Премини към съдържание

mitsu13

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от mitsu13

  1. Въпросът ми е знае ли някой за какво служи този датчик и какво би се случило, ако той е откачен? По схемата се води Sensor Eng Control Knock и е с парт № MD 131680. Прилича на обикновен маслен датчик, но е с различна резба.

     

    Автомобила е Галант 88 година 2000 кубика 4G63 8 клапана, но този датчик е еднакъв при всички модели от това поколение.

     

    http://img39.imageshack.us/img39/5722/01280031.jpg

     

     

    MD131680 - този нок сензор колега нов е 204лв... Ако прецениш, пиши на ЛС.

     

    Поздрави, Марин

  2. Обикновено при бензиновите коли има един клапан който да задържа горивото когато загасиш колата, т.е. да не се връща назад по системата. Проверете го и него. Ако не задържа бензина, това изисква помпата да върти повече време докато подкачи отново до необходимото ниво.

  3. Може да е комутатора на колата... Обикновено като се прецака, гасне в движение и като поизстине си пали отново. Успех, дано го решиш бързичко този проблем!

  4. По-скоро два номера, защото има поне два вида фарове. За страни с дясна дирекция фаровете са по-различни. Не в захващането и формата (те са еднакви), а конструктивно вътре въф фара има една метална планка. Трябва обаче просто да се сравнят по ВИН. Ти с дясна дирекция ли караш или просто търсиш изгодни фарове от кола с дясна дирекция? Не е особено голям проблемът с преправянето на левия фар, може, дето се вика, и само с регулиране да се нагласят нещата.

     

    Бих добавил също, че американските фарове имат различен рефлектор, дъгата им не е като на европейските, та колко ядове си имах докато регистрирам моя Аутбек.... Та може би фаровете са за коли за европа, за америка и за коли с дясна дирекция.

  5. Колата си беше перфектна-95 год е,ама е като нова.Обаче синът ми я удари в левия мигач и след ремонта започна да гасне когато и дойде...Мислех си дали не е от алармата,дето я монтираха,защото още тогава се чуваше писукане от таблото.Докато отключа и вляза в колата,вратите се заключват-това е след удара.В това положение не пали.Изключа ли-запалва.Като загрее-гасне и трябва доста време да запали пак.Понеже съм умна изгърмях 360 лв в сервиз Мицу...Варна,където я измиха отвън и отвътре,измиха резервоара и не знам какво,ама колата пак си изгасна на 3тия км.Вдигнах патардия,а те ми отговориха,че не давали гаранции.Да съм си сменяла резервоара,което ми струвало 1200 лв.Не го смених.Колата е в гаража,а ми трябва ужасно.Към кого да се обърна и какъв е проблема според вас?

     

    Ако не се оправиш бих ти препоръчал специалист по алармите, момчето е във Варна и съм много доволен, мисля си яе проблема е някъде в тоците и нещо шашка алармата - 0898508332 - Стефан. Ще дойде на място да я види.

  6. Питах те за цените на оригиналните за сравнение и много ти благодаря, че ги сподели! При мен оригиналните дискове излизат по 209лв/бр, а накладките 135лв. Дано тези които си сложил се представят добре ;).

  7. Тези проблеми със задницата за съжаление често се срещат като се използват афтърмаркет части... каталозите ли грешат, производителите на части ли пестят...... :( Оригиналните обикновено са доста скъпи, но понякога са неизбежния вариант. С подложки пробвай, това звучи най-логично.

  8. Да, няма да споря, темата за Субару не е за тук, а и съм наясно с нея, пък и аз събирам впечатления за Галант-а ;) Търся си наистина кола за каране по асфалт, комфортна и предлагаща добри екстри и мисля, че засега това е избора ми. Надявам се утре да мога да отида на срещата във Варна и някой да ме повози, за да се убедя :)

  9. Леле каква тема се разрази :) Не исках да разпалвам чак такива страсти, но съм благодарен за всички мнения! :icon_clap: За проходимостта - за мен колата е само една, и няма нужда да казвам коя е ;) За возията и стабилността мисля че са много сходни, но за нашите пътища с тези дупки Аутбек-а е с предимство. За теснотията, Галанта е малко по-широк вътре, но Аутбек-а хич дори не е тесен! За здравината ще се въздържа да коментирам, не искам да омаловажавам мнението на никого тук. Като казах семейна кола имах предвид че е комби, с висока проходимост, не че Галанта не е семейна кола, но седановия си има по-спортен вид. Продавам го защото във Варна сняг има общо 2 седмици за цялата зима, а на планина не се ходи всеки сезон, не съм семеен... и така реално не мога да използвам предимствата на колата. Искам да си взема Легаси седан, но пусти продажби, никой не дава кеш в момента... Та така вече 2-ма ми звънят за бартери за Галант и съм се позамислил... Точно за този въпросния Галант получих инфо от Балкан Стар, разбрах че преди 3 години е претърпял зверски удар отзад и причината за продажбата вероятно е тази... Това няма да е моята кола, но като цяло мисля, че Галант-а ще е достоен заместник и ще ми пасне идеално ;) Поздрави!

  10. Не искам да говоря точно за колите, които се уговарят за този бартер, но според мен Галант-а е в пъти по-красив от Аутбак-а. И външния дизайн, и вътрешното оформление, всичко е много по-изпипано. За качества няма смисъл да се говори, защото в случая всичко зависи от поддържането на колите досега.

     

    За красота също няма смисъл да се говори, всеки си ги вижда през собствения си поглед. А и Аутбек-а е семейна кола, SUV, с висока проходимост. Те не са в един клас, за да се сравняват :) Както казах, засега точно този бартер няма да се състои! Благодаря на всички!

  11. Точно този Галант може би не е достатъчно добра сделка, защото е очевидно скъп. По отношение на здравината, въпреки всички условности, мога да кажа, че Субаруто е по-здрава от Галанта. Но е съвсем друга порода кола. Боксера си е боксер, возията е съпоставима, динамиката на Галанта няма да те зашемети, след като си карал 2.5 боксера на Субару. Вече съвсем друг въпрос е, ако ти е омръзнало комбито и търсиш нещо, което да хваща окото и да привлича чуждо внимание. Само в последния случай си струва този бартер, мисля си аз... В обобщение - не ми се струва добра идея да си сменяш колата... Ако те сърби десния крак, вземи си едно Sti и полудявай...

     

    Благодаря на всички за мненията, бяхте отзивчиви и искрени! Решението е взето и мисля, че точно този Галант ще го пропусна! :) А иначе благодаря за поканата и ако нямам ангажимент в неделя, ще дойда да се повозя и да добия повече впечатления за Галант 2.5! :)

  12. Моето мнение е че Субаро-то е по здравата кола - направена е да те надживее. Но колега най-добре ела в неделя и ще се качиш да те повозя.

    http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details - това ли е галанта? Малко скъп ми се струва.

     

    Точно този е! В неделя ще гледам да дойда! ;)

  13. Става въпрос за цената... Да ме ориентирате с тези неща, които са допълнително монтирани на колата - газово и 4 зимни гуми с джантите, дали си струва парите или е доста завишена... или може да се намери и за по-малко пари?

  14. Здравейте,

    Предстои ми да взема решение дали да се съглася на бартер, като аз ще се разделя с моето Субару Аутбек 2.5, АТ, всички екстри, 2000г. с газов инжекцион, а ми предлагат Галант 2.5 16V Avance, 2001г, автоматик типтроник, с газов инжекцион и 4 зимни гуми с джантите. Колата изглежда супер спортно и нахакано, можете да я видите в мобиле-то. Не съм семеен и не ми се кара комби, а според мен Мицубиши са другата марка японски коли, които според мен са здрави почти колкото Субару. Та значи, аз съм от Варна, а Галант-а е в София. Цената обаче, която е обявена, е 19 200 лв., като може да се коментира с около 500лв. На мен ми се струва височка тази цена... Моля за вашето мнение, дали си заслужава парите при положение, че има подобен и за 15-16000 лв., но без газово? Благодаря на всички и дано скоро се присъединя към вас! ;)

×
×
  • Създаване...