Премини към съдържание

Dr_Stein

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

За Dr_Stein

  • Рожден ден 11/23/1988

Местоживеене

  • Град
    Бургас/София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Carisma 1.8 GDI

Посетили профила

Този блок е изключен и не се вижда от други потребители

Dr_Stein's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, При загрял мотор маркуча след термостата е студен. Сменил съм термостата с японски, както и капачката на радиатора. Обезвъздушена е системата от пробката пред термостата. Вчера след смяната и след 10 км шофиране отново термостата не отвори (студен маркуч), но пък имаше слабо парно. След няколко часа пък по същите 10 км нямаше никакво парно. Наблюдавам и колебания в нивото на антифриза в разширителния съд. Предполагам, че водната помпа няма достатъчен дебит, ако е пластмасова турбината и то тя може да е разрушена. Възможно ли е ? Очаквам вашите мнения. Благодаря предварително.
  2. Здравейте. Имам Каризма GDI 125 к.с. 97г. Имам съмнение за гарнитура на главата, надува маркучите. Мнението на майстора е, че гарнитурата е О.К., а не включва вентилатора за охл. на радиатора. При диагностика вентилатора включвал при 101 град. не е ли висока? При пускане на климатика работи само единият /малкият/ вентилатор, според майстора трябва да работят и двата. Очаквам мнения! Благодаря предварително.
  3. Пропуснах да кажа, колата е 1997г

  4. Здравейте. Имам Каризма GDI 125 к.с. Имам съмнение за гарнитура на главата, надува маркучите. Мнението на майстора е, че гарнитурата е О.К., а не включва вентилатора за охл. на радиатора. При диагностика вентилатора включвал при 101 град. не е ли висока?

    При пускане на климатика работи само единият /малкият/ вентилатор, според майстора трябва да работят и двата.

    Очаквам мнения! Бл...

  5. Dr_Stein

    Добавка за горивото

    Милене, имах малка надежда, че ще вземеш отношение по моя проблем, за което мното ти благодаря. Миналото лято 2010г. колата беше при теб в Пловдив за смяна семеринга на колянов вал /от страната на съединителя/, при което беше сменен съединител, свещи-каквито трябва да бъдат и горивен филтър. Всичко беше изпълнено перфектно. Колата се кара от синът ми, студент в София. Като се върне в Бургас и неговите забележки се потвърдят може би ще дойда отново в Пловдив. И един съвет към колегите, не оставяйте "любимата" при някой квартален майстор, Милен е в Пловдив. Ще си спестите мого нерви, пари и главоболия! Никой не взе отношение за катализатора. Хвърлял съм абсолютно ненужно катализатор на Вектра 2.0i. След това колата беше изключително шумна. Има ли критерии или симптоми за забиване на катализатора.
  6. Dr_Stein

    Добавка за горивото

    Колеги, благодаря за съветите. При всички случаи ще опиша резултата от добавката която ще използвам. Каква ще бъде, несъм решил още. Относно изминалите километри, със сигурност са повече от 25000 км. Малко се притеснявам за дюзите, тъй като съм с Gdi.
  7. Притежавам Каризма GDI 97 г. Напоследък при ускоряване на втора предавка се "замисля" за кратко време. Горивния филтър е сменен преди по-малко от две години. Не е излязла никаква сигнализация на таблото. Мисля да използвам добавка за почистване на дюзите от нагар. Очаквам препоръки за марка и евентуално за очакван ефикт. Предварително Благодаря. Или може би е забит катализатора!
  8. Здравейте, имам въпрос относно шофьорска седалка, тъй като имам скъсана пружина, се налага да я извадя, за целта обаче трябва да откача кабела за airbag-a, необходимо ли е някакво адаптиране към компютъра, изчистване на грешки или нещо подобно след повторното му включване? Поздрави
  9. Dr_Stein

    Спирачни дискове

    Колега дисковете са мерени, както споменах по горе отклонението им е напълно в границите на допустимото. Ако имаше кривина може би щеше да трепери и при по-ниски скорсти, дори си мисля че и по педала щеше да се усеща. Разбира се това е некомпетентното ми мение :icon_blush: :mitsu-smiley:
  10. Dr_Stein

    Спирачни дискове

    Да нови са, мисля че на 10 септември ги смених. Пътувайки по магистрала го останових, тези дни пак ще го проверя. За мен е "тъмна индия" този проблем :icon_blush: :rulez:
  11. Dr_Stein

    Спирачни дискове

    Здравейте колеги Гумите и джантите са си в ред. Ходих днес да видят предницата има 2 тампона на стабилизиращата щанга, но едва ли след тяхната смяна ще има промяна, :icon_hmm: :help:
  12. Здравейте, Колеги Преди две седмици смених предни спирачни дискове и накладки. Марката на дисковете е "Zimmermann", а на накладките "Textar". Скоро след смяната установих, че при натискане на спирачка при скорост 130 - 140 км/ч воланът трепери, :icon_crying: но треперенето спира, когато скоростта падне под 120 км/ч. Отклонението на дисковете е 0,05 мм , което според ръководството за Каризма е в нормите. Цилиндърчетата не задържат. Каква може да е причината? :help: Възможно ли е, да не са се напаснали още? Или пък е от смяната на позицията на цилиндърчетата и ще изчезне след известно време. :rulez: Благодаря предварително.
  13. Не е попълнил своя статус

×
×
  • Създаване...