаква прилична возия в тази конфигурация :icon_hmm: .

    Чудя се кое да променя първо, преди колата да се е разрушила от подскачане и всичко да заскърца, заклопа и т.н. Мислех за нови гуми и то летни такива. Проблемът ми е, че 15-цоловите джанти са ми много грозни. Приличат все едно са с тасове. А 17-цолова нова гума си е цифра. Харесах Ханкуук К115 - 200 кинта парчето от размер 205/50 17`. Хайде с помощ от форумен приятел може да ги получа за 50 кинта по-малко. Мислел съм за 16-цолови капли, но изискванията са такива изкилифирчени, че почти не може да се намерят втора ръка, които да ми харесват.

     

    Комфортът е доста субективно усещане, особено когато свикнеш с един автомобил, но все пак, в какви коли сте се возили и как е комфортът в тях в сравнение с галант? Питам за тръскане и стабилност, къси неравности, напречни фуги, грапав асфалт, отсечен асфалт. Например алфа 156, ауди а4 (всички модификации), тойота авенсис, мазда 6, мерцедес С-classe, пежо 407, форд мондео и др.

     

    И при мен возията е доста твърда за модела,а пък шума от пътя го чувам все едно съм с лагерница http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/yes3.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drive.gif. Извода за мен е ,че Каризмата е много по кола от галанта в това отношение , но външен вид НЯМА.http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

  4. Колеги имам следните джанти с гуми:

    14" железни Цена 80лв. с гумите зимни стават за един сезон http://vetov.snimka....827253.33611461 - продадени

    15" железни Цена 100лв. с гумите зимни стават за един сезон- 195/65/15 размер нямам снимки в момента -Запазени

    15" алуминиеви-желзни винтили не се сменят(до живот) Цена 400лв. с гумите, като гумите са ДОТ 0113- на един сезон (марката и грайфер се виждар на снимките)... нямат заварявания или кривини http://vetov.snimka....827253.33611457 - гуми продадени , джантите продадени

    Имам и още едни 15" алуминиеви джанти- оригиналните на Мицубиши самоче са боядисани в черен мат, към тях има и зимни гуми. Ще кача снимки до края на седмицата- Цена джанти с гуми 350лв.

     

    15" железни Цена 100лв. с гумите зимни стават за един сезон- 195/65/15 размер нямам снимки в момента -Запазени

     

    Продадени ли са или все още са налични!?

  5. Вчера говорих с Алекс21 и най-вероятно ще трябва поръчам 2 бубини защото не мога да намеря човек от враца който да се навие да си свали бубините за да пробвам да видя дали е от тях. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_blush.gif Ако знаете някои с галант 2.0 от Враца моля да ми кажете юзера му и да пробвам ако ли не ще почакат малко тези бубини защото малко се охарчих покрай инжекциони , обслужване и спирачки бая болен е моя галант .Но се надявам като ги оправя тези неща да си стане количката както трябва, защото все пак това ми е 4-то мици и няма да го мъча!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

     

    П.С Утре ще обслужвам дистрибуцията сам моля колегите ,които са го правили да кажат възловите моменти и стъпките на този ремонт .Реших да си я обслужа сам ,защото съм отвратен от майстори вече всички бързат да ти вземат парите а никой не ти свършва работата до край! Та реших да си я обслужа сам .Свалих си Аутодата-та и видях нещата как са горе долу ,но е добре да се консултирам с вас(хората които са го правили )за стъпките по които да действам?!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

  6. Или имаш не добре работеща бубина най-вероятно,щом и на газ ти го прави същото,а свещите са сменени. Срещни се с някой колега със същия мотор и сложи първо едната,а ако няма разлика и втората му бубина и виж дали ще е по-добре,ако не кабелите да се проверят. Дроселовата ти клапа чистена ли е ?

     

    Дросела съм го чистил но DJ-а тогава каза ,че ми е някакси "лениво" ст.морче и си мислех дали да не го разглобя и да видя какво се случва а за бубините най-вероятно ще пробвам още в вторник. А няма ли как да се замерят тези бубини с мултимер?

     

    Относно това което каза

    dreadx

     

     

    Пробвах рестартирах и бензиновият комп. и газовия и запалих на гас но си е пак същата работа.

  7. Нямам кабел и софт. Защото преди 3 дни ми я монтираха и днес като направих това което ми каза забелязах че е отрязан един кабел на газовото еку лилав,проверих за какво е този кабел и се оказа че е за ламбда сондата! Е как взима информация компютъра на газовата за сместа? В менуала пише 4е може от бензиновата помпа ама какво гледа там като дветв неща са различни!?

  8. Здравейте!

     

    Преди 2 месеца ходих при Пламен за диагностика,защото галанта работеше много зле: прекъсваше, нямаше тяга в ниските обороти а след 4000 об.мин глъхнеше яко. Стигнахме до извода ,че втората ламбда, дебитомера и стъпковия мотор са зле (дори ми смени свещите).

    След което аз намерих дебитомер и ламбда сонда и ги смених и колата заспа , но остана проблема с глъхненето на ниските обороти и бая висок разход на гориво градско софия около 15/100 бензин!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_crying.gif

    След като в петак ми монтираха газова уретда(инжекцион) колата си върви както и на бензин така и на гас (глъхне) и разхода на гас е около 18/100 http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_hmm.gif!

     

    Та въпроса ми е може ли глъхненето и разхода да се дължът на стъпковото моторче или пък на бобини и кабели(единият кабел Пламен каза ,че е зле и го смених) , ако се дължи на ст.моторче дайте насоки как става защото съм отпуска и много обичам да се занимавам с Мицитоhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

  9. Тези блутуут диагностики вършат ли някаква работа при мен галант 98 2.0 136 ЕА2А?! ДА ВЗЕМА ДА СИ КУПЯ

     

    А иначе за проблема на момчето мога да кажа само Ревизия на дросела и си виж буксата на МАФ-а имат навика да се оголват накрая !

  10. Здравейте!

     

    Вчера търсих тема за разглобяването на средната конзола + климатроника намерих но линковете с снимките не работят и затова реших, че ни трябват снимки. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gif

    Днес се хванах да разглобявам и да сменям крушки.Обаче се оказа голям зор с намирането им! Както и да е, ако знаете от къде да си купя за следващия път моля http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drinks.gif кажете!

    Та запоцхва се от топката за скоростите(развива се) след което се вади конзолата с маншона на ск.лост на щтипки е ВСИЧКО. После се бърка зад пепелника и се бута напред така се откачва цялата http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/rulez.gif ето ви малко снимчици!

    Целя албум!

     

    http://kalinvr88.sni...lant-98g.836655

     

    Успех!

  11. А колега !?!?!??! Смени дилъра е! :icon_doh:

     

     

     

    За газовата!

    Колега има доста писано за газовите. Аз лично не ползвам от газ от около 9 години. До колкото знам шестака търпи газови и ни претенциозни . Но контрола е желателно да е хубав . Че да не страдаш от чупене на филтърни кутии. Ама да ти кажа не съм специалист с газовите на галант. Знам принципа инжекторите и пр. но съм до там има настройки и тн. Виж темите забучени. Там имаше.

    Ето. http://www.mitsubish...p?showtopic=892

    http://www.mitsubish...showtopic=28982

     

    Благодаря все пак ,а иначе действието се развива в еврото на ботевградско шосе.

  12.  

    Надявам се да изкара http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drive.gif до януари и тогава ще сменям всичко по спирачките ,но до тогава ще е лекичко и спиране по-рано. Защото сега трябва да слагам газова уретба (и с това имам страшни дилеми за това дали аз да си я монтирам или майстори като имам 850лв) и ще е на следващата финансова инжекция. Срещам го това име Алекс2511 в форума ,но незнам нито телефон нито какво мога да търся от него нови или втора ръка части?!

     

    Дайте идея за газ за да не пускам нова тема . Претенциозна ли е колата към газова уретба? И има ли някои който кара с някаква бюджетна и с какви впечетления е останал (разход и поддръжка). Приемам предложения до 850лв!

    Писна ми да ровя из сайтовете защото вече се обърках дайте идей?!

     

    А пък началото на октомври трябва да я сложа!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/rulez.gif

  13. Колега, този филм аз съм го гледал вече.

    Преди години имах подобни ядове със корозирало спирачно бутало на една 626-ца.... то беше чистене шкурене, то бяха водни шкурки, полир пасти - много труд за нищо. Самото бутало има много яко никелово покритие, което ведъж разруши ли се - няма спасение. След време метала отдолу започва да корозира от спирачната течност и ефекта е теч на спирачна течност или пак корозия и блокиране /зависи дали ще я караш често/. Отделен е въпроса, че е малко опасно ако караш с ремонтирано бутало, дори и да не тече - в един момент може да ти се наложи да спреш рязко с по-висока скорост и заради намаления диаметър на буталото да "избие" от там течност и да загубиш налягане в спирачките.

    Моя съвет е да си намериш нов спирачен апарат или втора употреба със здраво бутало, нови рингове, маншончета и си пак обратно на пътя.

    Надявам се да изкара http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drive.gif до януари и тогава ще сменям всичко по спирачките ,но до тогава ще е лекичко и спиране по-рано. Защото сега трябва да слагам газова уретба (и с това имам страшни дилеми за това дали аз да си я монтирам или майстори като имам 850лв) и ще е на следващата финансова инжекция. Срещам го това име Алекс2511 в форума ,но незнам нито телефон нито какво мога да търся от него нови или втора ръка части?!

  14. Здравейте колеги!

     

    Вчера на прибиране от бояна към дружба , усетих лек мирис на феродо след като спрях на светофар и пипнах джантата щеше да ми остане кожата на нея! Стана ми ясно какво е станало.

    Днес го разглобих и какво да видя ръжда по буталотоhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_doh.gif(колата не е карана 9 месеца) , звъннах в "Евро07" и отидох. По вин ми излизат двубутални апарати а пък на колата са еднобутални и общовзето намерихме само ремонтен комплект маншонче, оринг и зегерка.

    Та буталцето(от преди,че бащами на сиерата някога ги шкури с шкурка и поливаше с спирачна течност ) изшкурих колкото можах и пак остана малко но просто повече не може според мен.Монтирахме всичко и дойде ред на обезвъздушаването.

    Тук ми е въпросаhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_blush.gif.Затегнах пропката и запалихме колата,след което я угасихме и натиснахме 6 пъти на 6-тия задържам долу и отвивам пропката, пусна малко въздух и после започна да излиза спирачна течност така 2 пъти като втория път излезе само течност.

    След пробата обаче установих че пак не ми е много висок педала и лови по ниско но пък спира!?

     

    Дали съм спазил стъпките или нещо не е добре кажете вие!?

  15. Трябва с 5W30. С 10W40 работи по-зле мотора и ако забравяш да го сменяш навреме може да се получи запушване и да остане въздух в някой повдигач и да си трака. Но може да се чува шум и поради много други причини. Ако е повдигач от начало ще изтрака силно и почти веднага шума ще намалее значително.

     

    Сто процента е повдигач но дали е въздух или е съсипан с промивка или ще стане по-добре или по-зле предполагам?!

  16. Има известен смисъл. Пробвал съм няколко вида. От тази на MANNOL май ефекта е най-добър и не е скъпа. Сипвал съм я на кола със бистро масло - изтекоха някакви черни помии и после не се виждаха каквито и да е наслагвания. Ако е за GDI-то и му тракат повдигачи почти няма шанс да ги отпуши само химия.

     

    Да за ГДИ-то е,питам защото притраква от време на време ето примерно днес беше топло и не тракаше грам и си помислих даа го промия иму сипа някакво марково 10w40!?

    Как се казва тази добавка и на коя фирма е?Какво масло да му сипя като е на 203000км(реални) да не се разтрака повече?http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_n_king.gif

  17. Колеги ако и вашата каризма гди мени обороти в повечето случай не ви стига налягане на помпата това което можете да направите е да смените горивният филтър при мен беше 3.25Мпа след смяната на филтъра е 4.6Мпа 1,8гди 16в 1998 125к.с

×
×
  • Създаване...