Премини към съдържание

ivelin.iliev

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от ivelin.iliev

  1. Звук, чуващ се като няколко "бийп-а" последователно идва от радиото. Това се случва, когато силата на сигнала от честотата на радиостанцията, на която е в момента приемника вече е отслабнал, и на същата честота се е пявил по-силен сигнал от друга радиостанция.Звуковият сигнал, който се чува е сигнализация, че радиприемника ще премине автоматично към друга радиостанция на същата честота. Това много често се случва, при шофиране на дълъг път.

  2. За информация на колеги от Варна. Реших същият проблем в сервиз във Варна за 160 лв. Ремонта включваше: демонтаж на блок ABS, ремонт,монтаж на блок ABS, подмяна спирачна течност /от сервиза /, обезвъздушаване спирачна система. Ако, накой се интересува ще му дам телефон за връзка със собственика на сервиза. За връзка с мен: 0896 893 860 Ивелин Илиев

  3. Здравей, колега!

     

    Проблема с моторчето на парното е обща болка за повечето от нас. Възниква поради факта, че оста на турбината е разположена вертикално и при вентилиране на студен и влажен въздух се създава предпоставка конденза дори и да е малко да се концентрира в най-ниската точка - т.е. в долната втулка, където лагерува опашката на ротора. От влагата първоначално поради влошено триене започва да се чува леко "виене", което в повечето случаи в последствие преминава в силен стържещ звук. В повечето случаи, когато вече се е стигнало до тук опашката на ротора вече не лагерува във втулката, а вече ръждата ги е "споила" и направо превърта втулката в гнездото си към корпуса на двигателчето и оттам идва и този силен и неприятен звук.

     

    Съветът ми е да не отписваш за сега моторчето. Свали го заедно с турбината и го занеси в специализиран сервиз за ремонт на стартери и алтернатори. Там са специалисти и ще го разглобят, почистят и смажат както трябва и най-малкото дълго време няма да имаш проблем с това. Ако, все пак моторчето не е повредено.

     

    Дано да няма повреда на електронния блок, чрез който се захранва моторчето с регулируемо напрежение. Това можеш да провериш с лампа 12 в. присъединена към буксата вместо моторчето.

     

    Турбината е добре набита на оста на двигателчето и те съветвам да оставиш изваждането й да направят в сервиза.

     

    Аз направих това, което препоръчвам и на теб и за сега вече около година и половина нямам никакви проблеми.

     

    Ако, все пак моторчето е вече повредено, можеш да се обадиш на обявите, където се предлагат на части катастрофирали Лансъри. В сайтовете има няколко такива обяви. Там със сигурност цената ще е по-ниска. При получаването от куриера можеш с два кабела веднага да изпробваш моторчето направо чрез захранване от акумулатора на колата.

     

    Ако, имаш някакви въпроси - пиши ми на личния профил.

     

    Поздрави!

  4. Защо не го свалиш това, дето е полу-умряло -- и да си сложиш здравото, вместо да чакаш да блокира напълно?

     

    Може и само с почистване да вземе да се оправи. А ако блокира, може да изгори и да стане сложен и безсмислен ремонтът на моторчето.

     

    Да кажем, че си го прежалил това, старото. - а и ако блокира, по-скоро трябва бушонът да изгори, но

     

    - ако не успее да изгори бушонът, ще прегрява кабели и връзки - ще товари ел. инсталацията.

    Не е желателно да се ползва така.

     

    /- ти пак ще си сложиш резервното, ама това няма нужда да го чакаш - после като се свали ще видиш дали има шанс за втори живот, или какъв му е точно случаят./

     

    А на колегата с тотално заминалото моторче бих препоръчал също да види ако може да го раздвижи, да го смаже и т.н.

     

    Имам едно такова моторче (за друга кола), което беше напълно блокирало. Оста беше на втулки, които бяха запекли с нещо. Разбутахме го и уж тръгна да се върти, ама тегаво. Пускахме ток, харчи много ток и прегряват жиците.. Сложихме вазелин на втулките, повъртя тегаво още малко и като се развъртя -> после си работеше много добре.

     

    Докато не реших да го сменя с едно друго, което имах. Ама ей-така го смених, за да видя дали другото няма да е по-добро.

    От напълно блокирало, след като го смазахме с вазелин, после си работеше без проблем - година и нещо го въртях на колата.

  5. Здравейте колеги!

     

    Преди няколко дена попаднах на статията от посочения линк:

     

    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/27805-novi-seriozni-nepriiatnosti-za-mitsubishi/?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer

     

    Следейки редовно темите във форума имам наблюдения, че известна част от нас са имали /и имат/ проблеми съвпадащи с описаните в статията.

     

    Аз самия от няколко месеца съм с постоянно активираща се повреда на ABS/ASC. Проблема се появява и изчезва периодично, като често това се случва при сътресение на колата при преминаване през неравност на пътното платно. При компютърен тест излиза грешка: "Ниско напрежение на помпа ABS - код С2116". Случващото се с колата ми съвпада с описаните проблеми в статията.

     

    Решил съм след няколко седмици да отида до Балканстар - Варна и да разбера, дали има стартирана процедура за отстраняване на подобни проблеми за автомобилите продадени в БГ.

     

    Ако, някой от вас има желание може да сподели мнение по написаното и относно статията и още повече, ако има информация за задействана сервизна акция чрез Балканстар за отстраняване на проблеми по автомобилите продадени от тях. Това ще бъде изключително полезно за повечето колеги с подобни проблеми.

     

    Поздрави!

  6. Здравейте колеги!

     

    След шест и половина години и 67 000 км. пробег абсолютно безаварийна експлоатация дойде първия проблем. От десетина дни се визуализира на таблото въпросния надпис за повреда, като първоначално няколко пъти надписа изчезваше и пак се появяваше, но от вчера вече е постоянно на таблото. Живея във Варна и бих искал от ваша страна съдействие за насочване към сервиз за диагностика и отстраняване на проблема. Имам предвид добър сервиз различен от този в Балканстар.

     

    Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват с информация.

     

    Поздрави!

  7. Здравей, колега!

     

    От 2009 г. имам Лансер с двигател 1,5 бензин. В момента колата е на 60 000 км. От третата година след свършване на гаранцията при обслужване сменям маслото само с:

     

    http://shop.grid-trade.com/mitsubishi-diamond-evoliution-5w-30-1-lityr-cena-acea-a3-b4-api-cf-sm.html

     

    Купувам го директно от склада на посаченият сайт с доставка по куриер. Изключително доволен съм. При смяна на маслото за изминатите 10 000 км. нивото не е мръднало и с милиметър. Цената от 21 лева е също много добра за масло с такива показатели. Мои познати занимаващи се с внос и продажба на авточасти ми го препоръчаха и ми казаха да не се съмнявам в производителя.

     

    Поздрави!

  8. Здравей, колега!

     

    Можеш да си сигурен, че светването на "чек" лампата е в резултат от лошите показатели на горивото, което си налял. Имах аналогичен случай преди четири години. Имах обикаляне с колата в район отдалечен от големи населени места и бензиностанции на големите вериги и поради намаляване на горивото в резервоара налях около 15 л. от една "каубойска" междуселска бензиностанция. По същият начин след няколко минути ми светна чек лампата. Закарах колата за диагностика в Балканстар Варна / колата беше още в гаранция /, като повече не съм зареждал и докато се прибера налятото гориво вече беше отново намаляло . Не откриха нищо нередно. Обясних на монтьора при какви обстоятелства е светнала лампата и той ми каза, че със сигурност лампата свети заради лош бензин. Казаха ми, че няма да чистят грешките и да отида да заредя на ОМВ. Излизайки от сервиза веднага заредих 20 литра на ОМВ и лампата изгасна.

  9. Какво против имаш ebay?

    Има толкова много фирми които доставят от Англия за по 2 лв. на килограм, дори предлагат оглед на кратката след пристигане в Англия, пращат снимки при поискване и препакетиране ако е необходимо.

    Не искам да правя реклама да не ме погне някой модератор, но аз съм страшно доволен и смея да твърдя, че имам доста опит с "вноса" от UK/USA.

     

    Ето ти една обява за оригинален спойлер - http://www.ebay.co.uk/itm/2009-MITSUBISHI-LANCER-2008-Rear-Spoiler-/171048788777

     

    Ако не държиш да е оригинален има други реплики от стъкломат на по-достъпни цени.

     

    Колеги,

    благодаря за мненията и препоръките. Винаги е полезно, когато по даден проблем имаш възможност да се консултираш с някого, който има опит и може да ти даде насоки. Затова тези форуми са изключително полезни за повечето от нас.

    Направих своя избор и в близките няколко дена ще направя поръчка за доставка.

    Поздрави!

  10. Колеги,

     

    Решил съм да поставя на "черния диамант" заден въздушен спойлер от модела:

     

    https://www.google.bg/search?q=rear+air+spoiler+mitsibishi+lancer+2008&espv=2&biw=1280&bih=931&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tjbfVMS3JcPCywP1kIDYDA&ved=0CCAQsAQ#imgdii=_&imgrc=LxWivnwpcwSDhM%253A%3BU7pRHKGCfwrdLM%3Bhttp%253A%252F%252Fpictures.topspeed.com%252FIMG%252Fcrop%252F200701%252F2008-mitsubishi-lancer-46_600x0w.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.topspeed.com%252Fcars%252Fmitsubishi%252F2008-mitsubishi-lancer-ar17486.html%3B599%3B398

     

    Признавам, че не съвсем благородно до момента леко съм завиждал на всеки колега поставил такъв елемент на задния капак и е придал още по-спортен и яростен вид на "самурая" си.

     

    Преди няколко месеца за "една идея" изтървах един от ударен автомобил. Дори беше и черен на цвят без последствия от катастрофата и го бяха продали само за 100 лв.

     

    Приемам всякакви предложения особено, ако са различни от доставка от ebay и са на добра цена.

     

    Поздрави!

×
×
  • Създаване...