Премини към съдържание

Nocturne

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Nocturne

  1. Малко дълъг стана поста, но пък надявам се полезен. :)

     

    Здравей,

    дълъг поуст, но много полезен наистина, за което много благодаря!

     

    1. Явно маслото се сменя, така и би трябвало да е. Щом са казали на 80 хил. км, нека да е толкова.

    2. Това е ОК, не се търси някаква страшна бегачка в завои, просто да е на прилично ниво. Имаше в темата писано, че не държала лесно прав курс, че трябвали постоянно корекции на волана, това така ли е?

    3. Аз съм страшно педантичен на тема тишина в купето и тропавния оттук оттам и в момента колата която карам ще я сменям, само защото сглобката ѝ е под всякаква критика. На паваж имаш чувството че ще се разпадне. Тя не е и с независимо окачване отзад като Eclipse-а, а с торсионна греда, но все пак това не значи че е нормално отвсякъде всички пластмаси да тропат.

    4. Според този отговор разбирам, че през това стъкло се вижда, но дотолкова че да видиш че има кола, но не и да различиш каква е... Това в БГ има не малко значение за поведението ти при шофиране и това дали трябва бързо да се отместиш или може да почака малко :D. Не ми допадат такива дизайнерски решения, които отнемат от практичността на колата и видимостта.

     

    Колата не е за мен иначе, за член на семейството ще е. Колебанията са между Mitsibishi-то Kia Sportage 1.6T 4WD DCT и Subaru XV e-boxer CVT.

    Като цената на Subaru-то с отстъпката която ни правят е около 10 000 лв. по-висока от офертите за другите 2. Отделно че то почти няма багажник и не върви.

    Аз съм Subaru фен, но в случая с този измислен "хибрид" тази цена не е оправдана според мен. То е колата която харчи най-малко, особено в града, а колата ще се кара най-вече градско. Но при тази разлика в цената този бензин кога ще се избие-никога.

    • Харесвам 1
  2. Здравейте,

    изчетох темата понеже се интересувам от покупка на Eclipse Cross.

    Интересуват ме няколко неща свързани с колата и ще съм благодарен на мнение от собственици.

     

    1. Някой поинтересувал ли се е дали БС предвиждат смяна на масло на CVT-to? Защото ако кажат че е "несменяемо" бих избягал с 200.

    2. Някой пишат че колата се държи много добре на пътя, а други че се накланя доста. Какво е поведението за SUV (нека не се сравнява с лека кола)?

    3. Ако се кара на едър паваж от типа - пътят към хижа Алеко от Драгалевци, има ли тропания на пластмаси в купето, как е сглобката?

    4. Разделението на задния прозорец на две части пречи ли на магистрала да виждаш каква кола се движи зад теб?

    При маневриране този прозорец няма значение, защото човек използва камерата и страничните огледала, но при движение си трябва централно огледало, за да виждаш назад.

    • Харесвам 1
  3. TOYO PXCF2-SUV 98V

     

    Карам в момента със споменатите Toyo. Не бих ги препоръчал определено. Доста спъват колата и не седят добре в завои. Управляемостта като цяло е на ниско ниво.

    Нивото на шум и на комфорт е на средно ниво.

     

    Догодина ще ги сменям и най-вероятно ще избирам между:

    Uniroyal Rainsport 3

    Nokian Line

    Pirelli Scorpion Verde.

     

    за които съм чувал само добри неща. Pirelli-то съм го карал, но на друга кола и е доста добре.

  4. 4. Хидравлика волан Special power steering fluid, Dia-Queen PSF 1л към 22 лв

    Поздрави

     

    Хидравличната течност за тази кола по книжка е ATF Dextron III. Поне така пише на моята и такава ми сложиха и в сервиза.

    Става въпрос разбира се за 2.0 DI-D 140hp.

  5. Този сервиз в който сте ходили дали започва с "ру" и завършва на "ин"?

     

    Според мен отидете за второ мнение при Пламен (във форума е с ник DJ tymbi)

     

    Не, сервиза завършва на "нев" на Шипченски проход. Не този в Студентски. :D

  6. Здравейте колеги,

     

    понеже не намирам еднозначно мнение в темата, а изглежда имам същия проблем-ще помоля за съвет. При мен светна check engine-а, а при диагностика откриха 3 грешки (грешка от турбото, изгоряла свещ и грешка в EGR клапан). С оглед на описаното по-горе вярвам, че точно заради този клапан свети лампата. В сервиза доста ме разочавораха и не смятам да го посещавам отново. Предложиха ми да ми направели Carbo почистването и да ми сложат добавка... Това има ли ефект или не е друга тема, но е несериозно като единствена констатация по проблема.

    Помолих да ми кажат цена за сваляне/почистване/монтаж на EGR клапана с оглед на местоположението на същия в тази кола, тя е 100лв. Нов този клапан струва около 240лв. Въпроса е дали това ще има ефект или наистина проблема е с дросела, който вече е към 500лв. без монтаж... Не мога да отделя толкова средства в момента, за да карам по системата "проба-грешка" и да сменям чаркове наред. А и вече с тези сервизи, не знам къде да отида. Човек понякога по форуми от разстояние получава по ценни съвети отколкото от някой "майстор" дето му е все тая за твоята кола.

    Разбира се, става въпрос за Outlander 2.0 DID от 2008 на 137к км.

  7. Здравейте,

     

    имам следния проблем и ще помоля ако някой собственик на Аутлендър след 2007 се е сблъсквал да сподели инфо.

     

    Шарнирите са ми разбити отпред и двата. Има огромен луфт и са за належаща смяна. Проблема е че в Балкан Стар ми казаха, че на някои коли шарнира и носача са едно цяло и не могат да се сменят поотделно. Аутлендъра бил една от тези коли. И естествено ми предложиха 2 нови преди носача и цена от 470лв. на бройка...

    В Ратола същите оригинални носачи са 410лв., но с монтажа ми казаха всичко 970лв. И пак е много!

     

    Наистина ли няма как да сменя само шарнирите без носача и какви неоригинални алтернативи на носачи мога да потърся?

  8. :icon_thumbup: Колега Nocturne, очевидно не си стъпвал в Кади еле па с описания мотор ,щом казваш за турбо тупка... :icon_clap: Турбо яма има при Л200 порди простия факт ,че турбинката не е VGT, и работи on-off. На Outlander-a може и турбината да не е VGT ,няам ,незнам дали е така.Затова посочих какъв е мотора и то само за сравнение.Аз си ги карам и 2 те коли с кеф и съм доволен.

    Разход викаш :) Май много Ауто Билд четем и то през редовете.Аз от 4.9-5.1-5.5 (6.5 градско ), нафта на 100 км не се оплаквам.За купе тежко почти 1700 кг.

     

    Аз ще кажа аман от комплексари със селски мнения, рядко отговарям на малоумни нападки междувпрочем.

    Който от каквото е доволен да си го кара и да му върши работа.

     

    Само за протокола DJ , говорим за дизелак, срещу бензинка :) Ясно е ,че бензинката мърка по тихо :) :drinks:

     

    - цензура -

     

    TASSO: Колега, придържай се към приличния тон на форума, без да обиждаш останалите колеги. Всеки има свое мнение и предпочитания, така че нека ги уважаваме! Искрено се надявам да не се налага да цензурирам отново твой пост.

  9. Единственото което са икономисали от Митсубиши при Outlander-а преди фейса са ужасните пластмасти на ''по-невидимите'' места.

    Също кофти колани, стърчат шевове... топка на скоростния лост-тотално захабена, не се чете вече коя скорост на къде е. Пластмастите в багажника също са зле.

  10. :) Шума не идва ли да рече ,че японците пак,отново,за коий ли път са икономисали шумоизолацията...не се научиха тия хора и това си е .

     

    Поне на Кади-то шума е в пеиемливи граници..нищо за отбелязване. За да стане ясно за какво пиша ,говоря за 2008 BMM PD140 2.0 140 к.с с 320 Nm,6 speed.

     

    Ако го ръчна по педала..се изправя на задни гуми. По скоро трабва да разглеждаме нещата какво не са направили от Митсубиши.Колкото до маслата знаем ,че българина е силно склонен да е...ва майката на всяка техника .. е с Диона Супер не става :) DPF ще изреве.. :icon_angel:

    :mitsu-smiley:

     

    - цензура - Какво са икономисали от Митсубиши бе, те трябват да сложат шумоизолация на S-class, за да не се чува този мотор. Брутално шумен, особено зимата, с огромна турбо дупка. Единствен плюс е нормален разход, приличен, но в никакъв случай нисък.

     

    Ходих тази седмица на диагностика за проблем с турбото, спира по време на движение, на баири при продължително каране. Ходих на диагностика в сервиз ЮВЕ, на Симеоновско. Казаха че турбината е много зацапана и пълна с нагари или нещо подобно и не дава правилно налягане, понякога при зор пренадува и компютъра я изключва, за да не отиде тя, а понякога дава по-малко налягане и затова нямам тяга при изпреварване. Казаха че трябва да се разглоби цялата и да се почисти, което ще ми струва не малко пари. Но сервиза ми го препоръчаха като най-добрите диагностици и изглежда си разбират. В понеделник ще се прави въпросното разглобяване на турбото и ще кажа има ли разлика и какво мисля за сервиза.

  11. ...........аз кога говорех преди има няма 4-5 години.........никой не ме взе насериозно........

     

    Не съм си избирал аз колата, в момента така да се каже ми е дадена да я карам, не е точно моя.

    Иначе никога нямаше да избера ръчка и с толкова малко коне, за това купе.

     

    Btw, май намерих въпросната мултимедиа http://www.pazaruvaj.com/avto-multimedia-c3637/pioneer/avic-f40bt-p99447185/

    2 бона ако е тази. :D

  12. Този Pioneer изглежда много добре. Ако е цяла навигация/DVD с голям екран пасва да, аз имах предвид че обикновен player няма да пасне.

    Цената обаче на този от снимката е доста висока със сигурност.

     

    Днес пак направи номера с турбото. Само че май не е маркуча, защото след като спрях, изгасих и пак запалих се оправи. Но е абсолютно същото като резултат, турбото изчезва в движение... И 2та пъти се случи на дълъг път, на баир. Не съм и давал зор, със скорост около 100км на 5-6 предавка. Супер странно... Ще се ходи на диагностика май, определено има проблем и той е опасен. Може да се случи при изпреварване, не ми се мре заради такава глупост.

     

    Най-скапаното нещо в колата е този двигател. Не стига че не върви и шуми като трактор, а и това... тия от ВАГ са най-омразната ми компания.

  13. Ами да, този двигател е на ВАГ и всеки 2ри VW е с него, доста масов и лесен за чипване.

     

    Да, определено пищялките са най-слабата част от саунд системата на Rockford. Трагични са, но не ми се сменя цялата система определено, това са нов приемник, нови колонки и цялата работа ще струва сигурно накрая около 1000лв. и на мястото на оригиналния player ще седи радио което по никакъв начин няма да се вписва в интериора на оригиналната централна конзола на колата.

    Но ако се прави, няма да е Piоneer, аз съм много доволен от Alpine, а има и други много добри марки като Clarion, Hertz и т.н.

     

    Btw, сега съм в Гърция и докато идвах насам колата отнова направи един проблем, който вече започна много да ме дразни. Винаги се появява на дълъг път, а той е че турбото спира да функционира, мъркуча на турбото се вади и до София се кара без турбо, което е уникална мъка. Понякога обаче както сега, след гасене-палене (рестарт) се оправи. В митсубиши казаха, че не можели да решат проблема, просто мъркуча се вадел понякога и като станело да съм идвал да го слагат. Аз им обяснявам на тези кретени, че това е ужасно да ти се случи далеч от родното място и че трябва да намерят начин да го захванат по-добре или на да намерят техническо решение, за да не се получава, но те не направиха нищо.

    Не виждам този проблем да е обсъждан тук, не вярвам само при мен да го има?

  14. По точка 1 - с навигация ли си?

    По точка 2 - вместо чип защо не помислиш за Pedalbox? Хората от немските форуми са доста доволни що се касае до елиминиране на турбо дупката...

     

    1. Без навигация съм. Instense+ мисля че е оборудването, предпоследното преди Instyle. Просто обикновен RockfordFosgate какъвто има в Лансъра, само дето при Лансъра има изход за Ipod изведен, а при мен дори това няма.

     

    2. Не бях чувал за Pedalbox, предполагам имаш в предвид това http://www.pedalbox.com/as. Не харчи ли доста повече гориво така? Няма и кой да го сложи тук, поне официален дилър няма, трябва да се поръча и отделно да се монтира и ще излезне около 600лв.

  15. Привет,

    Вече от няколко дни се радвам на автомобил без никакви вибрации в задвижването :)

    Закарах колата на едно момче във Казичене, много го хвалят по други форуми /vw/, оснвоно се занимава с изправяне, боядисване,никелиране, баланс на джанти и всичко около това. Каза, че е често срещан проблем това с толкова малка разлика в диаметъра на отвора и общо взето е рутинна процедура разширяването на отвора и направата на втулки. Оставих му я сутринта и вечерта вече беше нова кола :) Минах вече около 700-800км. и нямам никакви забележки :)

     

    Понеже и аз мисля да слагам неоригинални 16ки следващата зима и прочетох цялата тема. В доста голям филм си се вкарал и се чудя дали да го предприемам този ход.

    Зимните ми гуми са за смяна, а 4 нови 18ки струват колкото 4 гуми с 4 джанти 16ки и ми се иска да е по проходима и да вози малко по-добре + да имам 2ри комплект джанти за по евтина смяна.

    Та..разбрали колко точно мм трябва да е централния отвор на джантата, за да знам ако търся?

  16. Здравейте,

     

    от известно време карам Outlander II с ''най-хубавия'' двигател :D

     

    Не искам да пускам 2 теми въпреки че имам 2 коренно различни въпроса.

     

    1. Така нареченета премиум система RockfordFosgate, за мен звука е доста далеч от истината, но ми казаха че не могат да се сменят колоните по нея без да се смени самото радио, поради някакви технически електричарски причини. Но по-лошото е че колата е 2008 и с уж по-скъпа sound система, а няма USB вход. В Toyaga ми казаха че такъв adapter за моята кола е около 280лв. Което са си доста пари. Въпроса ми е някой слагал ли е подобен, за какви пари, откъде?

     

    2. Този двигател както всички знаем има огромна турбо дупка и движението на 1ва и 2ра предавка си е направо мъка. Знам къде слагат хубави чипове, digitaltuning.bg, но там цената също е невероятна.

    Някой да е слагал чип и да има впечатление на този двигател струва ли си и да препоръча някоя читава фирма?

×
×
  • Създаване...