Премини към съдържание

lazo milev

Потребител
  • От него общо

    80
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от lazo milev

  1. Още на първите 50 км след автомивка и джантата пак е почерняла, което е признак за добра накладка не износваща диска.

    Точно така, това е много характерно, всички S класи, SLи, седмици, бентлита и т.н. се забелязват отдалеч по характерното почерняване на джантите от ДОБРИ нагладки.

     

    Не знам как може да пишете такива глупости :icon_doh: :bang: :icon_doh: :bang:

  2. Здравейте,колеги!В любимата кола се появи едно дразнещо похлопване отпред в ляво,което се появява само на определени неравности (не винаги).Проверих лявата страна по стандартния начин(вдигане на крик,колелото във въздуха и клатиш по хоризонтала и по вертикала) в долните шарнирине открих луфт,но по хоризонталата се оказа че късия накрайник е за смяна,смених го,похлопването продължи отново проверих отново луфт,смених и дългия накрайник.Закарах я на стенд там отново я провериха (предницата) и не откриха нищо и я регулираха,но сега като се качих и покарах отново се чува "клоп-клоп".Чува се когато колата придърпа,на място като буташ волана наляво-надясно,на някои неравности и дупки или при малко по-рязко потегляне.Проверих си нивото на хидравличното масло, но яма проблем-рейката не ми тече.Не ми идва на акъла какво да проверявам още за да разбера от къде идва това "клоп-клоп"? Моля помогнете ми!Автомобилът е Галант '97г. 2.0 бензин 136к.с.

    Долен крив носач.

  3. Здравейте колеги...налага се да сменя предно стъкло във Варна на Галанта(99г 2.0 комби) и четох тук-там...то Кобри,Мустанг...и какво ли още не и вече се чудя кое е най-добро и къде да го сменя!Моля който е имал този проблем вече или има мнение да сподели....Ходих в един сервиз по път за село Каменар и ми казаха 240лв с монтажа!Моля за съвет...Благодаря предварително на всички и съжалявам ако има подобна тема :)

    Аз съм сменял в Кобра и всичко беше наред, дори имаха 2 вида стъкла.

  4. Да за 2,0/136 съм се ориентирал, и силно се надявам чукащите повдигачи да не са характерни за този вариант. Ще видим като му дойде времето. :drive:

    Напълно характерни са, и след смяна имаш 20-30К и пак се разтракват.

  5. Здравейте колеги,имам халогени за Галанта след 2000г. дето са двете фарчета обаче са счупени стъкалцата,знаете ли дали може да се направят такива стъкалца или дали има някой тук които се занимава с такива неща

    Нови от Ратола, с поръчка и срещу солена цена хахах. Пиши на Мирослав от форума.

  6. Колеги дайте джокер от къде мога да си взема тая проклета крушка... Ратола от няколко седмици така и не си я доставят :( според тяхната номерация (вероятно и общата) номера и е MS820027. Иначе казано тази е с 2-те светлини - стоп и габарит.

    5 лева, има един магазин за японски авточасти на Челни връх срещу Завод Витоша. Предполагам, че има на още 10000 места...

  7. http://www.nrf.nl/catalog/index.html тук си извади номера за твоята кола преди това и после звъни в Косер да си поръчаш. Идва за ден до магазина в който си звъннал ако е в наличност в склада, но няма смисъл да ходиш още първия път на място, защото едва ли ще го имат там в наличност. Иначе за компресор, защо не ЛС Алекс преди да се занимаваш с ebay ?

    Супер - това питах, благодаря.

     

    А за Алекс - работил съм с него и съм го питал, въпроса е че няма, а и този компресор в ebay е remanufactured, а не някакъв на 10 години в неясно какво състояние...

    Въпроса е дали би могло да има разлика, защото е за американския Галант?

  8. Компресорът ми е прецакан, и намерих това:

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180446584678&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#rpdId

     

    Дали ще е същия като 2.0 Галант комби? MSC90C и пет-канален ремък, това съвпада, на външен вид също...

     

    Също така, преди време някой беше пуснал линк към един online магазин за части, където имаше дехидрататори, но не можах да го намеря - ако се сещате, постнете ми линк :)

  9. Така, всеки си хвали колата и аз като всички останали си хваля съответно автомобила, но никой не иска да каже реално какъв боклук кара. Е аз искам да кажа - по-голям боклук не съм карал. Сменил съм доста японски автомобили, но трошляк като този не сьм карал, тази кола има една визия и една возия, друго няма :mad:

    За съжаление съм напълно съгласен - разходите по този автомобил са несъразмерно голями в сравнение с пазарната му стойност.

  10. Ами забравих...

    Значи при мен има три зъбни колела, едно отгоре, едно отвътре, и едно отвътре ниско долу, като за това има дори отвор в ламарината, откъдето да провреш кръстачката... Кое е за късите и кое за дългите по вертикала?

    Аз искам да ги сваля, десния свети навън и нагоре...

    и така, никой не отговори...

  11. Ти що не каза докато беше при мен.........

    Сега, на фара отзад има моторчета, които движат рефлектора нагорее/надолу..........те са едни черни, на върха им ,има едно малко пластмасово винче 6-тограм, който се върти с глухо ключе 5 или камък от гедоре.........малко е кофти бъркането ,особено откъм акумулатора.........това е за настройка на фара по вертикала.............аз правя следното: нагласям си фаровете на най ниска позиция чрез врътката от вътре ,после си ги вдигам до допустимата височина, така, после като излезеш извънградско , леко си ги вдигам от вътре и почти не ползвам дългите ,пък и не ми светкат насреща че им биела в очите светлината.........но аз съм с ксенон фарове...........другото винче е от другата страна ( втрешната ) на фара ,пак отзад, и представлява едно винче номер 7 и на него е закачено едно като зъбно колелце, което дава възможност да го въртиш и с кръстата отверка.........то е за рег. по хоризонтала.........

    Внимавай да не ги вдигнеш много че после ще те псуват колегите шофьори.........

    Ами забравих...

    Значи при мен има три зъбни колела, едно отгоре, едно отвътре, и едно отвътре ниско долу, като за това има дори отвор в ламарината, откъдето да провреш кръстачката... Кое е за късите и кое за дългите по вертикала?

    Аз искам да ги сваля, десния свети навън и нагоре...

  12. Здравейте, в близките 3-4 месеца съм се ориентирал да пътувам към Холандия и да си зема Галант и ме интересува какво трябва да знам, като трябва ли да и вадя на колата след покупка някакви документи за път или нещо такова понеже никога не съм копувал кола от друга държава и ориентировъчно колко пари ще ми трябват без тези за самата кола.Някъде тук бях попаднал на една такава тема, но беше от 2007 и би трябвало да са различни цените в момента..... Благодаря предварително.

    Не мисля, че някой от форума е копувал кола от друга държава, може евентуално да са купували...

  13. За набирането.. -> http://vbox7.com/play:172f12d9

    Това е супер жалък, смешен и безмислен спор... Кое набирало по-бързо!? С тази тежка кола с тия умрели кони "бързо" не е точната дума. Разбирам да спавнявате някакви коли с по 400 коня, там има смисъл да се спори... Чак и филмче сте направили, за 26 секунди колко вдигна Галанта?

  14. Не мога да се съглася, че е масов проблем. Ела да видиш галанта на сина ми, който е 1998г и няма никаква ръжда. Всички болтове са с лъскави глави, въобще вида на колата е като нова. Причината е не в производителя, защото всички Галанти се правят само на едно място, а в условията на експлоатация. Сина ми си взе колата от Испания, а там всички коли са без ръжда. В южната част на Германия също могат да се намерят Галанти без ръжда, но се иска повече търсене, а и цената им ще е малко по-висока.

    За колата на сина ти знаем - не тракат повдигачи, часовника работи, не си сменял никога кривия носач, няма ръжда.

    Чесно казано не виждам никакъв смисъл да даваш винаги този пример, след като очевидно е изключение, ако изобщо е вярно.

     

    Също така А4 с ръжда няма да видиш, ако ще да е карано в Гренландия, ерго - това е фабрична слабост на Галанта, и да се отрича този факт е ненужно и подвеждащо за човека, които пита за обективно мнение.

  15. Момчета, ходих да гледам 4 галанта и 2 от тях бяха с ръжда?! Това често срещан проблем ли е сред галантите, или просто такъв ми е бил късмета? Когато взема такава кола, на първо време няма да има къде да я прибирам и има ли с какво да се третира, за да не се получава така?

    Масов проблем е.

  16. Колеги , наскоро си купих 4бр нови гуменетки. Ходих на реглаж 3 пъти , но колата продължава да тегли в едната посока. Обърнах предни и задни - същото. Обърнах предна лява и дясна (въпреки , че са с посока) - започна да тегли на другата страна. Та къде да отида в София на реглаж или поне да разбера каква е причината за това , та после да я "лекувам".

    За болтовете на задния мост - мога да потвърдя , че бяха така клеясали , че няколко седмици подред ги "третирах" , докато се развъртяха , после пак не реглаж и пак без напредък :)

    Абе и моята тегли малко в дясно, и аз бях на реглаж и съм с нови гуми :icon_hmm:

×
×
  • Създаване...