Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

zexer

Потребител
  • От него общо

    782
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    3

Мнения публикувани от zexer

  1. Една система трябва да е справедлива за да е успешна и да има събираемост.. било то данъчна, винетки или застраховки или каквото и да е.

    Едно на ръка, че към момента е мега безмислено да купиш каквато и да е друга винетка освен годишна защото другите са в пъти по скъпи при елементарна сметка.

    Пример.. 2010г. излезна по няколко медии Над 750 000 автомобила се движат без "Гражданска отговорност" след това не съм попадал на подобно заглавие, но

    ситуацията надали е много по-различна. И засраховните не са скъпи спрамо в Европа.. даже може би едни от най-евтините.. и тях ще вдигат, но може би до прага

    да си покриват парите от добросъвестните... така и с винетките... докато почне със седмична да си тарикат цяла година и т.н. :)

     

  2. Е мерси че отговори вече пробвaх и принципно пaсвa рaзликa обaче имa жилaто и тпс сa нaопaки но товa не е проблемa по големия проблем е че вaкумите сa нa рaзлично място и колекторa не е предвиден зa товa не стaвa.

     

    И са с различен дебит :) Този от 2.5 е доста по-голям :)

  3. Може да имате и това в предвид обжалване/реалност на нарушение

    Около половината от снимките, които стационарните камери на КАТ правят на коли, превишили скоростта, отиват в коша. Причината е, че на тях се вижда повече от един автомобил и по този начин няма как да се докаже кой от заснетите шофьори всъщност е извършил нарушението и при евентуално обжалване на електронния фиш в съда той със сигурност пада, съобщиха от Главна дирекция „Национална полиция". Само в София през последния месец трите стационарни радара на Пътна полиция, които са монтирани на "Орлов мост", Околовръстния път и на булевард „Пейо Яворов", са засекли към 3000 возила, които са се движили със скорост над ограничението…

     

    източници:

    http://nbox.bg/krimi...ari-kameri.html

    и тук: http://novanews.nova...B5%D1%82%D0%BE/

  4. Rafaelo добре провери къде е проблема преди да сменяш нещо, защото при проблем с криви дискове при спиране се осеща и в педала на спирачката едно "подритване" повече отколкото това тресене във волана, което описваш.

  5. Определено за v6 по мое мнение искорението се усеща най-добре след 4000rpm

    Ето ви за сравниение графиките на 2та мотора, но личното ми мнение е че ако усещате v6 да не сърви след 4000 оборора значи колата ви има проблем...

     			Галант EA2A 4G63 2.0 MPI 16V                    	

     

     

    http://zex.earlsbg.net/galant/graph/Galant_EA0_Leistungsdiagramm_20e.png

     

                    	Галант EA5A 6А13 2.5 MPI 24V 

    http://zex.earlsbg.net/galant/graph/Galant_EA0_Leistungsdiagramm_25v6.png

  6. Почти всяка японска марка има коли на 5х114.3 Honda (acura), Lexus, Nissan, Mazda, Mitsubishi (lancer, evo, eclipse, 3000 GT, galant vr4, Outlander ...), Subaru, Infinity ... че дори и Форд Мустанг пък и доста други :) Обаче не само това е фактор... централния отвор (който не го виждам да си го написал) и офсета също зависят :)

    Ето тук има малък списък който не е много добре визуализиран (липсват разделители) http://www.answers.com/Q/What_cars_use_a_5_x_114.3_bolt_pattern

    Най-добре да дадеш пълно инфо за джантите като пускаш обявата, пък за който стават - той сам ще ги намери по данните :)

     

    5 X 4.512 X 1.5 67.1 MITSUBISHI OUTLANDER 2003 >  5 X 114.3
    5 X 4.512 X 1.5 67.1 MITSUBISHI OUTLANDER ES, LS, XLS   2007-08 5 X 114.3
    5 X 4.512 X 1.5 67.1 MITSUBISHI OUTLANDER LS, SE, LIMITED  2003-06  5 X 114.3

    Аз това го разбирам че Аутлендър от 2003 до 2008г. е с междуболтово разстояние 5 X 114.3 с централен отвор 67.1мм.

    При теб какъв е Outlander-а и заради кой размер не стават?

  7. Тол-таксата ще е само за големи камиони

    Нека да имаме ясно разяснение, че няма да се заплаща от коли и от леки автомобили. Едва ли не до Варна ще ни струва толкова пари, не, изобщо грешно интерпретиране на темата

    Да видим :) Аз продължавам да съм скептичен :)

     

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
    Това ми е мнение 888 :)
  8. Световната банка ще консултира АПИ за въвеждането на тол система при ползването на републиканските пътища

    Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и постоянният представител на Световната банка у нас Тони Томсън подписаха изменение в споразумението за предоставяне на консултантски услуги между АПИ и Международната банка за възстановяване и развитие. То е за разработване на цялостна визия за въвеждането на електронна система за предоставяне на европейска услуга за електронно събиране на пътни такси. Документът бе подписан в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

    Подписаното споразумение е първата сериозна крачка към въвеждането на тол таксите в България, подчерта министър Павлова. До края на 2015 г. финансовата институция ще направи анализ за възможностите и вариантите за въвеждането й. Предвижда се през следващите години тя да замени винетните такси, които шофьорите в момента плащат при ползването на републиканската пътна мрежа.

    Дейностите по споразумението със Световната банка се изпълняват по проект „Техническа помощ за подобряване на ефективността на пътния сектор в Република България“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. От управлението на проекта са спестени близо 1,4 млн. лв. Това позволява и включване на допълнителна дейност, каквато е разработването на цялостна визия за въвеждането на тол таксите. „Вярвам, че консултантите, които ще бъдат наети от Световната банка ще бъдат международни експерти с доказан и богат опит в областта на тол-системите. Тяхната експертиза е необходима за успешното въвеждане на тази нова за българските пътища форма на таксуване, но добре позната на българските шофьори при пътуванията им в чужбина. Тол-системата е най-справедливата форма за таксуване, защото плащаш за реално изминати километри, а не за период от време – седмица, месец или година“, подчерта инж. Лазаров.

    Световната банка е консултант на държавната пътна администрация при изготвянето на стратегически документи, свързани с повишаване на ефективността и устойчивото развитие на пътния сектор, институционалния капацитет и усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура до 2020 г.

     

    ПРЕСЦЕНТЪР АПИ

    13.02.2015 г.

     

    Доста нелепо... През градовете минават пътища от републиканската пътна мрежа ... как точно ще стане преминаването и през тях :) Тази тол такса ми се вижда като пробутване на по-скъпа винетка :)

  9. ...аре не си измисляйте...

    Сравнението с импрезата и галанта е че и при двете се шлайфат 2 глави (което ти спомена).. за това го написах :)

    Кое точно е измислянето?

    Как се вади бутало на боксер? Трябва ли да махам двигателя? Примерно на импреза, легаси?

    Ми според мен без да се извади не може ;) Най-много с малки японски ръчички да смениш свещи на място или да свалиш капак на глава ама до там :)

    В нета има доста клипове как се разглобява/сглобява :)

  10. Егати цените :) ... скоро не съм ходил до София ама явно стават европейски :)

    На Галант гарнитура на главите не съм сменял дано и да не ми се налага, но на субару импреза турбо съм сменял началото на 2014г. в Пловдив - лагери, сегменти, и всички гарнитури и гумички по мотора и турбото (гарнитури), смяна на 2те глави с шлайф и напасване на клапани и дадох 500лв за труд :) (шлайфа отделно беше около или под 100лв) ... а ако покажа снимки ще се види, че двигателя се вади от колата и всичко става на съставните си части .. миене шлайф пак миене и така ;) Без да искам да налагам мнението си поросто го изказвам (все пак е форум) - аз 450лв само за труд за смяната на гарнитура на 6а13 не бих дал :)

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
    2013г. за 250лв взех цял работещ двигател 6а13, 99г. от англичанка с документи :) ... ей така да си имам ... още ми седи цял... за части някой ден евентуално хаха :)
  11. АПИ дори си позволява да продава годишен стикер от 5,58 до 67 лв./месечно, според случая!

    Всъщност годишната винетка може да се ползва до 13 месеца, ако се ползва от 1 януари 2015 тя важи до 31 янувари 2016г. Тогава цената става 5,15лв на месец :)

    Няма да доживеем да намаля цената на годишната винетка спрямо изминалите месеци за годината.... и въпреки това цените за доста малки в България.. поне според мен. Не е като в Италия за едно минаване по магистрала да дадеш 30евра и отиване и връщане да ти излезе 60 евро :)

  12. Mitsubishi Motors отчете 28 процента ръст в Европа

    136 928 автомобила е продала компанията в Стария свят през изминалата година.

    повече: http://speed-press.com/bg/news-read/mitsusales/Mitsubishi%20Motors%20%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%2028%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%20%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%20%D0%B2%20%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%20title=

     

    [пс. изтрийте или преместете мнението, ако не е подходящо че съм го споделил тук]

  13. Хора ... много бързо забравихте колко фалшиви и купени са тези класации, ето едно припомняне: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=31320

    Питайте познати и приятели, прочетете мненията на обикновенния потребител (както тук) и си карайте к'вото ви е кеф... ама не вярвайте много много на класации на медии или други подобни купени "професионалисти". Не малко се изписа в темата за цени за евентуални проблеми и за приключващи производства ... който е разбрал... разбрал... после почва спама :) :icon_thumbup:

  14. Този Concept за който продължавате да пишете бе представен 2007ма година.. и е видял бял свят.. или поне в една бройка ето и линк: http://www.autoblog.com/2007/10/25/tokyo-motor-show-mitsubishi-previews-next-galant-in-the-concept/

    Този линк и много други са пускани тук в форума 2009, 2010... 2014 година :)

    Хубаво е че пишем за концепт модел от преди 8 години..явно донякъде е сполучлив... ама ако е щял да мине в масово производство да е станало.. от тогава много други марки вече са пуснали подобни коли, дали сегмента е прекалено населен или непопулярен за Мицубиши - няма да го измислим тук във форума. Факт е, че колата е представена още 2007ма, но ще чакаме (евентуално) нещо друго :)

    А това че приличало на А6 .. или А6 прилича на концепта е въпрос на сравнение на датите ;)

    Пък за смешката за двигателите вече Марин е отговорил :)

  15. http://www.ebay.co.uk/itm/ACP-Camshaft-Position-Sensor-CPS-Genuine-Low-Cost-Direct-Replacement-/361112948450?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3AMitsubishi%7CModel%3AGalant&hash=item5414024ee2

     

    колеги това възможно ли е да е реално предвид това, че тук цените са над 100 лв. .......

    Абсолютно реално е... обаче това не е оригинална част. В смисъл оригинална си е за производителя който я е произвел, но не е ОЕМ Мицубиши ;) ... от там вече е на късмет дали ще ти върши работа и колко време :)

    П.С. Такива заместите се намират и в Бг .. пак с горното условие...

×
×
  • Създаване...