Премини към съдържание

msgb

Потребители
  • От него общо

    18
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което msgb е написал

  1. msgb

    Странен проблем?

    Сори,но нещо не се закачи снимката.Ще пробвам отново!!
  2. Колеги,необходима ми е помощ! Колата е Galant с двигател 2.4 GDI.Преди няколко дни(петък 24.08.12г.) се качвах до хотел Мальовица.На тръгване от София заредих резервоара догоре с бензин 95 от ЕКО.Времето беше доста горещо и когато се качих горе от двигателния отсек доста силно замириса на бензин.При огледа забелязах,че от свободния край на "U" образния гумен маркуч(виж стрелката на снимката)доста силно духа бнзинови пари.Отворих капачката на резервоара и от там също излизаха горещи пари смесени с капки бензин под доста голямо налягане.При прекратяване на "духането" от резервоара,колата угасна от само себе си и не запали докато не затворих капачката .По субективно усещане колата беше загряла повече от друг път,въпреки че стрелката на температурата на водата си беше в нормално положение.На следващия се прибрах в Бургас без каквито и да е проблеми.В следващите няколко дни карах колата средно по 30-40км на ден градско и също нямах проблеми,но прецедента си е прецедент.Доста мислих по случая и имам някои предположения,но не искам да ги споделям(засега),за да не повлияя на евентуални мнения от вас.Следващата седмица ще пътувам до Гърция и искам да съм сигурен,че по двигателя(4G64) всичко е наред.Ето защо имам три въпроса: 1.От коя система е този елемент (черната кутия приличаща на филтър)? 2.Свободния край на "U" образния гумен маркуч не трябва ли да е закачен някъде и ако ДА то къде?(Аз не можах да видя къде) 3.Нормално ли е от този край да "духа" и то бензинови пари?(според мен НЕ,че то така може и да се запали и изгори автомобила-майната му на него,ами хората!!).
  3. msgb

    SOS спирачни дискове

    Този метод вече го изпробвах.Инструмен-чук с тегло 1,5кг.Резултат-zero.Все пак благодаря!! P.S Не мога да намеря линка с каталога за резервни части за Галанта.Искам да видя да на би да пропускам нещо при демонтажа,въпреки че едва ли.Ако някой го има(линка де),нека го постне.Благодаря предварително!!!
  4. Дойде време за смяна на спирачни дискове.Задните ги смених без проблем за около 25-30 минути.Предните обаче се закучиха-не мога да ги демонтирам.Свалил съм целия спирачен апарат,скъсах вече няколко болта М8 с цел "отцепване" на диска от главината.Стария диск вече е "убит от бой",но резултат няма-не мърда даже и с 0,01мм.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем,да помага плииз.Ще бъда много благодарен на всякакви съвети,ако са проверени на практика(греене,рязане и т.н.).Чудя се също така,дали има опасност за другите елементи на задвижването( полуоски,лагери и т.н)при по-сериознз интервенция(разбирай по-голям чук).
  5. msgb

    Отзиви за масло

    На бутилката пише,че е произведено в Germany.А производителя кой е?
  6. msgb

    Отзиви за масло

    Ами например такава SAE Grade 5W-30 Viscosity, ASTM D 445 cSt @ 40C ??? cSt @ 100C ??? Viscosity Index, ASTM D 2270 ??? Sulphated Ash, wt%, ASTM D 874 ??? HTHS Viscosity, mPa•s @ 150C, ASTM D4683 ??? Pour Point, єC, ASTM D 97 ??? Flash Point, єC, ASTM D 92 ??? Density @ 15єC, kg/l, ASTM D 4052 ????
  7. msgb

    Отзиви за масло

    Дойде ред да сменям маслото на Галанта.Мисля да му сложа DIAMOND EVOLUTON 5W30 ACEA A3/B4,но никъде не можах да намеря технически характеристи или спецификация за него.В Ратола Бургас/които го продават/ също не можаха да ми кажат нищо друго,освен че "става".Колата е Галант 2.4 GDI 150к.с 1999г на 160000км. Молбата ми е:ако някой има мнение или преки впечатления от уптреба на това масло на такъв автомобил,нека сподели.
  8. msgb

    масло за GDI

    Колеги,според вас това масло подходящо ли е за 2,4 GDIдвигател?Ако някой го е ползвал,нека сподели. RAVENOL Hypersynth HPS SAE: 5W-30 API: SM /CF ILSAC:GF-4 ACEA: A3, B4 Хидрокрекингово моторно масло на основата на полиалфаолефини за бензинови и дизеловите двигатели с и без турбо пълнене, включително и на двигатели с непосредственно впръскване на горивото. MB 229.3, BMW Longlife-98, VW 502 00 / 505 00. Porsche
  9. Здравейте колеги! Търси се читав бояджия(и тенекджия де) в Бургас.Преди няколко дни един съсед(дето е природно тъп)забравил да затвори прозореца на остъклената си тераса при силен вятър.В резулта джама се изсипа върху предния капак на галанта.Молбата ми е:ако някой може да ме посъвтва за читав сервиз извършващ такива услуги.Както е известно преден капак кит не държи(поради температурните разлики),така че ми трябва баш майстор.
  10. А пък аз питах за катализатора....ама нейсе!?
  11. ОК, ама де го този специалист?А 2-3 коня повече?...те и тези 150 са ми артък.А като стана дума за коне,какъв данък плащате за вашите Галанти?Защото на мен ми сложиха 340лв.и ми струват множко(то като трябва да даваш-все е много,но все пак...)
  12. Здравейте колеги, Днес, както си карах Галанта по "чудесните" бургаски улици и хоп нещо тропна отдолу.Гледам на огледалото-камък,горе долу колкото юмрук.Дотук нищо лошо,ама като слязох чувам отдолу пърпориии!Качвам се на канала-охоо на катализатора(общия след съединяването на двете тръби)дупка.Той(катализатора де) е и доста ръждясал,явно е чакал само нещо да го лъхне.Проверявам веднага за нов(при един познат в магазин Опел,Крайслер и др.).Казва човека нямаш грижи след три дни пристига от Гърция-цена с маса отстъпки 1600 лв.Тая викам си няма да я бъде и право във форума(демек тук).Четох,четох и все пак някои неща не ми станаха ясни: 1.Може ли вместо катализатора да се сложи резонаторно гърне и ако да кое от тези (http://www.emk-33.com/shop/index.php?cPath=59_116_232 )е подходящо-как може да се прецени? 2.След евентуалната замяна какво се прави с ламда сондите? 3.По точки 1. и 2.поразпитах в Бургас по сервизите за ауспуси-вдигат рамене Така че помагайте pls.
  13. Аз лично така и не разбрах-има ли в РБ магазин в който да отида и да си ги купя тези прословути повдигачи,или става само с поръчка(тогава откъде) и чакане "n" на брой дни? За моят двигател предполагам ще трябват 16 бр.
  14. Добре де,ще питам по друг начин. Както вече споменах в момента ме е натиснала яко работата и нямам никакво време да се занимавам с ГАЛАНТА.А пък и имам принцип-като си купиш един кг месо,дай го на майстор да ти го сготви( не че не мога и сам но майстора си е майстор-има си и инструменти и знания и умения.Най-малко ще я свърши за половината време).Та следва въпроса: Може ли някой от форума да ми вкара оферта или да ме насочи към човек,който да се заеме с колата от "А" до "Я"-имам предвид карам колата и после отивам да си я взема истинска.
  15. Значи няма смисъл да си играя повече с маслото и разни присадки.Колко ориентировъчно струва комплект повдигачи и откъде мага да ги купя?
  16. Възможно е да е така,но при смяната маслото беше видимо много"тънко".То така изглеждаше и на щеката(това беше и една от причините да го сменя.Има и друго:ако действително е било 20W50 не трябваше ли да се разтракат веднага след смяната с 15W40 на Shell?
  17. Колко лошо? Между другото,аз идвах при тебе около 5-6 юли(предния ден преди да заминеш за Варна),а след това говорихме и по телефона. Стягам се да те посетя още веднъж,за смяня на ремъци и ролки,но не знам точно кога ще мога,че много ме е натиснала работата.Това с форсирането го прочетох и направих,но не при загрял двигател-мислех,че това се прави ако повдигачите са изпразнени от масло.Не съм сигурен,че при смяна на маслото те се изпразват.
  18. Здравейте галантници! Темата,която ме вълнува е разчепквана много пъти в този форум,но при мен има някои нюанси,които леко ме смущават.Преди няколко дни(по-точно в края на юни) и аз станах собственик на Мицубиши Галант CLX с двигател GDI 2,4 150к.с.внос от Швейцария.Колата я купих в София от автокъща.При закупуването нямаше никакви забележки-мотора работеше перфектно.По сервизната и книжка маслото е било сменено преди около 5000км.Воден от вроденото българско недоверие реших да го сменя(до този момент бях изминал 500км).Смених го с Shell Helix Plus 10W40.След изминати около 100км започна да се чува чукане от двигателя.Чукането започва няколко(около 5-10)секунди след запалване и продължава непрекъснато,без значение дали двигателя е студен или топъл.Звукът изчезва при около 2000-2500 об/мин.(по-бързо,ако двигателя е натоварен).След изминаване на 1700км,реших отново да сменя маслото и филтъра.Смених го с Motul 8100 X-cess 5W40,като при смяната сложих добавка за почистване Motul engine clean.С новото масло изминах 150-200км, без особена промяна в тракането,след което сложих добавка за хидравлични клапани на Bardahl.От тогава съм изминал нови 200-250км-отново без промяна.В Бургас(къдетo живея) няма човек,който да е наясно с двигателте GDI(или по-скоро аз не можах да открия такъв).Та най накрая и въпросите ми: 1.Тракането от повдигачите ли е или има и друга възможна причина-например бутален болт? 2.Някой от форума знае ли сервиз за тези двигатели в Бургас?
×
×
  • Създаване...