Премини към съдържание

dpd

Потребители
  • От него общо

    18
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от dpd

  1. Колеги днес забелязах нещо странно.На дълго като си карах случайно допрях входа за СД и установих че около него и почти целия панел на СД е топъл и все едно че отзад зад панела като че ли идва топлина.Нищо от екстрите не беше пуснато-климатик и вентилатор изключени-само радиото беше включено.Някой случайно да е забелязъл подобно нещо.Колата е Спейс стар бензин 1.6 със фабричен СД пакет от мицубиши.

     

    Разглоби въздуховодите над CD-то и ги огледай.

  2. Добро утро колеги,благодаря за бързия отговор ,но не разбрах отдоло или отгоре се изважда ,защото изпарителя на газовата е там и ако се сваля отгоре ще трябва да се сваля и той http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_rock.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif

     

    Само отгоре

  3. Здравейте колеги,пак повдигам въпроса ,никой ли нее свалял генератора на спейс стар 1,3 .Ако някой знае да сподели .http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

     

    Най лесно е на повдигач или канал.Лашкаш кабелите и централния болт отдолу.

    Отгоре лашкаш обтягаштата планка и измъкваш генератора.

  4. Здравейте колеги,

     

    От извесно време задната светлина свети постояно без значение дали скоростния лост е даден назад или не. В движение свети, гасне. Проверих крушката и където можах да видя кабели - няма проблем нищо окъсяло или прекъснато. Имам вързан парктроник но го изключих и проблема не се реши тоест не е от него. Някои идеи? Или при кои да отида за Пловдив? Жичкаджия ли да търся или?

     

    Колата е space start 1.8 GDI 1999г 122кс.

    Първо изключи датчика за задна на скоростната кутия и го провери

  5. Здравейте колеги. Въпроса ми е свързан с един проблем, а именно: На скорост при подаване на газ се чува едно свистене, все едно от засмукване. Сменях ЕГР клапан, но държа да отбележа, че проблема се появи преди това. Нямам тази тяга, която имах преди. След смяна на ЕГР клапана нещата се подобриха по отношение на тягата, но не напълно и продължава да се чува това свистене. Автомобила е Мицубиши спейс стар 1.9 DID 102 коня 2002г. Изчетох доста по проблема но в други форуми и насоките са към маркуч от и към турбото. Някой сблъсквал ли се е с проблема, нека сподели. Предварително благодаря.

    Правилно си се насочил.Провери всички връзки,маркучи,тръби,ИК и тн.

    От торбото към мотора

  6. Не го знам къде се намира.Ще огледам утре,някакви насоки какво да му гледам,меря?

    Извинявам се закъснението.

    Датчика е навит на самата помпа.Можещ да го пробваш и на място.

    Запали колата и мръдни волана леко.Гледай оборотомера.Оборотите

    трябва леко да се вдигнат и да паднат.Пробвай няколко пъти. Ето и схемата.post-7642-096290100 1479478653_thumb.png

  7. Здравейте,колеги!Установих,че при мен е проблема е от новия ТПС(китайски),сложих стария и колата спря да се самофорсира и да светка чека.Оборотите сега са сравнително стабилни.Сега проблема е,че като паркирам и натоваря хидравликата и колата гасне(може би нещо със стъпковото моторче)

    Провери и датчика на помпата на хидравликата

  8. Здравейте, колеги!

     

    Вкарването на новото возило вече е към края си, но ми казаха, че не е лошо да помисля за смяна на маншон, в к-т с лагер (или семеринг - не разбрах) на лявата полуоска, откъм ск. кутия. Нямам си на идея що за чудо е това, само разбрах, че не е като на другите коли (маншонът да се върти с карето) а нещо като на старите шкоди - маслото от кутията маже се полуоската и маншонът не се върти. Френска работа, както е споменато по-горе.

    Да помогнете с някой линк, да видя що за чудо е това? Не знам какво да търся...

    Благодаря!

    П.П Забравих да спомена - Спейс Стар 1.3, 82кс, 2002г.

     

    Заповядай.

  9. Здравейте,вчера реших да включа климатика да поработи 5мин.и ми направи впечатление че,компресора и перката изключват и се включват през 10-20 сек.Карам колата от няколко месеца и не съм мн.запознят с нея.Виждам през прозорчето на филтър-дехидратора че има нужда от фреон,получават се доста джибурки при работа. Дали това е причината? Или външната тепература му оказва някъкво влияние?Иначе си духа студено в купето н.п. Колата е Спейс стар 1,6 2003г. Има ли вероятност да има сериозен проблем с компресора или др.

    Виждам че има доста мнения по темата но няма изчерпателен отговор,

    затова ще се опитам да обясня доколкото мога.

    Включване/изключване на компресора се контролира от термостат

    който се намира до питата на изпарителя в купето и следи температурата на същия

    за да не замръзне и се спука.Честотата и времетраенето на бкл/икл зависи от

    температурата на околния въздух и степента на която е включен вентилаторът

    за купето.

    Малко късно, но... дано съм полезен на някого.

  10. Намерих, че инжекторите са съответно на 1, 14, 2 и 15 пин. Ламбдата е 76. Оборотите, обаче не са ми ясно с това делко. Ако съм на прав път, трябва да ги взема от пин 10, но не съм сигурен. Все още не мога да разбера къде е компютъра.

    Под централната конзола,зад малката жабка.

  11. Колеги колата е 2003 1.6 4G18 е двигателя.Проблема е следния -върти пали върви без проблем,гасиш престоява извесно време върти непали,чека не свети.Проверих

    Свещите и кабелите за тях не са в идеално състояние,но мисля че ако от тях ще прекъсва и по време на работа,а тя запалили роботи добре.От скоро е имам,взех я

    от София и до Бургас ми даде разход 6,4л/100 газ направо не повярвах,още не съм изразходвал бутилката газ зада направя нов замер и този гаден проблем.Имам

    леки подозрения за имобелайзера но незнам каде се намира.

  12. Колеги от Бургас,моля ви някой да ми каже за добър сервиз в града ни. Нямам никакви проблеми с колата ,но я имам от скоро и искам да си я подържам само

    от един майстор. Някой ако знае хубав сервиз в Бургас ,на който да се доверя да сподели. Досега карах едно Рено Меган ,и съм обиколил много сервизи с него,но така и не съм срещнал майстор ,който като му кажа какъв е проблема и да знае решение. Всички само теории развиват и пробват на принципа "ако не е от това ,ще е другото" Писнало ми е от такива келеши. Моля ви ,ако някой знае добър сервиз в Бургас ,да сподели.

    Колата е Mitsubishi Space star 1.9DID 102к.с.

     

    Колега,такова животно у Бургас нема.

  13. А някой знае ли електрически какви напрежения има към тези 2 клеми и къде точно се намира зумера?

    Питам, щото отскоро карам Mitsubishi Space Star (DG0) 1.3 16V (DG1A) - 82 коня бензин и зумера ми работи, обаче звука му е много тих, а предната кола която карах беше със зумер с прекъсваем сигнал и беше абсурд да забравя фаровете включени. Иска ми се да направя нещо по въпроса, но не зная точно какво и как.

     

    Зумера е под волана.Захранването е 12V от габаритите.

    На снимкита е ограден в червено.

  14. Това реле(алтернатор реле)не е реле-регулатора на напрежение

    който е вграден в алтернатора.То се намира в кутията на

    предпазителите и релетата при двигателя.

    В руски сайт прочетох, че е съпротивление(около 50ом)и диод,

    свързани последователно(както е видно от схемата)

    Аз се заблудих,че е обикновено реле и затова питах за

    силовите му контакти.

  15. NOTE

    The alternator relay functions as a back-up for the

    flow of electricity to the field coil if there is a

    disconnection or damaged wiring of the charging

    warning light.

    С английския съм много зле.Това което разбрах е че

    това реле е алтернатива на лампата за заряд.

    Ако тя изгори да не остане акумулатора без заряд.

    На схемата се вижда,че използват бубината му и диод.

    Ако е обикновено реле не е ясно дали използват

    силовите контати и за какво.

×
×
  • Създаване...