Премини към съдържание

niksun

Потребител
  • От него общо

    191
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от niksun

  1. Забелязах, че по инерция като я пусна на свободна поддържа 900-1000 оборота а на място 800.

     

    Колега това е нормалното състояние на колата. След почистването на цедка предполагам, че ще се оправи това гаснене. Но диагностика никога не е излишна след проблем.

  2. Привет и от мен трябвa дa имa двa винтa тaм, където е ръкохвaткaтa зa зaтвaряне. Сaмо те сa и нa щипки.

     

    Точно така е захващането!

    След като я свалите вижте коя клема е откачена "+" или "-" . Ако е "+" задължително с ел. лепило цък, или поялник (слаб поялник и затоплено стъкло), ако е "-" може да го подпрете с ламарината на купето цък .

  3. Долу горе литър ми наляха в системата, ама те майсторите ще ти сложат колкото трябва. И без това сам не можеш да си я изсмучеш, трябва си специален компресор заради ABS-а.

  4. При мен е същата работам, явно всички имаме един и същ проблем.

     

    Ами стрелката на оборотомера се обръща като преискри някъде, например като се откача/ закача акумулатора. Чак да е проблем, за 1мин. работа е!

  5. При мен беше превъртял, не знам защо. Откачих акумулатора за около 2-3 минути и след като поставих клемата се оправи! Пробвай дано да стане!

     

    Няма нужда да го чакате просто откачете едната клема на акумулатора "-" и я закачете пак (ако е необходимо няколко пъти) докато стрелката си дойде на мястото.

  6. Колега кой каквото ти напише и ти си готов... Най-добре направи една диагностика на колата и там ще излезе точно от какво е. Като за ЕГР 100% ще е записало грешка щом казваш че ти е разделен на две части. Може от всичко да е този проблем с гасненето!

  7. За да е по-сигурно за какво говорим това е маска до 05.2002г. (като разликата с 1999г. е само че фаровете са пластмаса а не стъклени) , а това е след 05.2002г.

    От снимките си личи че маските са заедно с броните.

  8. Здравей, първо се насочи към ЕГР-а, той трябва да е абсолютно неподвижен. Тук съм снимал моя преди да го поставят. И 1мм. да хлопа е много. ЕГР-а не може да се изолира (премахне)! Не знам за какви щипки обясняваш, но той се държи на три болта. Всъщност има два вида клапани който съм виждал, на снимката е единия който се захваща и долната (механичната) и горната (електрическата) част с три болта (болта обхваща и двете части). А вторият вид болта обхваща само долната (механичната) част, а горната част е залепена. Ако е втория вариант при теб трябва да измислиш някак си да го закрепиш неподвижно за механичната част със планки или нещо подобно. Но преди да го закрепиш си извади механичната част и я почисти хубаво, защото най-вероятно е клеясала. Ваденето на тази част е доста трудно, но във форума има тема за това как става номера - потърси я!

  9. Същият този дисплей върши работа на 100% само с оригинално радио. Ако го няма и слагате друго то трудно ще ползвате функциите като оставащ пробег с наличното гориво и средна скорост на движение.

     

    Е чак пък трудно! Може да си сложиш бутон докато си свалил за презапояване дисплея (колегите са спретнали чудесна тема от важните в раздела). Или пък да ползваш комбинацията от бутони и пак да си гледаш останалите стойности, които са доста излишни с течение на времето ще го разбереш. (стойността за налично гориво като си газифицираш колата е напълно излишна, а тази за средната скорост на движение няма нужда да коментирам)

    За радиото човек може да предпочита по-качествен звук и да си смени плеъра и/или колонките. Така че това е нещо което няма абсолютно никакво значение за покупката на автомобил.

    За бутоните също има тема от важните в раздел "Каризма".

    Общото взето това са елементарни неща лесно поправими. И това са коли на 10-15 години, не може да очакваме да са като нови!

     

    А двигателя 1.8 ГДИ също е японски и е може би най-хубавия, само че не се газифицира (трудно е, но не невъзможно). Но за всеки влак си има пътници!

     

  10. До тук добре, но защо ли не работи задната чистачка, предните стъкла не се отварят и на кой му е харесала антената ми :icon_box: Това са белите кахъри. :icon_hmm:

     

    За стъклата просто си разглобете бутоните и ги почистете с контактен спрей. Ако всичко друго е здраво ще тръгнат. За чистачката разглобяване му е майката и почистване, но първо проверете ел. част дали всичко е ОК.

  11. След 95 год. всички ключове на всички марки имат чип . Ключ със чип /не оригинален / струва около 90 лв. Преди 1 година си правих .

     

    Аз бих добавил,че в "Ратола" оригинален илизаше по-малко. Заготовка по спомен около 35 + 10 за нарязване + около 35 за обучение. Мирослав може да каже точните цени или всеки може да си провери, но човека каза че ключ си има и е нарязан т.е. остава само обучението. Ако ключа (чипа) е здрав. Затова Мирослав писа на човека да отиде да си обучи ключа на место където имат такава техника.

     

     

    П.П. Сега видях че човека е от Дряново :) малко му е далече Пловдив или София. Но пък то не е спешно да я свърши тая работа днес утре.

  12. Аз бих Ви посъветвал да си запазите час в "Ратола" и да отидете там с двата ключа. Цената на обучението беше около 35-40 лв. Е разбира се ако чипа на неработещия ключ е здрав. В "Балкан стар" извършват същата услуга, но цената е различна. Предполагам че ключовете са оригинални с надпис на Mitsubishi. Пък ако не Ви пречи че единия ключ не пали, а само може да отключва си го оставете така. Но като се замисля по-добре е да имате два работещи ключа, че ако се счупи или изгуби единия да си имате резервен. При ключарите (поне тези в квартала около мен) цените за обучение започват от 50 лв. и стигат до 150лв.

  13. Аз пак да вметна че става въпрос з аедна и съща кола и един и собственик...от там и за лека измама...

     

    Колега стига вече с този коментар, колите са различни, но са снимани на едно и също място! Няма измама, да не говорим че едната е зелена а другата синя. И виц мога да разкажа: за мутри дето си купили еднакви мерцедеси и все ги бъркали и не можели да запомнят кой на кого е. За да ги различават блъснали единия отпред другия отзад, после единия от ляво другия от дясно, докато накрая решили белия за единия, а черния за другия.

  14. Аз също мисля че не е кой знае каква болка с тези обороти, но при мен нещата са си както трябва на студен двигател 1000 об. малко като по загрее (като се отлепи стрелката) и си падат в нормалните стойности и не мърдат от там, при следващо палене ако не е изстинал мотора са си нормални, но ако се е охладил напълно се качват на 1000 и пак като мръдне стрелката за темп. се връщат в нормални стойности.

  15. проблема ми излиза сега заради размразяването на стъклата. Автомобила е :mitsu-smiley: Спейс стар 1.3 2003г с ГИ.

    Клапата "топло - студено" се чува като хлопа в двете крайни позиции и мисля, че е нормално.

    Не знам как да проверя "вътрешен - външен въздух", копчето светва, но какво става вътре?

     

    ГИ Вие ли го слагахте и дали са Ви допълнили системата с антифриз(вода), като е поставен изпарителя? Защото системата става по-голяма още маркучи и изпарител който трябва да се напълни с охлаждащата течност. Според мен тези симптоми са за по-малко количество антифриз в с-мата.

    По принцип стъклата се запотяват когато сте на вътрешна циркулация т.е. копчето свети, а най-бързо се оправят прозорците като си пуснете климатика, врътнете на студен въздух и външна циркулация , ама на дали ще издържите така дълго http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif.

  16. Eто тук още едно CD. Ама не е нужно да е оригинално радиото че да си командва дисплея. Дисплея може да се командва:

    "пъха се ключът (не се завърта)

    натиска се и се държи безцветното копче под дисплея на компютъра (reset-а)

    докато държим копчето, завъртаме ключа, така че да светнат индикаторите по таблото (не се запалва автомобила)

    все още държейки натиснато безцветното копче, натискаме бутона в дясно - SET, с който се превключва между трите показания. Избраното ще седи така докато не се смени отново по тази процедура."

    А пък ако много държи човек да си ги сменя тези стойности по време на движение да си монтира бутон както е описано в тази тема

     

    П.П. малко късно стана за редакция, затова пускам нов пост.

  17. Здравей колега, то затова си има диагностика. На която веднага си показва грешката която е записал компа.(за 20лв. вече щеше да знаете къде е проблема). Естествено че ако е откачен ЕГР-а ще ви прави такива проблеми. Този на снимката вашия ли е или не е? Защото този на снимката се държи с три болта, и това което е оградено с червено е електрическата част, а механичната е вътре в колектора.

    ЕГР служи за вкарване на изгорелите газове отново в двигателя (клапана се отваря), когато колата не ускорява т.е. при дърпане на кракът от педала на газта, а когато се натисне падала на газта и колата има нужда от свеж въздух за да ускори този клапан се затваря и всички изгорели газове си излизат през ауспуха. Нали се сещате какво става когато този ЕГР клапан не работи коректно. И да знаете че на нашите коли той не може да се изолира(премахне)!

×
×
  • Създаване...