Премини към съдържание

VALE

Потребител
  • От него общо

    28
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от VALE

  1. Здравей,колега.В Практикер гледах от тези електронни устройства.Препоръчват ги точно за автомобили,свързват се към инсталацията по много прост начин,и издават ултразвуци постоянно.Намират се в щанд-градина.Не съм си купувал,защото не ми е трябвало,но след това,което прочетох,мисля да инвестирам в едно такова.Успех с копелетата.

  2. Харчи си много кочината и това си е((46км-10л.от туба при това(((

    Незнам къде да го карам вече и какво е - инжектор ли, запушен ЕГР ли е, но и колата ми беше така, а разхода не мръдна!!!

    Здравей колега. Провери ли компресията? Да не би да имаш износени сегменти? Пуши ли? Не знам и дали може да се регулира ГНП-то. Ако искаш звънни на този телефон и попитай за съвет - 0889320993-Здравко. Аз имах проблем с ГНП-то и той го отремонтира, при това не е скъпчия. Човека е от Севлиево, но може и да ти помогне дистанционно - дано. Успех!

  3. Усещаш ли двигателя да е по шумен, не мога да свикна още и преди да набере малко все едно събира сили... не тръгва веднага. Възможно ли е да е така наречената моментна турбо дупка?

    Да,така е. При това и автоматик и 2,2т. Натискаш газта и чакаш :rolleyes:

  4. Здравей колега, моят с летните гуми и нормално каране гори извънградско 9,8л. Около 13 смесено, като повечето е градско. С офроуд гумите - зимата - 15-16 градско, приблизително толкова е и извънградско. В гората стигнах и до 21 на 100. Тази неделя ходих до Стара Загора. На отиване минах през Шипка и се върнах през Хаин Боаз. Разхода ми беше 10,2. Все още съм с таралежите :)

  5. Здравейте колеги,искам да попитам за вероятна повреда на блокажа на задн.диф.Когато го включих лампата на таблото мига,чува се жужене че е включен,но върти само едното колело.Смятам,че бутона и ел системата работят и причината е някъде в диференциала.За сега не съм пипал нищо по диференциала.Някой ако може да ми каже стъпките от къде да започна.Благодаря предварително.Джипа е Шогун-дълга база.

    Здравейте отново,явно никой не може да ми помогне и извиках неволята.Оказа се проблем за 1,40 лв.Блокажа на диференциала работи на вакуум,създаван от мини компресор свързан към диференциала чрез маркуч 0,30см. и тръбичка.Та въпросната тръбичка имаше пробив и не можеше да се създаде вакуум.Решението беше просто-режа тръбичката до пробива,сменям маркуча,защото вече го бях купил :rolleyes:и готово. :icon_thumbup:

  6. Здравейте колеги,искам да попитам за вероятна повреда на блокажа на задн.диф.Когато го включих лампата на таблото мига,чува се жужене че е включен,но върти само едното колело.Смятам,че бутона и ел системата работят и причината е някъде в диференциала.За сега не съм пипал нищо по диференциала.Някой ако може да ми каже стъпките от къде да започна.Благодаря предварително.Джипа е Шогун-дълга база.

  7. Няма никакъв проблем да се включи или излючи в движение.Но DJ,аз имам и един бутон под педала на газта,който при натискане до дупка сваля веднага с една предавка и вдига оборотите.И това е при включен OD.Ще пробвам при изключен какъв е ефектът.

  8. Сори за случката, Вале! :spoko:

     

    Режим Овърдрайв (май нещо бъркаш) не знам дали въобще имаш, но така или иначе той няма нищо общо с проходимостта, а с карането по магистрала. Сигурно за режимите на раздатката (малката ръчка) и бутона за блокаж на задния диф имаш предвид.

     

    Дай малко повече инфо в какъв режим бе като закъса (сигурно си бил само на задно 2Н), ръчка ли е или Аутомат е Шогуна ти?

     

    В тежка, дълбока кал е добре да караш (най-добре е да я избягваш) в режим 4HLc или 4LLc, като за десерт можеш да добавиш и R/D lock (блокаж на задния диф), ако имаш тази екстра.

     

    С УАЗ-ките не се мери, че пак ще станеш за смях. Стандартното Паджеро (без тунинг) не може да се конкурира с УАЗ, защото не е правен за това. Имаш нужда от някой твой познат да те научи как да извличаш максимума от машината си.

    Шогуна е автомат,овър драйва е на скоростния лост,едно малко копче.Иначе в оня неделен ден бях на 4HLCC,а после включих и блокажа на задния диференциал.Много си прав,че ми трябва някой приятел,който да ми помогне да се науча,но нямам такъв.Затова,който смята че е ценз по въпроса.............аз съм насреща.

  9. Здравейте колеги,в неделя бях на лов.Голям дъжд ме валя и буря.Като си тръгвах се окопах в един царевичак като дива свиня.Въпросът ми е,кога се използва този овър драйв и в каква комбинация с останалите копчета и ръчки.Благодаря предварително.М/у другото,една Уазка ме направи смешен а беше още с летните гуми,а аз с Kobra Malatesta :icon_doh: .

  10. От инфото от форума и от малко ровене по каталози за масла стигнах до извода че можем да ползваме АTF Dextron 3 без проблем но ако искате маслото да е наистина по добро изберете Dextron 4 -помага за по добро превлючване на скоростите и особено когато джипа е студен.Намерих го на немската фирма FUCHS в магазина на АУТО ПЛЮС -СЛИВЕН но проблема с филтъра на кутията остава. Моля ако някои знае оригинален номер или може да даде такъв на вече сменен филтър да го напише. Имам програма която може да му намери заместител с например БОШ или МАНН което ще е приличен вариант като цена-качество.

    Има неща от които може да спестиш,но при цена на кутията от 10000лв. и цена на оригинален филтър+гарнитура от Ратола-90,00лв.не знам дали си заслужава.Ти сам си прецени.

  11. На мен вчера в София за 70км ми даде 10,6 като в това число влизаше и една гавра с едно Ауди на Цариградско.

    9 - 10/100 за София ми се вижда нормално. А иначе една вечер стигнах до 6,3, но тогава карах по околовръстното с 70 на автопилот.

    Но както един колега е написал в подписа си:

    Кефа цена няма

     

    :rulez:

    Колеги,виждам,че никой не спомена най-стария доставчик на гориво в България,а именно "ПЕТРОЛ".За 7 год.съм сменил 3 чисто нови служебни автомобила,които зареждам само там и нито 1 до сега не е влязъл в бокса заради кофти гориво.Приятели от други фирми зареждат от ШЕЛ и се майтапят как са прибирали шефовете си зимата с HDI мотори от пътищата.Винаги когато съм влизал в сервиза за текуща смяна на масла и филтри съм искал да видя горивния филтър и никога не съм откривал вода или парафин или някакви боклуци в него.Това е моето мнение и исках да го споделя с вас.

  12. Обадими се ако искаш 0888552906

    Другия вторник ще звънна,всеки вторник съм в града,така че ще се видим,много съжалявам че няма да мога да дойда с вас на срещата,много исках да се запознаем,но съм на изпит за ловец в понеделник и събота и неделя ще тренирам :icon_box: .Но следващата няма да я пропусна,стига да не е много далеч,че моя дзвер харчи по 30лв.на 100км.

  13. По принцип този двигател си е тромав и като добавиш ,че е автомат,това го прави още по-тромав. :mitsu-smiley: Карай си спокойно колата и не му мисли, но маслото в скоростите задължително го смени,защото после един ремонт излиза доста солено. :mitsu-smiley:

    Lubenti,в книгата е упоменато само спецификацията на маслото но не и марка,какво е оригиналното,на мен също ми предстои смяна.

  14. Колега лично аз,не бих пипал нищо сам по автомобила и моя савет е и ти да не пипаш. За мене най добрия варянт е да отидеш в лицензиран сервиз или най-добре да се обадиш на Миро и да закараш колата в Ратола Пловдив. Другия варянт е да се разбереш нещо с Пламен и ако може момчето да те приеме да ти оправи колата :icon_dance: Но тогава трябва да доидеш до София.

    Днес тръгнах за риба и в града още вдигна градусите,предположих че термостата е задържал,минах през магазина,купих и директно при майстора,смени го,но се усъмни че гарнитурата на главата е избила,защото надува постоянно в разширителния съд.Между другото на термостата му нямаше нищо,а охл.течност почти нямаше в радиатора,когато разви пробката,вероятно затова и пуши защото гори антифриза.Моля се да е само гарнитура,защото иначе... :icon_rock: ,майко мила.

  15. Ами проблем е, като заа начало си смени маслото и филтъра...............ако и тогава не се оправи ,го закачи на МУТ 2 да видим какво ще излезе..........

    DJ,по щека показва че е 2 пъти повече отколкото е необходимо,да не би аз да не го меря правилно?

  16. Здравейте колеги,имам проблем с помпата на Шогуна,поне така казва майстора.Джипа пали от раз и започва да си пуши и така е постоянно,независимо дали е студен или топъл.Майстора каза че е необходима регулировка на ГНП-то,но той не можел и да си търся майстор за това.Днес си дадох капака назаем на NikosVT,за да провери неговия джип защо пуши и дали не е от филтъра в капака,та така разбрах че моят е наред.Но преди да дам да ми бутат помпата бих искал да проверя автоматичният смукач дали работи и евентуално ако му се прави някаква профилактика да я направя.Мисля си че може и да е от него,защото като запаля сутрин двигателя работи на много ниски обороти и едва като затопли се покачват на 800-850,а би трябвало да е обратно ,нали?От 9 год.служебните ми автомобили са дизели и те така работят.

    Та въпросът ми е,къде се намира този смукач и какво мога да проверя и направя сам?Благодаря ви предварително.

    П.П.Димът е светло синкав и мирише на недоизгоряло гориво.

  17. Добра информация .......бях сигурен че не е само един проблема но се въздържах от коментари.........

    Е нема начин да нема начин,явно ще трябва да си взема отпуск веднага след като си получа заплатата. :rolleyes:

  18. Аз съм със 2.8GLX-96г.и имам абсолютно същия проблем,лампата за подгряване светва,след няколко секунди изгасва,запалва от раз и след10-15 секунди падат оборотите дори загасва.Не съм замервал нищо,дали е същият проблем и при мен?Номера на рамата е:JMAORV46OSJ001457

×
×
  • Създаване...