Премини към съдържание

baianto_83

Потребител
  • От него общо

    97
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от baianto_83

  1. Здравейте на всички, от месец съм горд собственик на грандис.

    Колата е лукс испълнение с кожа и всички екстри ,преди седмица и сложиха газ Landarenco и съм много доволен, но започна да се чува странно скърцане отпред и то най много когато минавам през легнали полицаи може ли някой да ми каже от какво може да е това ако е имал същея проблем благодаря предварително.

    Също искам да попитам за автомата как е като подръжка и има ли някакви особенности.

    Ако скърцането се чува зад таблото, танпон на макферсона.

  2. .....клемореда е проблем, опитай се следващия път ка "нишо не стане" да завъртиш малко по силно ключа ,с по голяма сила,но внимавай да не го счупиш че лесно се чупят ...ако така стане и стартера завърта, значи си търси нов клеморед, не са скъпи....

    Благодаря, ще пробвам и ще пиша резултата.

  3. Здравейте, колеги имам проблем с палене то. Автомобила е Грандис 2.4бензин,при първоначално стартиране няма проблем - пали от първия път, но след това вече не пали. Въртя ключа и нищо не се случва-вадя ключа, пъхам го обратно, пали. Понякога става и без да го вадя само с връщане. Някакви идеи.

  4. А какво трябваше да ти кажат, че е за смяна, та да не си тръгнеш веднага ? :D

    Тампоните, лагерите и тарелките на тази кола не са от най изчислените и напълно е възможно да са прави за тампона хората.

    Колега днес ходих в сервиз с добро отзиви във форума и ми казаха,че проблеми с окачването нямам ,хлопането било от износени рамена на чистачките. Та би ли ми дал съвет как да проверя сам лагера на Макферсъна?

  5. Здравейте! Аз също съм от Бургас и искам да попитам къде си карате Грандисите на ремонт? Ходих в един сервиз защото имам едно тропане отпред в дясно,казаха ми че е за смяна тампон на Макферсън и веднага си тръгнах.

  6. Продавам 17" 5х114.3 TOORA с нова графитена боя с много металикови частици.На слънце са уникални!Джантите са прави,боята е нова,не са карани след боядисването.Средата на джантата е прибрана и стоят много красиво.Имат 4броя оригинални капачки.Цена 499лв без коментар.За повече въпроси най-добре се обаждайте на 0887-540-119.

    Ето и снимка: http://store.picbg.net/pubpic/87/B1/009803e496fc87b1.jpg

    Здравей! Интересува ме дали стават за Grandis?

  7. Колеги , един глупав но за мен съществен въпрос :Как си почиствате каналите за оттичане на вода под предния прозорец? Днес се опитах да го направя но неможах.Свалих пластмасовата решетка пред прозореца да почистя , но достъпът е много ограничен ,а има кал и листа.Благодаря за помоща предварително.

  8. Колеги използвам темата да се оплача и да помоля за съвети.Колата ми е Галант 2.0 136 к.с 1997 г. комби,с ГИ Фобос,а проблема ми е ,че разхода е 13-15 на 100км смесено каране.Ходих при Човека който ми я слага,върза я на комп. казва че всичко е добре и сместа е даже малко по-добра от на бензин.Преди това ходих защото имаше едно придърпване точно на 2000 об.,след като смених ,свещи,кабели(лули),възд. и филтрите на ГИ ,ходих и малко ми обогати сместа и резултата е 13-15 разход.Каза ми че ако продължава така ще сменям бубините.Та питам аз Възможно ли е от неизправни бубини да гори така?Как да ги диагностицирам сам мога ли и ако ли не на комп. диагностика ще покаже ли че бобините са за смяна? :icon_hmm: :icon_hmm: :icon_hmm:

  9. А какво по-точно са накладките - казваш че си ги сменил? Вече ти споменах, че съм виждал/пробвал едни накладки от Евро07, с които няма начин да спреш като хората (за щастие не на моята кола естествено)...

    Накладките ми са Акебоно,но тези накладки са на около 2 години,минали са вече 3 прегледа от които 2 успешно и един както казах неуспещно.

  10. Прегледах отново спирачната система за този проблем,дисковете са с дебелина 1 см. накладките са наред,течност стига до цилиндъра и няма въздух,цилиндърчето се движи....чудя се възможно ли е да е от този "разпределителен клапан"който е след АБС-а и се намира под него в коша на двигателя.Някой може ли да обясни ролята на този клапан?

  11. На един приятел така му направи на последния преглед при сменени задни дискове и накладки .. обаче той не я кара много и колата си поседява пред тях. След това я изкара едни 100км из града и при втори преглед всичко си беше в норми .. освен това накладки си сменил, но задните дискове не казваш как са. Свали ги долу и ги огледай отзад за шупли ръжда .. както и ги измери със шублера .. по спомен допуска беше минимум 9мм - под 9 ако са са за смяна ..

    Не съм ги мерил но изглеждат добре нямат язви и такива работи,а пък що се отнася до карането колата няма ден в коъто да не е карана.

  12. 1. Не мисля че Галанта има кантар. Не е ясно в какво състояние са ти дисковете и накладките. Според мен ако дисковете и накладките са нови сменени с читави такива (щото има едни накладки в Е07 които няма начин да спираш с тях) и си 100% сигурен в обезвъздушаването, трябва да се види на проблемните колела какъв дебит прави помпата - да няма запушване вследствие корозия от несменяна сп. течност и/или много седене или самата помпа да не прави налягане или да смуче въздух и също така спирачните маркучета ако са се раздули.

    2. Щом го прави в завой и то в точно определена посока, външен кормилен накрайник според мен. (ако го смениш, после на реглаж предница, нали знаеш).

    Накладките са нови,аз съм ги сменял заедно с предните и като направи проблем съм обезвъздушил системата.Интересното е че от тогава съм ходил няколко пъти да минавам преглед и не е имало проблем -до сега.

    Благодаря за съвета.

  13. Колеги след дълга командировка извън града се налага да се захващам с ремонтите по Галанта.

    1.Имам проблем със задните спирачки-и двете колела не спират доказано на валяците-свалях апаратите буталата се движат няма течове водачите съм ги изчисти и пресмазал и пак същата работа.Бъзможно ли е проблема да е от така наречения "кантар" ?Да е корозирал и да не дава нужното налягане?

    2.Имам едно странно потропване отпред в дясно като завивам на ляво и в същото време минавам по неравности.Когато карам на право потропването го няма.Предполагам правия носач?Прав ли съм и как се диагностира?

    3.Трябва и ролка да сменям ,че при първоначално запалване на двигателя се чува страшно свирене за около 10-15 сек.Колко горедолу струва ролката на хидравликата и климатроника?

    4.Искам да попитам и нещо друго.При правилна работа на климатроника,каква е най-ниската температура която се отчита на духалката-приблизително?

    Колеги, колата е Галант 97г. 2.0 бензин 136к.с.

    Благодаря предварително за помоща! :D

  14. Моля всички които имат възможност да дойдат да пишат дали имат възможност за промяна за неделя за 17.00 на Гролша в морската.

    Да може днес да решим че да се знае и всеки да има време да си го планира.

    Неделя става . Други ...? :icon_thumbup: :icon_thumbup:

×
×
  • Създаване...