Премини към съдържание

manol

Потребител
  • От него общо

    328
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от manol

  1. За отпред: Meyle, BluePrint - аз съм доволен.

    За отзад не намерих нищо друго свен Febest, което да е налично или с доставка, и това не тамо у нас - тъжно, но факт. Ако може рециклиране мисля е по-добър вариант. На мен обаче ми върнаха едните от задните - не могли, нямали такъв тампон или нещо подобно беше преди 2 г. някъде.

    Важно! Затягането се прави на пуснат автомобил - в работно положение!

    П.П. (Онлайн) Магазините в последно време тарикатеят и се опитват да мамят. Например, зарибяват те с "добри" цени, после го се оказва, че го няма, предлагат ти уж "същото" на друга малка на "същата" стойност и качество, но всъщност ако провериш е по-евтино от твоя избор (и често по-нисък клас продукт). Друг пример,  казваш им, че на друго място даден (като цяло не скъп) артикул е с 50-60% по-евтин, и изведнъж се оказва "грешка" в системата...

  2. Търся супорт за преден спирачен апарат (Front Brake Caliper Bracket) от Legnum / Galant VR4;  Lancer EVO 4-9 (и може би още някое друго Mitsubishi): MR249963. Междуболтовото разстояние е 160mm. Важното е да са запазени каналите за водачите, т.е. да нямат луфтове и ръжди в гнездата! Външният вид не е от значение.  

  3. Сори, колега, продавам цялата кутия заедно с ЕКУ-то. Не ми се иска да я разкомплектовам.

    Разбирам... все пак, каква е цената за цялата кутия? Кой е номера на кутията, какво е състоянието? Някаква история как е поддържана?

  4. При оригиналните има разлика в ъгъла, под който е набита средната втулката на носача (отвора не е перпендикулярен на носача), при алтернативни съм срещал този отвор и съответно втулаката да са перпендикулярни на носача.

    По принцип изместването от перпендикуляра е малко и е възможно и да не окаже голямо влияние, но все пак за да направят така, явно от Мицубиши са имали нещо в предвид.

     

    Точно при мен се получи смачкване на тампона в средната втулка и при преминаване през вдлъбнатина/издатина, дори и гладка, но с по-висока скорост, се чуваше не-силно изразен гумено металически звук - няма как да е от другите две страни сподед мен. Не съм сигурен дали са били монтирани правилно и/или са отворите не са отговаряли на OEM изискваанията. Meyle-то си ги монтирах сам и съм сигурен, че спазих L/R и засега нямам ядове.

     

    П.П. при "калпавите" някак си средната втулка стоеше на криво, може би заради неспазване ъгъла или объркани L/R...

  5. Смени марката,аз също преди месец го смених моя Ямато, еми не са достатъчно качествени. Сложих Meyle, да видим те колко ще изкарат.

     

    Yamato прави - единия 6 месеца и шарнира заскърца, другия още 6 м и тампоните станаха на мек пластелин.

    GMB прав (след като първото Yamato се предаде) изкара само 6 месеца и беше по-зле от Yamato-то - при по-сериозна изпъкналост на пътя, вилицата направо чукаше във втълката на тампона.... no comment...

    Смених я марката. Сложих долни прави Meyle и горни TRW. Все още се чудя какво да правя с кривите, че тампоните им са сцепени вече... мисля да ги рециклирам и да сложа хубави здрави тампони, даже се чудех дали да не е полиуретанов, например на TedGum или някоя др фирма. Приемам предложения :)

     

    П.П. Чудя се колегите с VR-и какви носачи ползват. Като търся за Galant VR/Legnum (EC5A/W) в каталозите излизат Lemforder, Феби за по 5-6-700 лв по-скъпи и от оригиналните. А като търся за Galant EA5A излизат и по-евтините предложения...

  6. Здравейте,

     

    Продавам джанти метални 15-ки 4 х 114,3 заедно с тасове. Снимки ТУК

    Не ги ползвам, и през лятото и през зимата съм с 17-ки.

     

    Цена 110 лв.

     

    Местоположение: Смолян

     

    При интерес пишете на лично съобщение или тук в темата.

     

     

    Поздрави,

    Манол

     

    Продадени

  7. Обратна връзка след година на употреба (и за мое съжаление мъки около монтажа на маншноните - оказа се едниния бе монтиран малко навън и след всяко затягане след известно време се издърпва леко и започва да пропуска грес и да я пръска върху меката връзка на колектора :icon_crying: ):

     

    • Текущо състояните - като нови!
    • Особеност при монтаж - както винаги, изисква се внимание! Да се обезмаслят леглата на маншона и с нова хубава лентова скоба да се стегне много добре.

     

    От разговор с фирмата производител разбрах, че по твърдост черните маншони наподобяват стандартните гумени, но в пъти по-издръжливи на масла, температура и други вредни влияния. Нямало проблем при стягане да се скъса. Жълтите са били доста по-твърди за приложения в съзтезателни/рали автомобили.

  8. Това е ясно с оригиналния номер, така и купувам части. Въпроса беше за доволни от определена марка пружини след години на "тестове".

     

    http://kyb-europe.com/catalogue/

     

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif

    Аз съм с (леко спортни - малко по-твърди и с около 3 см по-ниски) пружини Тайн и ам-ове (спортни) на Каяба вече около 4 години и около 100К км изминати с тях по нашите "хубави" и "равни" пътища. Видимо приклякане на задницата или вирване на предницата няма. Като усещане си е същото както след разработването им :plane:

  9. Здравейте,

     

    Преди 2 години сменях двата предни долни прави носача Yamato. Тази ранна пролет десния заскърца сериозно в шарнира и отново го смених. Сега и двата излгежда са за смяна, пак...

     

    Нормално ли е:

    • След монтаж при нормална натоварена позиция на колата (не вдигната на крик), вилицата на амортисьора буквално да смачква средния тампон на носача?
    • На десния, скоро сменен, тампона откъм моста очеведно да испуска и "разклеква" предницата, само след няколко месеца, водейки до прекомерно износване на вътрешната страна на гумите (вече за изхвърляне)?

     

    Снимки: ТУК

     

    Каква е процедурата по правилното монтиране на носачите? Кога се прави фиксиране и финално затягане? Неща, за които все повече нямам никакво доверие на майстори и сервизи.

     

    Пояснение, винаги след ремонти по окачването минавам на цялостен реглаж. Колата не дърпа наляво или на дясно. При по-силно спиране от висока скорост се чува бучене от гумите. При рязко ускорение след около 70 км в час (от 3-та на 2-ра и газ), предницата тресе. При ускорение на магистрала тресе между 80 и 120.

     

     

    Поздрави,

    Манол

  10. Не разбирам в какъв смисъл кой ме е накарал?!?Сам реших да ги сменя,имам колега,който има познат,занимаващ се с доставка на части за коли и чрез него поръчах,уточнявайки модела,годината,киловати,коне,комби и т,н

     

    Ето и линк към сайта на фирмата за тези пружини-https://webcat.zf.com/?SPR=4

     

    За тези критерии (като за моя галант):

    1. vehicle category : passenger car

    2. manufacturer: MITSUBISHI

    3. model list: GALANT VI (EA_)

    4. type : info

    2.5 V6 24V (EA5A)

    Engine capacity : 118 kW / 160 HP

    displacement : 2498 ccm

    model year : 09/2000 - 10/2004

     

    Ми показва:

     

    SACHS 996 836

    • Fitting Position : Rear Axle
    • for vehicles with standard chassis, for vehicles with increased ground clearance
    • Model year to : 05/2003
    • Outer diameter: 114 mm
    • Length: 411 mm
    • Diameter [mm]: 10

     

    и

     

    TRW JCS490

    • Fitting Position: Rear Axle
    • Thickness/Strength: 10 mm
    • Length: 411 mm
    • Outer diameter 1: 114 mm
    • Weight: 1,6 kg

  11. Здравейте,имам проблем със задните пружини,преди 2 седмици забелязах,че отдясно е клекнала доста,ходих в 3 различни сервиза и всички казаха,че е от пружини,едната била омекнала...та реших да ги сменя!Поръчах 2 брояpost-20662-087710800 1532941635_thumb.jpg След смяната,колата клекна много,а натоварена при преминаване през легнал полицай или по-големи неравности,направо я чувам как стърже отзад,иначе не поднася,стабилна е,добре си вози,но все пак....къде е проблема според вас?И още нещо,възможно ли е след термична обработка на старите пружини състоянието им да се подобри?

     

    Нямам представа дали тези пружини са за твоята кола и модел. Самият факт, че е "паднала" след смяната, ме сасочва, че може би са по-меки от нормата. Сменял съм и 4-те на моя галант без никакъв проблем, но с японски - Tein. Потърси характеристиките на тези пружини, които си сложил и сравни с оригинални или заменяеми на KYB.

     

    За скърцането на задницата при преминаване на легнали полицаи е писано в темата - тампони на носачи на задницата, обикновено тези по диагонал от колелото към купето - след скърцането следва прословутото "клатене" в името на темата.

×
×
  • Създаване...