Премини към съдържание

Dinko Georgiev

Потребители
  • От него общо

    18
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Dinko Georgiev

  1. Здравей колега. Благодаря ти за отговора :) Това което ми казваш за окачването както ти, така и колегите ме успокоява до голяма степен.За зимни гуми явно ползваш една идея по- високи и мисля, че така е по - добре,при мен на Каризмата ми в момента зимните са малко по тесни и знам, че е често срещана практика да се слагат такива но за по - високи не съм чувал, може би са ти такива заради по често срещания размер? моля ако може да споделиш :) А относно двигателите, запознат съм с тях като цяло и точно с такъв искам да ми е колата 4G63, отдавна си го мечтая... Знам и за газифицирането и подръжката, все пак благодаря отново за информацията колега! :)

     

    Идеята е че са и по-разпространени съответно колата става с една идея по-висока и съответно и малко по-мека става возията ;) както му се вика 3в1 :D

  2. Здравей колега колега Cruiser. Последния ми пост беше отговор към другия колега, но явно сме писали почти едновременно и е излязъл след твоя ... По темата, всички неща които си описъл спортния волан, разпънката между бомбетата на амортисьорите, тъмните стъкла и другите неща са налични в този автомобил, по това и съдя че е оборудване INTENSE :) Благодаря ти отново и на теб,за изчерпателната информация :)

     

    Здравей колега. Карам такъв Лансър който те интересува и смело мога да ти кажа че става за семейна кола / поне моята дъщеря която е на 1г и 8м не се е оплакала, и жената бременна я возих проблем няма/ :D сега сериозно ;) колата е леко по-твърда от 1,6-цата, но не и брутално по-твърда /карах 900км. за ден през Май САМО по БГ пътища и си излязох след това с кучето на разходка - разбирай не омаря возията/. За гумите зимните ми са 195/55/16 и няма проблем, държи и на газификация мотора. Като части не е скъпа подръжката.

  3. Здравейте колеги,Купил съм си халогенни крушки HB4 80W има ли проблем за фара ако ги монтирам,защото мощността е с 30W повече,някой от вас монтирал ли е по мощни крушки,греят ли повече,има ли вероятност да се стопи рефлектора на фара.....Ще съм ви благодарен за всички мнения по темата.....

     

    Ако Lancer-a е 2003 - 2007 не слагай ;) две от сервизните кампании на някои от тия модели са именно заради окабеляването на фаровете!

  4. През Юни месец, на път за морето в един страшен порой край Сливен рамото на чистачките се откачи и те се обърнаха, та добре че беше стечението на обстоятелствата (паркинг веднага в дясно, а дъждът намаля), та успях да изпреваря пороя без чистачки и да се добера до Бургас, където отремонтирахме по български с рапидка през ябълката на рамото и вече няколко месеца нямам ядове. Всичко беше клеясало и доста корозирало... Вчера обаче случайно видях, че има сервизна кампания точно за това - смяна на моторчето и смяна на рамото на чистачките поради корозия. Моята кола се класира според справка по VIN в украинския сайт на Мицубиши. Пуснал съм запитване до Балкан Стар, но още нямам отговор - питанката ми е дали наистина всичко е безплатно, защото това се натъртва навсякъде от Мицубиши, но аз да си попитам...

     

    Здравейте. Работя във фирмен сервиз и представителство на друга японска компания /Тойота/ и сервизните кампании обявени от производителя са абсолютно безплатни, поне при нас де. Моят съвет е да попиташ директно на място в сервиз. Хубав ден.

  5. Здравейте,

     

    търся номера на боята за автомобила на майка ми. Тъй като тя не може да открие табелката с тези данни, успях чрез този руски сайт ( http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat) и номера на рамата да открия следните данни:

     

    Сборка: Европа Марка: COLT(85Q) Модель: 1300/2WD(Z34A) Классификация: L(MPI),6FAM/T<4DOOR> LHD(XJLHL6) Опция: BA0 Внешн цв.: Внутр цв.: 27H Дата: 04/2006.2

     

    Въпреки това не мога да категоризирам номера на боята. Колата е черна, но ако приемем че номерът на боята е BA0, то в нито един каталог не намирам тази боя. Някакви съвети. Благодаря ви предварително.

     

    Доколкото те разбирам става въпрос за Колт 2006та, а номера е на лепенка на някоя от средните колони. По памет е бяла и трябва да има надпис: EXT и срещу него е номера на цвета ;)

  6. Градобитната кола е цялата в кит, като е сменен тавана, може и стъкла да са сменяни, калниците и предния капак съ'о са омазани. За мен не би било опция покупката на такъв автомобил!

     

    Въпроса е че ако е от градушка ще е сменяна само самата ламарина на тавана, а ако са присаждани и колонките и си личи бягай далеч ;)

  7. Здравейте, от скоро съм собственик на Каризма 2002г и имам няколко малки пробелема..

     

    1. Ключалката на шофьорската врата не работи,(превърта и нищо..), ще пасне ли от другата врата, да ги разменя?

     

    2. Не ми показва стойностите на борд комп, дисплея свети, но показва само час понякога не верен и това е...

     

    3. Клаксона свири постоянно, и съм откачил буксата от тромбата, карам без клаксон..

     

    Благодаря предварително на отзовалите се :)

     

    По-скоро проблема е във връзката между ключалката и бравата ;) първо разглоби кората на вратата и виж да не да е нещо откачено и с едно закачане да се оправи. Клаксона виж дали като свалиш волана не е замасило някъде. За борд компа нямам идея.

  8. Здравейте колеги, миналата година си купих Лансер 2.0Д 2008 (седан), днес реших да си сменя маслото и филтрите, като се наврях под колата гледам до пробката от където се изтича маслото ето това нещо - https://photos.app.goo.gl/qsJHYPQ72yeUVsbj1[/img

    Прилича на капачката за масленият филтър, но масленият филтър е от горната страна. Та някой знае ли какво е това?

     

    На пръв поглед ми наподобява охладител на маслото /ако има тръба която излиза от него си е такова/, а тази тапа е да се източи маслото и от този охладител при смяната на двигателното масло

  9. Здравейте колеги,

    търся предно стъкло за Лансър 2004г, за съжаление е десен волан, а предните стъкла са различни за ляв и десен волан. Ако случайно на някой му се намира и е за продажба може да се свърже с мен на 0895 752 145 или на janko_d@yahoo.com

    Поздрави!

     

    В мобиле има обява за Lancer комби на части и е с десен волан

  10. Здравейте,нов съм тук и моля за мнение! Тази кола от Търново ми хвана окото. От там съм и ходих и я гледах на място. Единственото което открих за нея е Това тук. Какви са ви мненията за този мотор? Чудя се дали е възможно поставянето на газова уредба и каква да бъде. Благодаря на всички, които ще се включат... и се извинявам ако съм объркал нещо - нов съм тук. Благодаря!

     

    Здравей колега, имам колт4 със същия мотор 4G92 на 440000км. Мотора е много здрав и за колтовото купе си е доста добре напаснат /на 4х4 незнам как ще е/. Моят е с обикновенна газ и съм изминал над 100000км. след газифицирането му. Като цяло гледай колата да няма ръжди, иначе другите части са с поносими цени, говоря за окачване, съединител та дори и обслужване.

  11. Здрасти, аз мислех да пробвам преди , но като се замисля не си струва да се инвестират пари в нещо , което няма да се ползва рационално, а по скоро като ненужна екстра . Най-добрата мултимедия за такава стара кола е един хубав смартфон с интернет, и така си имаш всичко , навигация, ютюб, времето , всичко. Една друга идея също , която според мен си струва е огледало с автоматично затъмнение и дисплей плюс камера за паркиране, някои марки дори предлагат и вграден компас и външна температура, нещо което и без това липсва при тези лансери. Аз така и не сложих такова огледало , но според мен е нещо , което си струва.

     

    Здрасти, идеята ми е мултимедията да ми върши работа като музикален плеър и навигация, защото мразя да ми е окичено предното стъкло с разни лепкащи и висящи технологични апаратури. Това с камерата не е лоша идея и ако всичко е събрано в едно ще е супер, а като гледам в ebay или aliexpress са по 100тина долара и не е чак грандиозна инвестиция ;)

  12. Честито и добре дошъл.

    Като зареждах на Шел и ОМВ минавах разход от 12,5 до 14/100 газ. От както започнах да зареждам на Еко и Ромпетрол съм на 10/100. Този разход ми го дава на магистрала със скорост 120/130 км. Ако за нормално каране визираш 90 км. свалял съм я и на 8,5-9. Но това вече не е каране, а си е чисто возене.

    Със 150-170 от Бургас до София (с намаляне по камери и кофти участъци) съм на около 14/100.

    #За уточнение, карам с ГИ Романо.

     

    Ааааа това каране с 90 не ми е в духа ;) Честно казано благородно завиждам че имате достъп до газ от Ромпетрол. Благодарско за отговора!

  13. Да споделя моя констатиран проблем. При мен се оказа че точно тая пластмаса с канала е проблема и жилото от многото напъване вече не подлежи на изправяне :( та сега ми се налага да си поръчам тия пластмаси и жило. Ако някой е поръчвал ще помоля да сподели от къде и долу горе цена за тия чаркове .Благодаря предварително.

  14. При мен проблема който забелязах е че нещо усърдно пречи на жилото да се движи и се пречупва в горния край, ако проблема при теб е същия ще те помоля да споделиш как си го решил, защото и на мен ми предстои да си поправя парното за предстоящите по-топли дни.

×
×
  • Създаване...