Премини към съдържание

mitsubishi_user

Потребител
  • От него общо

    32
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от mitsubishi_user

  1. Здравейте, колеги!

     

    Продавам чисто нова Конзола за управление на ел. стъкла от Space Star.

    Нужни ми бяха само бутоните за задните стъкла, затова тях ги няма.

    Цена - 50лв.

    Тел. за контакти: 0878 804 858.

     

    Снимка 1

     

    Снимка 2

     

    Снимка 3

  2. Здравейте, колеги!

     

    Продавам Алтернатор за Mitsubishi Space Star. От автомобил с двигател 1.3 бензин е. Напълно изправен и на около 100 000км.

    Единствената забележка е, че е без реле регулатор. Това се вижда на снимките.

    Цена - 50лв.

    Тел. за контакти: 0878 804 858.

     

    Снимка 1

     

    Снимка 2

     

    Снимка 3

  3. Да :good:

    Колата ми е 1.3 от 1999г. Понеже имах проблем със зареждането, т.е. нямаше зареждане и въобще липсваше чисто електрически да се подава "+" на буксата (S), която отива в релето (явно предишния собственик е барникал по инсталацията), аз изведох един кабел до тази букса (S) на релето, като взех сигнала от контактния ключ, на който след подаване на контакт идваше "+", обаче по този начин се получаваше пад на напрежението и ми се вдигна зареждането на почти 15V. Сега изведох един кабел директно от шината при блока на предпазителите в двигателния отсек и зареждането се оправи (нормално е). Но ми се стори странно да има постоянен "+" на релето(при изключен контакт) и сложих да минава подаването на сигнала през реле и допълнителен предпазител 10А, което включва при подаване на контакт. Т.е. сега нямам постоянен "+" на реле-регулатора, а само като подам контакт. Въпоса ми е дали не съм сгрешил нещо? И какво може да стане, ако махна добавеното от мен реле или оставя нещата така?

  4. Здравейте,

     

    Преди време ми изгоря реле-регулатора на алтернатора и сложих заместител.

    Не помня преди това колко ми е било зареждането, но сега е към 14,9-15V., което е доста високо и може да съсипе акумулатора.

    Оригиналното реле е това: 1, 2. Възможно ли е от релето заместител да имам толкова високо зареждане или да търся проблема другаде?

    Забравих да добавя, колата е Space Star 1.3, 1999г.

  5. Звездата е вече на 14 години и не беше нищо клеясало. Извади се без проблем болта, пък и не е под напрежение. Така че няма смисъл от сервиз. В домашни условия става за не повече от 30мин. работа. :)

    Да допълня, че трябва да имаш и малко силикон за уплътняване, защото гледам между широката част на маншона и шарнира е било намазано с малко силикон или нещо подобно.

  6. Колега, просто си смени накрайника и си в джаза........оригиналния при мен е в момента на 40 лв. но това важи до изчерпване на количествата.......такива маншони няма да намериш......

     

    Вариант е и това, колега, но.. 2лв. за един маншон срещу 40лв за цял накрайник..като се има предвид, че моят си е напълно здрав. По-добре, ако има някой колега, който е сменявал цял накрайник и маншона му е здрав, да го закупя от него.

  7. Здравейте колеги!

     

    Скоро минах ГТП и човека там забеляза, че външният маншон на левият кормилен накрайник е скъсан. Прилагам снимка от интернет, за да се знае за коя част говоря точно (оградената в червено): Снимка

    Лесно е за подмяна. Отидох в най-близкият магазин за авточасти и закупих въпросният маншон. Оказа се обаче, че диаметърът на по-широкия отвор е по-голям от този, който е на моят накрайник. Върнах го в магазина и ми казаха, че нямат такъв с моите размери (32мм х 15мм). Обиколих и други магазини и там получих същият отговор. А трябва да бъде точно с такива размери, защото в големия отвор, който има метален пръстен, се набива накрайника.

    Има ли някой идея откъде да закупя маншона с моите размери?

     

    Благодаря предварително!

  8. Пиша ви по повод спора с диод или без диод. Като разсъждавах по схемата аз поставих диода.Следвах следната логика.Лампата за зареждане има постоянен минус откъм релето на генератора при изключен и включен контакт. Когато се включи контакт лампата получава плюс от предпазителите и светва.Когато двигателя работи лампата получава плюс откъм релето на генератора и загасва.Поради тези разсъждения при вкючени габарити релето за дневни светлини мисля че ще се включи защото плучава плюс откъм габарити и минус откъм релето на генератора.Поради тези причини сложих диода и за сега всичко е нормално.Не съм го пробвал без диод

  9. Пиша ви по повод спора с диод или без диод. Като разсъждавах по схемата аз поставих диода.Следвах следната логика.Лампата за зареждане има постоянен минус откъм релето на генератора при изключен и включен контакт. Когато се включи контакт лампата получава плюс от предпазителите и светва.Когато двигателя работи лампата получава плюс откъм релето на генератора и загасва.Поради тези разсъждения при вкючени габарити релето за дневни светлини мисля че ще се включи защото плучава плюс откъм габарити и минус откъм релето на генератора.Поради тези причини сложих диода и за сега всичко е нормално.

  10. Моля обяснете за незнаещите къде точно да включа 86 на релето към номер 2 на буксата към ключа за фаровете или към 1 на оригиналното реле за фаровете. И бих желал също така да попитам дали при тази схема на фаровете се включват и осветлението на таблото и габаритите или се включват само късите светлини.

    Предварително Благодаря!

     

    Извинявам се, грешката е моя! В бързината и не съм написал вярно цифрите на схемите.

     

    86 съответства на 30 на релето;

    85 съответства на 87 на релето;

    D+ e 85 или 86 на релето;

     

    85, 86 е за бобината;

    30, 87 е контакт.

     

    и съответно 87(85 грешно) отива към 1.

    Всичко това съм изпълнил при релетата в кутията на двигателния отсек. Нищо не съм пипал при релетата в купето или кабели там!

    Кутията има долен капак, който се откача и от там имаш достъп до нужните ти кабели, за да ги прекъснеш и вържеш с новото реле. Мога да ти кажа и цветовете на кабелите, стига да си със същата кола.

     

    При тази схема ти светят само и единствено късите светлини (без табло, габарити и светлини отзад).

  11. Здравейте колеги!

     

    Зимата наближава и гледаме да сме подготвени за нея предварително, за да не се получава типично по български: "И този път зимата ни изненада" :D

     

    Както всеки един колега, който има Небесна звезда, предполагам е забелязал нестандартните стелки отпред(особено дясната). Много са тесни в сравнение с другите автомобили. Търся да си купя гумени стелки за зимата, но никъде не намирам подходящи за този автомобил, дори и след изрязване на стелката, която има такава опция. Прекалено е тясно пространството на пода.

    Някой откривал ли е подходящи гумени стелки за такъв автомобил? Ако има, ще се радвам да сподели откъде ги е взел.

    Мерси! :)

  12. :mitsu-smiley: :icon_thumbup: Явно варианти много. Зависи на кой какво му се върти в главата :) С помощта на Milen_z стигнах до следните две решения:

    http://prikachi.com/images/969/5544969X.jpg

    и

    http://prikachi.com/images/974/5544974R.jpg

     

    Някой разбирач по електорника може ли да каже при първият вариант дали може и ако може, какво да се сложи, че да се намали малко напрежението, за да не светят крушките на 100% с цел да удължа живота им? :help:

  13. Здравейте колеги,

     

    Имам въпрос относто монтирането на реле за автоматично включване на фаровете.

    Къде се намира кабелът и какъв е(ако някой може да го опише и посочи), свързан с контролната лампа за зареждането на акумулатора? Предполагам НЕ е такъв, който отива към компютъра.

    Колата е Спейс Стар, 1.3, 1999г.

     

    И още едно въпросче.

    Въпросните SmartDRL или Automatic Lights-2, възможни ли са да се използват със схемите, които съм посочил?

    http://prikachi.com/images/245/5453245f.jpg

    http://prikachi.com/images/249/5453249R.jpg

     

    Благодаря предварително!

     

    p.s. Моля само да пишат компетентни към въпроса хора, че с тока шега не бива :-)

  14. Здравейте фенове, напоследък съм станал перфекционалист към колата, дразни ме и най-малкото.. Този път проблема е следния, при леки неравности отпред лявото колело скърца, сякаш от пружината. Това скърцане го има и при спряла кола, когато я разлюлея отвън се чува този звук-скърцане. незнам от какво може да е, пружина, тампон ...?!?

     

    Провери да не би предния ти капак да е бил свалян и при повторното му монтиранре да не е напаснат както трябва и да се опира леко в калника на колата. При движение на колата, минавайки през малки дупки, от тресенето се чува скърцане от ламарина в ламарина :-)

  15. Решил съм да поставям теглич на Спейс Стара. Гледах описанието за това как точно се монтира (размери, къде се захваща и т.н.) в едно ръководство на български език (то май е единственото на български) и там нищо общо с колата. Каквото пише, на практика е неприложимо.

    Искам да питам да ли някой е слагал теглич вече на Спейс Стара си и да ли има снимки да видя как и къде го е закрепил.

    Мерси

  16. Дроселовата клапа е краино разбъзикана......Трябва една бърза намеса на маистор и ще си като нов.А автомобила има ли газова уредба, че май не видях да е споменато по-нагоре.

    Няма, не и имала газова никога.

  17. Да Роско ама трябва да уточни на място като отпусне спирачката какво става защото колегата споменава че пуска спирачката за да се движи автомобила. Да направи експеримент на място с пусната и натисната спирачка как е, нищо чудно да излезе нещо по вакумите към сервото.

    Не, не би трябвало да е от спирачките. Без да натискам спирачките пак го има това играене с оборотите. Правих си ги тези опити.

  18. Vehicle Speed (VSS) сензор си мисля че може да е.

    Но не е само това, 600 об./мин на празен ход не е нормално.

    Някой я е пипал тази кола. Трябва да се закачи на уред да се види какво са и правили преди...

     

    Уж не е пипана до сега, на 88К км. е.

    Къде се намира този Vehicle Speed (VSS) сензор?

  19. Ами стъпков мотор според мен - при движение постъпва повече въздух поради движението и при проблеми в системата за празен ход не успява да компенсира увеличеното количество въздух. Така че разглобяване на дросела и почистването и профилактиката му може да реши проблема.

     

    При покой и при движение от 1-2км/ч не мисля, че има разлика в постъпването на въздух.

  20. Вдигат се, защото е студена и работи автоматичния смукач. Опиши точно проблема, за да получиш адекватен отговор. :)

    Когато е студена, примерно - чакам на сфетофар и колата не се движи - държи нормални обороти. Когато отпусна спирачката и колата потегли бавно по инерция и оборотите се вдигат. Т.е. при студена кола и покой - нормални обороти, при студена кола и движение по инерция (дори и при 1-2км/ч) - вдига оборотите до към 2000. При топъл двигател държи обороти около 600, независимо да ли се движи или не.

×
×
  • Създаване...