Премини към съдържание

PlamenPetkov

Потребител
  • От него общо

    33
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от PlamenPetkov

  1. Яз тея показания за оставащи километри не ги гледам изобщо понеже не им вярвам.Светне ли си лампата си наливам и така в някой случай тоя борд лъже и може да ти изиграе много лоша шегичка :mitsu-smiley:

    Ама не гледаите борд компютъра.Засичаите само по лампата от светване до светване-ако е на равно,съм се убедил че е много точно.

  2. Моята беше светнала.......може би 7....8 км. градско и събра само 49 л....до капачката(буквално),сам а пълних!!!

     

     

    Аз моята я засичам от светване на лампата ,зареждам малко, за да знам че ще карам горе долу при същите условия и при следващото светване правя сметките.Ако го правиш на равен път и еднообразно шофиране (примерно магистрала ) резултата е много точен без да е нужно да пълниш резервоара.

  3. Един майстор днес ми каза щом спира тракането не се притеснявай, започне ли а е постоянно ще я отворим ?

     

    Колега , имах го същия проблем и ми беше малко притеснено , че може да се наложи ремонт по кутията, но се оказа че решението е елементарно.Както ти препоръчаха вече- смени маслото и всичко ще се оправи.

  4. :mitsu-smiley: колега, аз няма да се шегувам относно твоя въпрос ;) само като идея мога да те посъветвам да си смениш хидравличната течност и да обезвъздушиш добре системата и го направи сега докато е още студено и като се затопли времето ще видиш дали има разлика, мисълта ми е че това може да се дължи на въздух и стара течност.Нищо не ти пречи да опиташ,... :mitsu-smiley:

    Мерси за мнението . Аз се чудех дали да не го направя това нещо-кой знае кога е сменяна хидравличната течност.Някакви изисквания към течността да ме посъветвате.

  5. На майтап ме взехте ей :rolleyes: .Нямах предвид точно на место , а в нормалния случай-маневри или ниска скорост.При висока си е стабилен волана.Не ми пречи , че е по-лек , а искам да е такъв и през лятото , когато се втвърдява :yes3: .

  6. Здравей,бъдещ колега !

    Имам същата от година и съм напълно съгласен с мнението на колегата.Двигателят е много добър и икономичен , а става и за газ ,въпреки че аз не съм слагал.За бензиновата помпа наистина го имах и аз този проблем,но това не е сериозен проблем,още повече че ако не ти пука можеш и да си караш така.Иначе помпата ми излезе около 120 лева.Друго не се сещам да съм правил или да съм имал проблем. Багажникът е огромен , а колата е комфортна. За експертно мнение все пак е хубаво да си питаш специалист.Аз съм много доволен от нея и не мисля , че ще съжаляваш .

  7. Ако исакте, първо да смениш маслото и към новото да се сложи една добавка, която е на молидбенова основа ........след това като покараш малко и на студено ако не забелязваш тропане , значи ти се е разминало, но ако тропа, ще трябва да се отвори кутията

    И аз смятам , че така е най - удачно.Какво трябваше да е маслото -ако не се лъжа срещах по форума 75W80 или 75W90 и ако има значение марката, а за добавката някаква информация евентуално като пари и как да я намеря или поръчам.

  8. Здравейте.Използвам темата за да вмъкна и моя въпрос.От 1 година имам CARISMA 1.6 98 г.и миналата зима (като паднаха температурите)започна да се чува при запалване сутрин докато не е загряла,но не винаги шум,който в началото не можех да определя от къде идва,но после го локализирах към скоростната кутия.Шумът го имаше само докато е на свободна и натиснех ли съединителя изчезваше но и да оставех колата да поработи на празни обороти изчезваше след минута -две.Доста търсех по форума ,но когато открих че най-вероятно е лагер на първичния вал вече беше се затоплило времето и проблема изчезна.Понеже знам , че не е решен а и наближава застудяване да попитам какво ще ме посъветвате-дали ще си кара така или да я отварям кутията (не аз )при условие , че в момента дори го няма проблема.Между другото проверих маслото -като количество е добре , но цветът не ми харесва.Дали е добре да го сменя-ще забави ли евентуалните неприятности или си трябва ремонт?

  9. и аз го имах този проблем и се оказа в това проблема http://danijetta.snimka.bg/other/mitsubishi-evo-iv.487226.18046601 ако не ти е ясно ми пиши на л.с

    Здравей.И при мен е така и затова ми е интересно реши ли го проблема и как точно.Тази платка каква е ?

  10. А автомобила е ?? Предполагам GDI, но все пак.

    Пропуснах да кажа-не е GDI. 1.6 MPI 1998 г..Първо мислех , че са така коментираните повдигачи , но се оказа че не е с хидравлични (доколкото знам аз).А и не съм специалист , но ако са те само на празен ход ли щяха да се чуват.

  11. Здравейте.Ще използвам темата да попитам за моя проблем.Може да се каже че проблем с оборотите нямам,но има нещо много досадно което не мога да определя от къде идва и се съмнявам, че може моторчето да има вина.Значи сутрин като запаля и започва да се чува един шум като тракане или тропане -неравномерно и невинаги по един начин.Аз го определям че идва откъм дроселовата клапа,но не мога да съм сигурен понеже се чува доста отчетливо.Прави го само на празен ход и затова ако някой има представа от зацепването на моторчето(не съм го отварял още)да ми каже дали е възможно по принцип от него да излизат такива звуци.За по добра представа ви казвам че ако дроселовата клапа можеше да се удря в корпуса сигурно звука щеше да е същият.Проверявал съм TPS-а редовен е.А друг клапан някакъв от системата на празен ход да е възможно така да тропа?

  12. Аз се интересувах дали тези обороти са нормални . Сега вече знам че всичко е в нормата. Благодаря ви за отговорите.

     

    Добре , че отворихте тази тема-аз съм със същия двигател и ми прави абсолютно същото.Сега съм по спокоен.А при някой да се чува неспецифичен шум откъм двигателя докато става това повишаване на оборотите ?

  13. Повече от 10 мигания с равен интервал, значи няма грешки.......Няма смисъл да се брои до 119. Изобщо какъв е проблема, аз не видях колега освен че си решил да опиташ и ти с този вид диагностика. Пък и ако си откачал акумулатора преди това грешките се изтриват. За да пробваш дали системата работи вярно откачи примерно буксата на дебитомера, дай три пъти на контакт и после прочети грешките. Трябва да се появят грешки 12, 13 и 25......После ги триеш с откачане на акумулатора, но и да не ги изтриеш няма проблем.

     

    Не съм фен на "ръчкането " по колата без причина.Работата тръгна от странния шум откъм двигателя сутрин на студено.Според времето-колкото е по студено -по неприятен.В същото време и оборотите се вдигат, което още повече ме дразни.От нещата , които четох реших ,че най-вероятно са повдигачи,но се оказа , че моята не е с хидравлични. След това от майстор разбрах , че може да е и от обеднена смес поради неправилна работа, което ми звучеше не много понятно , но предпочитах да е от това.Реших да опитам да изчистя от мръсотията дроселовата клапа,но като видях колко маркучи са се поуплаших и свалих само датчика за положението и ,което беше безсмислено,понеже няма какво да му се оправя. А от тогава почна и да ми придръпва като се движа равномерно.Та затова реших да опитам с тази диагностика , но не ме огря :).

  14. Май грешките са ти повече от една затова се получава объркването......Първо трябва да се разгадаеш кратките и дългите импулси, паузите между тях и тогава ще стане ясно. Ако трябва остави автомобила на контакт минута-две лампата ще си мига и ще редува грешките, ще ги кара подред , като свършат ще ги почне от начало и така докато не се махне контакта.......Седиш, гледаш, броиш и ще стане ясно......Макар че така като гледам, ако имаш газова грешките са 11 и 41, т.е. ламбда сонда и инжектори, стандартните......

     

    И пак да кажа(ако не съм досега) този номер с четенето на грешките минава само при автомобили до 2000г. Ако е производство след това, най-добре хич да не се пробва.

    [/q

    Значи пак пробвах-първо пак мигна точно 119 пъти, после почна по нормално и съм склонен да ги приема за 14-едно около 1 сек. и след това 4 от около 0.5 сек..Не съвпада точно с упътването като времетраене и бих казал , че започва първо с кратките 4 а после с дългия импулс,но най-логично е да се приеме за 14. А иначе е 98 год. 1.6 и след като направих първата процедура и откачих клемата от минуса, след това се появи един проблем- пресецва по време на движение-като че натискам и пускам газта. Това дали ще изчезне след време (някъде пишеше че компютъра се адаптирал ).Пропуснах да спомена , че съм без газова.

  15. Към колегите.....Ако нямате наблизо сервиз които да разполага с диагностична апаратура(в което се съмнявам), има начин да се видят грешките и без апаратура....За целта внимателно разгледайте фаила:

    http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubish...0DIAGNOSTIC.pdf

     

    Стр.2 варианта с 16 изводната букса......Описано е как да се видят кодовете. В този фаил няма грешките за Каризма, но в случая е важно да се види номера им.....По нататък ще ги сравним с вярните тълкувания, от там ще стане ясно каква ще е борбата с проблема.

    За повече яснота относно разположението на изводите на буксата:

    http://www.obd-ii.biz/obd2_connector

    Важното в случая е първи крак да се даде на маса ......след това се подава на контакт и се броят миганията на лампата CHECK ENGINE по начина описан в по-горния фаил.

    [/quot

     

    Здравейте.мога ли да попитам по темата.Реших да опитам "ръчна " диагностика и аз и какво се получи.Направих както беше упътването и като се почна едно мигане на кратки импулси-аз преброих 119 но ми се видя нередовно нещо и повторих опита.Сега вече мигаха 4 дълги, пауза около 3 сек. и 1 дълго, след което се повтаря същото.Ако може някой да разчете или да предположи(40 ли е 41 ли или 14)

  16. Маслото не е догодено...

    Маслата за тази кола са 0W40 , 5W40 или 5W30...

    Ако знам , че ще се оправи-да му сменя маслото,но ме притеснява , че "тракането"(шума)идва като че ли по въздушния колектор,може би субективно го определям, но е може би около дроселовата клапа.Поне идва като че ли зад двигателя и с ръка на колектора там го определям.В тази връзка ми се струва и че оборотите са височки докато загрее-към 2000.

  17. Цената е супер,обаче доста време чаках докато се напълнят и спрат да щракат...........нищо не помогна с процедурите за обезвъздушаването им, въпреки че ги повторих 6-7 пъти поне...........което ме надвесва над мисълта че са некакви ментаци ама засега се държат стабилно ............. :icon_blush:

    Да попитам и аз .Само за GDI двигателя ли се прави тази процедура след почистване на дроселовата клапа или и за 1.6.Понеже май и моята е за чистене.

  18. Ако наистина е преди 2000г, автомобила ти няма хидравлични повдигачи, със стандартни регулиращи винтове си и в този случай трябва да се провери хлабината на клапаните (разбира се ако шума идва от там).

    [/q

    Доколкото мога да го определя идва някъде, като че зад двигателя и се усеща във въздушния колектор-като си сложа ръката на него и го усещам.

  19. Много е хубаво това масло... :icon_thumbup:

    Аз си сипах на Хондата, покарах я 2-3 дена и без да пускам обяви, дойде купувач, предложи хубава цена и сега нямам Хонда...

    :lol:

    Така че впечатления не мога да дам... :(

    Здравейте.Прочетох почти всичко по темата и понеже не съм сигурен как да реша проблема ще попитам за съвет. Наскоро си купих carisma 1.6 98 г. и преди да и сменя маслото нямаше шумове по двигателя.Между другото знам че звучи невероятно но колата по километраж показва 59 000 км. и колкото майстори я заглеждаха казваха , че може и да са реални.Това го казвам понеже като сменях маслото майстора ми предложи да сложа синтетика,понеже двигателя изглежда нов, но пък нали по каталог и дават 10w40 и накрая сложи полусинтетика ESSO. Обаче сега като захладня и почна да ми трака за няколко минути докато загрее.Това дали са повдигачи или маслото не е догодено?

  20. Единствено разликата е сцеплението с настилката. Лесното въртене на лед и трудното на сух асфалт се усеща на волана.

    А да попитам и аз за оборотите.Значи при загрял двигател и въртене на волана повишението на оборотите е в нормите дадени тук. Но забелязвам ,че откакто застудя и докато е още студен двигателя-2-3 минути оборотите се вдигат и до 2000 оборота при въртене.После като загрее си падат в нормите.Това дали е нормално и дали няма пръст и бензиновата помпа , която и без това мисля да сменям поради повишен шум.

×
×
  • Създаване...