Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

laptop

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

laptop's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. laptop

    Премахване EGR клапан

    Днес софтуерно го затвориха, така че при всяка стъпка от покачване на оборотите датчиците да подават затворено положение. Явно е възможно. Комбинирах го с ремап и в момента единствения проблем е че пропушва леко черен пушек при рязко и силно настъпване на газта. Факт е обаче, че мощността се увеличи видимо от тези две операции.
  2. Здравейте, Бихте ли ми помогнали с информация къде във Варна могат да ми елиминират софтуерно EGR клапана. Колата е Space Star 1,9 D-ID, 102 к.с. Имате ли опит дали след премахването има нежелани последствия.
  3. Честит ми сбор - 20 000 км и проблема с изяждането на пластмасовите лагерчета пак си е там. Амортисьорът яде от шапките отново и хвърчат стружки. Моля кажете от коя кола става за да ги сменя така че да си отдъхна.....
  4. laptop

    Турбо

    На мен ми препоръчаха пък някакъв сервиз край Евксиноград - името на майстора май беше Йовчо. След оглед ми установиха че ми е поразбита геометрията на турбото, незнам само заради това дали е нужно да го свалят и да установят естествено че не е наред.
  5. Здравейте, почистих ЕГР клапана след като напълно се затапи, но след около 2-3 месеца пак започва да пуши отзад и да няма достатъчна тяга както преди. Има ли смисъл пак да го чистя или направо да го сменям при това положение. Дали след смяната няма да се задръсти пак толкова бързо както и в момента?
  6. Здравейте, има ли начин за изолиране работата на EGR клапан на 1,9 D-ID Space Star. Последния път ми го свалиха и почистиха, но усещам че пак започва да се връщат старите симптоми. От БС ми казаха че в компютъра няма начин да го бутнат и да го спрат, само нов или почистване през определен период. Чета че на другите двигатели на рено може да се прави. Моля кажете ако имате опит с подобен проблем.
  7. laptop

    Добавка за Common-rail

    нов ъпдейт - 45 лв е в ратола
  8. laptop

    Добавка за Common-rail

    Хм, а в Ратола дали имат специално за common rail и много по-скъпи ли са от тези?
  9. Здравейте, някой пробвал ли е Liqui Molly System Pflege за common rail. След ремонт на ЕГР клапан ми препоръчаха тая добавка и с нея да се кара на доста висока скорост. Имате ли впечатления дали има полза от нея.
  10. laptop

    Турбо

    Оказа се блокирал или посчупен EGR клапан. След ремонта му всичко е наред I love Mitsu
  11. laptop

    Турбо

    Хм, каква може да е причината след спукан маркуч да се повреди турбината. Ужасявам се само при мисълта и много силно се надявам след смяната на маркуча и нулирането на грешките да е всичко наред....
  12. laptop

    Турбо

    Да, но възможно ли е да се е повредило нещо друго след каране в такова състояние, така че да пуши и да не съска и да свети компютъра....Най се опасявам да не е заминало турбото защото не се чува.
  13. laptop

    Турбо

    Здравейте, Преди време ми се спука маркуча който извежда въздуха след турбото. Около 1-2 седмици се чуваше свистене, но вчера след по дълъг преход свистенето изчезна, включи се лампата на компютъра и едва се добрах с 20 км/ч обратно. От ауспуха излизаше ужасен пушек сякаш колата е влязла в някакъв авариен режим и не даваше да вдига обороти без почти никаква мощност.Въпроса ми е може ли да се е развалило нещо друго освен спукания маркуч, да речем турбината, за да прави така или след смяната му би трябвало всичко да се оправи.
  14. laptop

    Чип тунинг

    От поне няколко места ми казват че тази фирма е добра. Не знам също дали трябва да изтърбуша катализатора преди да правя такъв тунинг, за да не се получи разлика в данните, подавани към ECU при евентуалната му смяна след чип тунинг.
  15. laptop

    Чип тунинг

    Днес се свързах с софийското представителство на Vimax, казаха че идва около 480 лв тунинга и вдига с около 27 к.с. мощността, имат и представителство в варна. Какво ще ме посъветвате, има ли смисъл от такава интервенция, да не вземе да си замине турбото...
×
×
  • Създаване...