Премини към съдържание

vanesok

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от vanesok

  1. Купих помпичка от автоморга в с.Българене /по пътя Плевен - Русе/.Извадиха ми две кашончета с помпички.За японските автомобили бяха долу - горе еднакви.Разликата е ,че бяха на два диаметъра на щуцерчето което влиза в казанчето.Понеже не бях сигурен купих си от двата вида по 15лв/бр. ,стана по-широкия диаметър.Не съм ги измервал.Но като копувате обезателно да са си с уплътнението.Буксите на всички са едно към едно,само гледайте изходния щуцер,да е перпендикулярен на смукателя,защото подпира в кората,но въпреки това успях да го натикам и за сега работи добре.

  2. Отворих тази тема,защото не съм запознат много добре с ABS-те.Това ми е първата кола с такава екстра.С устройството на автомобилите съм запознат от проблемите с които съм се сблъсквал и нямам никакви претенции за някви знания или умения над средното ниво.Не можах да разбера,какво накара някои от колегите да се накокошинят толкова!За ABS-а намерих литература и видях снимани тези дискове с зъби или шлици по периферията от които датчиците вземат информация.Вече ще карам спокойно - ABS-а не е само на дисковете. :drive:

  3. Благодаря за отговорите,но и вие както и колегите ми не сте много убедителни.Ще се опитам да намеря от руснаците ремонтна инструкция и там ще проверя. :icon_bye:

  4. Здравейте,съфорумници!Днес от колегите ми на работа научих нещо интересно,но не знам дали е вярно.Отвори се тема за ABS-те и се опитаха да ме убедят,че щом задните ми спирачки са барабанни,ABS-a там не действа.Някой има ли представа как работи,наистина ли е само за предните /дисковите/ спирачки.

  5. Не знам колко ще струва за Спейса,но след смяна на този вал /в по-голямата част от случайте/,се появяват проблеми,като-повишен шум,вибрации,трудно включване.Предполагам,че е заради различното износване на зъбите.За Примерата си взех кутия втора употреба за 170лв.Мисля,че това е по разумно решение,всъщност е и доста рисковано.Но от опит - не купувай нищо,докато не си абсолютно сигурен,че точно тази е повредената част.

  6. Честито и за много години,да ти е здрава количката,разходите по нея да са само за гориво и консумативи!Съветвам те да отидеш и да си измолиш радиото /ако разбира се си сигурен,че е оригиналното/,защото без него губиш част от опциите на дисплея.Ако нямаш книжка с описание на колата,потърси тук във форума има на български,там е описано всичко. :icon_thumbup:

  7. Здравейте,съфорумници!И аз имах проблем с чистачките.Посъветваха ме да си взема от така наречените "бананки".Очаквах за 10лв. на чистачка да е нещо що годе сносно-уви,пълна глупост.Контактуват само в двата края,стоят огънати като лък,трябвало да огъна рамото за допълнително усилие/по-силен натиск/ и т. н.,теглих им една майна и приключих.Почистих старите чистачки напръсках всички лагеруващи части със спрей против замръзване и сега са като нови.Шофьорската е дълга 53см.

  8. По принцип,да.Колкото е по-широка и по-ниска гумата е по стабилна,но всяко нещо е за сметка на друго.Този размер 195/55/15 е със 30-50лв поскъп от 195/50/15 и 195/60/15 при една и съща марка гуми.Другото е,че по широките гуми прилагат по-големи усилия върху ходовата част и кормилната уредба,това естествено води до по-бързо износване на някой части.А това,че километража няма да показва реално е бял кахър.За това е най-добре да се придържаме максимално до размера даден от производителя. Смятам,че с 205/55/15 задължително ще качиш бронята на тавана.Говоря за Спейс стар!

  9. Здравейте,съфорумници!Както писах по рано,отскоро имам Спейс стар и докато не съм му се нарадвал,искам да отстраня по вечето дребни забележки.Плафона в купето не свети и когато се опитах да го смъкна,ключето и част от плафона се разпиляха на дребни парченца-общо взето невъзтановимо.Знае ли някой,от къде мога да намеря такъв или подобен заместител.Плафона е по средата на тавана,а не варианта от към предното стъкло.

  10. Здравейте,Живко и Галя.Имам Спейс стар 98г.,а от предната ми кола остана комплект джанти с гуми 195/55/15.Монтирах ги на колата и установих,че на предницата няма обсолютно никакъв проблем,но отзад поради ширината им има вероятност при по-силен удар калника и бронята да опрат в гумата.Смъкнах ги преди практически да се убедя в това.Смятам,че максималния размер който може да се постави е 185/60/15.

  11. MITSUBISHI

    Tredia/Sapporo/Cordia---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    Starion/Galant/Carisma---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    Colt('88-'92)---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    Space Wagon---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    SpaceRunner/Lancer 1600---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    SpaceStar / GLX 4*4---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3m

     

    HYUNDAI

    Pony/Sonata---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    Lantra/Accept---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

    Atos/Stellar/S-Coupe---Централен Отвор-67---PCD-4x114,3mm

     

    :icon_thumbup:

  12. Колеги,наистина ли и маслото в скоростната кутия се сменя на определени километри или това е ваша прищявка.Не си спомням къде,но бях чел някъде,че маслото в нея е за целият й живот на експлоатация и се сменя само при нужда.На "Примерата" го смених защото повечето беше изтекло-смених семеринги на полуоските.И понеже бше зимата веднага почуствах разликата.Сутрин при студена кола скоростите започнаха да влизат трудничко.След като я покарам малко,си ставаха като преди.Та мисълта ми е,че тези масла дето ги наливат в завода не се пипат,но ако ти се наложи да го подмениш по някаква причина,тогава трябва да спазваш упътването за маслото което си налял.

  13. А аз си мислех,че оня ден съм сменил антифриза.Майстора разви пробката на радиатора и изтече има-няма 2 литра,когато го попитах не е ли малко,ми каза,че в блока има най много още литър.Добре,че долях само концентрат.Ще трябва да премеря тази точка на замръзване. :icon_hmm:

  14. Благодаря ви колеги,за бързият и надявам се точен отговор.Само да спре да вали,ще пропверя дали са там и какъв е проблема.Преди имах Primera и помпичката беше на същото място отстрани на казанчето,но нямах чистачка на задното стъкло и за това сега се двуумях за причините.Ще ви държа в течение щом стигна до тях.

  15. Здравейте колеги.От една седмица съм собственик на Спейс Стар 1.3 98г.,а от няколко дни и член на вашия /вече и моя/ форум.Отстранявайки дребни забележки се сблъсках с проблема,че не ми работи пръскалката на задното стъкло.При натискане на бутона,не се чува шум от помпичка.Предните пръскалки работят.Въпросът ми е две помпички ли са или една,някой имал ли е такъв проблем. :icon_crying:

×
×
  • Създаване...