Премини към съдържание

makcc

Потребител
  • От него общо

    50
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от makcc

  1. Нещо интересно (малко към цигания отива) ама интересно ЦЪК

     

    Това си е вярно малко цигания. При мене външно емблемата си е заводска, не е променяно нищо. Само отвътре е направена една като кутийка с диоди.

  2. Първа стъпка - вземаш един Легнум ..В Ямбол има един за 6500 лв..

    Втора стъпка- идваш да ти изхвърля стария мотор и да ти кача мотора и окачването от Легнума..

    Трета стъпка- продаваш всички останали чарколяци и си почти на 0 с разходите...

    Това е най евтиният вариант.. :icon_thumbup: Иначе само една хубава турбина и кулера, струват колкото тоя Легнум... :D

    А ти ще имаш 2 турбини и много мощност... :good:

     

    Колега ще стане ли окачването от Легнум на обикновения галант. Купето едно и също ли е, по точно в часта за закачване на окачването към купето?

  3. :spam:

    Аууу Галант да ползва Голф за донор. :icon_doh:

    Браво за ентусиазма на колегата! :icon_clap:

     

    А освен това ще трябва да търсиме и магазини за голфове. Само да не се налага да се ходи до Перник :D

  4. Здравейте колеги,

     

    Имам малко развитие с отразителите. Успях да изрежа детайлите благодарение на CO2 лазер. Тук в София има една много добра

    фирма Fox Laser, които не ми отказаха, и за скромната сума от 15 лева свършиха цялата работа. Разбира се имах малко помощ

    от баща ми, който направи чертежа, който се въвежда в машината под формата на *.cad файл. Всичко е базирано на оригиналното

    капаче.

     

    Ето и чертежите, ако има и други ентусиасти: Download (най-долу има едно "Save file to your PC: click here" )

     

    И разбира се резултата за сега:

     

    http://imageupload.org/dt-4129075500216.png

     

    Остана само да измисля как да ги закрепя за самите халогени. Въртят ми се няколко идеи в главата, но ще видим как ще се получи накрая. Ще ви държа в течение ;)

     

     

    :mitsu-smiley: :icon_rock:

     

    Колега ти в офиса на Фох в младост или направо в цеха в Модерното ходи?

  5. Явно ще трябват нови гуми. Поне назаем да вземеш двете предни да смениш и да се убедиш, че проблемът е от тях... Иначе Мотоексперт, според мен, е най-добрият избор за реглаж. Или може би Ратола Пловдив, не София.

     

    Толкова са добри в Мотоексперт че като ходих там да ми кажат какво тропа не можаха защото окачването било много сложно.

    Иначе относно нестабилността, сложи си 4 нови гуми и после ще говорим пак. Но те съветвам ако можеш сложи 4 еднакви, нови гуми. Аз бях така, след като сложих нови гуми разбрах колко стабилна кола е Галанта.

  6. Най вероятно ти вие обтяжната ролка на пистовия ремък ,който върти сервото и климатика( големия - 5РК1060 ), това е и причината с "една идея" по трудно да ти се върти волана....................

    Това значи ли че ако не реагирам веднага има опасност да се скъса ремъка.

  7. Здравейте колеги,

    От известно време чувам виене от към двигателя на любимата кола. Виенето според мен идва от помпата на хидравликата или от компресора на климатика. Също така имам чувството че волана се върти една идея по трудно (може да е само мое чувство).

    Та въпроса ми е ако е от помпата може ли да се ремонтира или трябва нова. Същото и за компресора на климатика.

  8. Най на края реших проблема. След основно разучаване на схемите и проверка на всички релета и предпазители, проблема се оказа много тъп. Просто газаджиите като са ми слагали газовата са си сложили бутночето за превключване, изключили са бутончето за халогените и не са го включили.

    За пореден път се убеждавам че след всяко ходене на МАЙСТОР, не се знае какви изненади ще подготвят.

  9. Първо трябва да се проверят предпазителите, включително и под таблото (всичките), дали светят габаритите. Би трябвало да работи поне едното - халогените или светлината за мъгла. Варианта е да не отива ток до бутоните и релетата или бутоните да са сериозно повредени, за да не работят и двата.

     

    Всичките предпазители проверих, както смених и релето за халогените. Освен халогените и задната светлина за мъгла не работи.

  10. Смятам, че точно от бутона на таблото трябваше да започнеш

    Това значи ли че трябва да разглобя цялото табло?

     

    А от каде разбира че габаритите работят. Възможно ли е като съм сменял крушките на габаритите да съм прецакъл нещо.

  11. Смених крушките, проверих бушоните, проверих релетата, само ключето на таблото не съм проверил и така и не светват халогените. А като купих колата светеха първия път като ги включих. Също така на таблото по средата до предното стъкло имам някакъв датчик за светлина. Някой да има представа за какво е.

  12. Здравейте,

    Имам следния проблем. От както купих колата халогените са ми светели един или два пъти. От тогава не искат и двата. Имам бутон за халогените и бутон за задната светлина за мъгла. Когато работеха светваше на таблото лампа че работят, сега нищо не свети (нито на таблото нито самите халогени). Утре мисля да се заема с тях. Някой ако има идеи от къде да започна. На предишната ми кола която не беше Митсубиши се знаеше къде е проблема и бързо го реших. Но сега незнам как да започна търсенето (от бушона ли, от крушките ли, от реле ли, от букса някъде под бронята ли.) незнам. Ще бъда благодарен на съвети и идеи преди да съм разглобил колата :)

×
×
  • Създаване...