Премини към съдържание

zamesen79

Потребител
  • От него общо

    22
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от zamesen79

  1. мерси,но и да попитам още нещо,мощноста как е?чувал съм че на инжекциона няма никаква промяна.ти как е чустваш колата?

    Aко си усешташ добре колата ще намериш малка разлика,но когато стрелката е в лютеницата е все тая.

  2. Здравей колега, и аз регулирах-регулирах (връткало се от кабината над педалите) но все не бе както трябва. Добре че се разсфири нещо (аксиален лагер) и реших да сменям съединителя. Какво се оказа, че отдавна му е дошло времето. При тебе няма да е по-различно, защото купето е тежко а съединителя е колкото средно голяма чиния. Добрата новина е че ще го смениш веднъж завинаги образно казано. Сега с новият съединител пак си отделя горе сравнено с други коли, но утешението е че е нов :icon_n_king:

    Поздрави

    регулира се празния ход на педала,но положението на отделяне-не.

  3. Колата на старо си е стара кола все пак. :) кое ще се развали и кога е въпрос на късмет. За съжаление няма гаранция как е подържано возилото преди да стигне до нас.

    На мен от търговзите в Горубляне вече тотално ми се завива свят :icon_crying: май не са достатъчно огладнели :icon_angel: Някак не ми се връзва за една 10 годишна кола да искат по 5-6 к.

    Намерих една звездичка 1.6 2003 мисля беше - е все едно прасета хуни я бяха карали. Салона скъсан прогорен с цигара пластмасата надрана по вратите и таблото,фаровете мътни абе отчаях се :icon_blush: и цената 5000.

    Продължавам с оглеждането за сега колеги :icon_thumbup:

    здравейте,собственик съм на каризма 1.6 повече от 5 г.днес харесах едно спеис старче за баща ми 1.6 98кс. с агу brc монтирано в италия доста читава колица и доста добре върви,но наистина тия пластмаси в купето са поне 5 нива по-ниско спрямо карисмата,и като че ли амортизацията по тях повече си личи,

  4. Няма да се плашиш моята понякога пали и от третия път .Нормално е при такива температури, няма да обяснявам защо заради такива "експерти", които те карат едва ли не да направиш основен ремонт на двигателя.

  5. Бихте ли ми казали къде е разположен външния горивен филтър на Carismа 1.8 GDI.

    внимавай като развиваш гайките на тръбичките,да не скъсаш скобата с който е закрепен,,,,много са стегнати може да ти трябва помощник!

  6. Да бе да реле....ама не. Първото което е важното в случая, знаете ли кога свети лампата на тези генератори........И второто което е може ли генератора дори и с изгоряло реле да вдигне 26в при положение че акумулатора си е на мястото.......Имам предвид с закачени клеми. А сега де?

    Значи първо това което наричаме реле,не е точно реле,а регулатор,чиято работа е не само да стабилизира напрежението ,но и да държи по висока стойност от заряда на акумулатора за да може генератора да се самовъзбужда и да зарежда.Тоест от генератора към акумулатора,когато не е изпълнено това условие лампата свети .

    Лично аз съм виждал стойности окло 19.8до21в.,но 26 наистина е много.

    А що се отнася до акумулатора може да си гръмне просто :icon_hmm: Мнението е мое и не държа да съм прав.Има си майстори.

  7. Колеги весела коледа пропуснах да ви кажа съжалявам. :mitsu-smiley:

     

    Неска замерих колко зарежда алтернатора и направо онемях 26.21 горе долу после изчаках да загрее и падна на 15.36 горе долу.

     

    Какво щте рече това чудо на прородота. От колата или от апарата ми. ?!?!?

     

    Следващтия път щте направа както казва колегата пък да вида какво щте стане.

     

    Ако имате идеи споделяйте :icon_blush:

    Явно имаш проблем с регулатора на напрежението,виж го на схемата на колегата.В случая това което предлага колегата XEN може да си го спестиш,щото явно презареждаш,но ако е вярно това 26в. има голяма опастност да си скапеш цялата електроника!!!Дай на маистор да ти го провери това реле на генератора.Ако го търсиш,както аз реших,от БОШ ми казаха че е спряно от производство и ми поискаха 400 и незнам си колко евро :icon_rock: ,но споко има и други вариянти.

  8. Ами или от компютъра или от алтернатора. Виж ел. схемата.

    Мисля, че не е от алтернатора,защото би трябвало когато извадиш тънката жица(и) от алтенатора така или иначе трябва да угасне лампата,поне на други коли е така,но тук не...,но наистина трябва да се види схема...,случайно ако някой разполага,или знае саит, :icon_blush:

  9. Аз пък смених палец, дистрибуторна капачка и кабели, защото ми прекъсваше при мокро време и някой път след автомивка.

    И сега от няколко дена на празни обороти колата се тресе все едно работи само на 3 цилиндъра. И незнам сега какво да правя.

    Един съвет за по-старите автомобили:не мийте двигателите,всички 0-пръстени,уплътнения,гарнитури,смеринги,букси,и др.нямат същите своиства като нови-пропускат!Да не забравяме ,че една пароструйка духа с над 150 бара.Помислете.

    А когато двигателя ми се срува позапрашен,го издухвам на копресора,радиатора също,и си карам :icon_thumbup:

  10. Здравейте,става въпрос за 1.6 90к.с.От известно време насам ми свети лапата акумулатор.Проблеми с алтернатора нямам,зарежда си нормално,без колебания в напрежението.Въпросът ми е има ли реле за тази лампа и къде е то?

    Искам да уточня,че лампата не свети постоянно,премигва когато минавам по неравности,направо си гасне когато спирам по-рязко,явно някъде има хлабава връзка,а ремъка си е ок.

  11. Здравейте,става въпрос за 1.6 90к.с.От известно време насам ми свети лапата акумулатор.Проблеми с алтернатора нямам,зарежда си нормално,без колебания в напрежението.Въпросът ми е има ли реле за тази лампа и къде е то?

  12. Не може повредата на нещо чуждо и скъпо, респективно твое, след което измъкването като п***ня в гащи да бъде възприемана за нещо нормално и естествено. И причината за това ли /примерно пиян мъж или мила женица с подаръчен комплект : книжка+кола/ да приемаме за нещо естествено и напълно в рамките на приличието и добрите нрави.

    Вероятноста да не се случват такива работи е максимална ако просто си държиш колата в гаража,но няма как,трябва да се кара,а пътищата отесняха.

    Лично аз от повече от година карам с ударена задна дясна врата,мислех да я правия,ама май свикнах.

  13. Ами аз за тия разбрах бе колега, пък и съм писал какво съм сменил аз. На човека случая може да е друг, аз всичко смених, което се видише уж, че е повредено. Отпред си остана обаче един гаден звук, чува се най-вече, когато карам по неравен асфалт, по който е минала верижна машина нещо такова по грапаво и почва да дрънка яко нещо отпред, дали не са тампони на амортисьорите?

    Виж биалетки или накрайници тогава, лагерите и тампоните..

  14. Специални Благодарности на колегата mario64 :bowi: !

     

    Бате Марине,да сте живи и здрави всички в къщи!Малко ни разглезихте днес......... :coffee: :skara: :essen: :coffee: :mitsurally:,може пак да дойдем!

     

    Който иска да си вдигне колата да пали и газ към гр.Стамболийски.

    Колега, къде точно в Стамболийски?

  15. Колеги,..... да вземем вече да се засрамим!

    Ходил съм на Варненска среща хората са десетина, но не пропускат да се съберат поне два пъти в месеца. За София да не говорим....

    Бургас също ни слагат в малкия си джоб.

    Понеже по Велик ден всички ще пътуват на някъде, то предлагам да си спретнем една среща след това - на 26.04 - Неделя.

    Моля, дайте коментар за датата и ако искате предложение за часа. Аз мисля, че около 16.00 часа е добре - за следобедно кафенце. Деня вече е голям и мисля, че ще ни остане доста време да се видим и да побъбрим.

    Моля, за малко активност! Толкова много :mitsu-smiley: -та има в Пловдив....

    колега,мисля,че хората напоследьк нямат толкова свободно време,пьк и с моята каризма за5-6хил.лева по кви сбирки да ходя?,разбирам да е няква по-атрактивна кола,пьк тя....

  16. Така трябва да е, с една подробност. При вдигането на оборотите не трябва да минават 900.

    Зависи,има значение на какъв терен си,на сняг или пясък може и да не ги повиши,на асвалт може и над 1000,нормално е.

  17. Ако 1 ви цилиндър се води от към ремъците, значи и при мен е там да знаете. Още не ми остава време да се занимавам със свещите, а като си помисля, че трябва да си направя ключ, за да си сваля свещите, защото господата японци са ги заврели къде слънце не угрява, направо не ми се захваща.

    Повечето ключове имат гумичка и захващат свеща след кто я развъртиш...!

  18. Ще си взема бележка за правописа,благодаря. Имам приятел с s 40, само като отвориш капака виждаш поне 15 общи детайли, като радиатор, тампони на мотора, фарове, хидравлика и мн. други, вярно е че смени доста повече работи от мен,(а колите ни са на еднакви год.), но не мисля, че му беше по-евтино от :mitsu-smiley: , но все пак мисля , че всичко идва от рено, за което ще проверя.

  19. Здравейте, имам каризма 1.6 90 коня, като цяло съм доста доволен,карам я от 1,5год.

    Интересува ме някой знае ли за еднакви механизми, като ск.кутия, окачване, спирачни апарати, дискове? Дали стават от лагуна или меган? Вече съм ползвал за скоростите си части от лагуна, 2 пъти са по-евтини и се намират 5 пъти по лесно?!?

×
×
  • Създаване...